לבקשת סקארלט....

ebony

New member
לבקשת סקארלט....../images/Emo9.gif

מאמרים ברפואה משלימה..... כל שבוע התפרסם מאמר בנושא רפואה משלימה.... והשבוע : במה רפואה משלימה מאמינה? שאלות ורעיונות לנושאים שאתם רוצים לדעת יותר עליהם אפשר לשרשר לפה או לשלוח לתיבה שלי
"רק היום אני אשתחרר מכל כעס. רק היום אני השתחרר מכל דאגה. היום אני אודה לאל על כל מה שיש לי. היום אני אבצע את עבודתי ביושר. היום אני אנהג בנדיבות לב כלפי כל יצור חי." (אוסואי) אנחנו מורכבים מהמון תדרים וויברציות. הכל פועל ופועם בתוך התדרים הללו התדרים שלנו מורכבים מ שלושה מרכיבים עיקריים:
הגוף הפיזי הBody- . כלי ללא מודעות ,הוא קיים כדי לשרת את יתר החלקים הוא מניע אותנו ומזיז הוא בעצם מכיל את הנפש.
הנפש Mind – מאפיין את החשיבה הרציונאלית שלנו ואת החשיבה המופשטת: התנהגות, סגנון ,רגשות וכל מה שאמור להתייחס לדרך שבה אנו רואים את החיים.
נשמה Sprit – הניצוץ או התפקיד שבשבילו אנחנו פה – המטרה, האני הגבוה ביותר, העין השלישית אין לנו יכולת לגרוע ממנו כי הוא מושלם. בריאות זה בעצם הרמוניה בין גוף לנפש. מחלה זה פעולה דיס הרמונית בין התדרים השונים שלנו. קונפליקט בין הנפש לבין הגוף הפיזי שלנו . אי קבלה של תהליך כלומר הדחקה של דברים יגרום למחלה. אפשר לחלק את הגוף שלנו למרכזי אנרגיה (צ'אקרות): בגוף שלנו יש הרבה מאוד מרכזי אנרגיה גלגלי אור קטנים שממוקמים באזורים מסוימים ומסתובבים עם או נגד כיוון השעון ומפיצים אור ואנרגיה ויש 7 עיקריים וגדולים: צ'קרת הכתר שממוקמת במרכז קודקוד הראש. צ'קרת העין השלישית שממוקמת במצח מעל האף. צ'קרת הגרון ממוקמת במרכז הגרון. צ'קרת הלב שממוקמת במפתח הלב. צ'קרת מקלעת השמש שממוקמת באזור הקיבה. צ'קרת המין שממוקמת מתחת לטבור. וצ'קרת הבסיס (השורש) שממוקמת מתחת לבסיס עמוד השדרה. כשאנרגית החיות שלנו שזאת הוויטליות שלנו בעצם זורמת הכל מתרחש כמו שצריך, אנחנו בריאים והכל מסתדר לנו בצורה הרמונית אל תוך החיים שלנו והצ'אקרות מסתובבות ומלאות באנרגיה. כשהאנרגיה נתקלת בחסימות או פשוט לא זורמת כמו שצריך מתחילות הבעיות וחוסר ההרמוניה שלנו מתבטא במחלות או פשוט דברים שלא מסתדרים והצ'אקרות שלנו מפסיקות להסתובב. כל כעס שאנחנו מדחיקים, כל דבר שאנחנו דוחים לזמן אחר, כל לחץ שמצטבר לנו בחיים גורם לחוסר הרמוניה שכזה בין הגוף לנפש. כל דבר שקורה לנו הוא שיעור שאנחנו צריכים ללמוד ממנו. לדוגמא: כמה פעמים כאב לכם הגרון סתם ככה בלי שום סיבה פיזית לפחות שנראית לעין? בכמה פעמים מתוך כל הפעמים הללו היה לכם משהו שרציתם לומר למישהו אבל פחדתם לומר או שפשוט החלטתם לעבור על זה בשתיקה ולעבור לסדר היום? כמה פעמים נסעתם על הכביש והתעצבנתם על מישהו... איך הרגשתם אחרי שזה קרה? הייתם יכולים לוותר על זה? הכעס באמת שינה את העובדה שאותו אדם עקף אתכם? כעס = מחלה. ריחוף=מחלה. חוסר החלטיות=מחלה. Ebony

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif הכל בראש בסופו של דבר, כל מחלה

וכל כאב פיזי.

ebony

New member
../images/Emo9.gif

אפשר להסתכל על האוכלוסיה בכלל בנושא הזה... אפשר לראות שאנשים ששמחים פחות חולים ואם הם כבר חולים הם מבריאים בקלות ומהר...

Sefy

New member
בסופו של דבר, החיים הם מחלה!

שהתרופה שלה הוא מוות

החיים זה מחלה? ../images/Emo31.gif

זה נשמע רע, גם בצחוק.. ויש האומרים שחיים ומוות הם שני צדדים של אותו דבר ספרי להם אבוני (אם בא לך..)

ebony

New member
תשובות

יש אסכולות שונות ומשונות בנושא.... יש אסכולות שמאמינות בגילגול נשמות כמו לדוגמא הקבלה: לפי האמונה הזאת אנחנו לא עולם לא מתים אנחנו רק עוזבים את הגוף הפיזי שלנו והנפש ממשיכה להתקיים במרחב . לפי פירחי בך לדוגמא אנחנו מגיעים לפה כדי ללמוד שיעור. הנשמה שלנו צריכה לעבור תהליך ועד שהיא לא תבין את השיעור היא תמשיך לסבול\לחזור על השיעור. יש המון גישות יש את גישת הגן עדן וגיהנום של הנוצרים וכו וכו.... זה נושא מאוד רחב אבוני

גם לפי הקבלה

הגוף חוזר לפה במידה והוא לא למד את השיעור שלו, רק שמבחינת הקבלה - גוף ימשיך להתגלגל חזרה לעולם במידה ולא הגשים את היעוד שלו. ברגע שהגשים, תמו חייו.

Sefy

New member
ושניהם זה לדעתי תירוצים

מין "איומים" על האדם שאם הוא לא יעשה ככה וככה, אז הוא ילך לפה או לשם. כמו שכל האמונות התפלות האלו (ודתות למיניהם) בנויות על הפחדה של האדם כדי שיעשה כמו שאומרים לו. ולכל אמונה ודת יש את הוריאציות שלה על אותה השטות. אם אתם מאמינים, שיהיה לכם טוב על הלב. רחוק מלשכנע.

Vdrums

New member
צודק, הדת הומצאה כדי להשליט סדר

מסויים. והשימוש ב"אל" היה יותר משכנע מאשר שימוש בחוק מדיני או נורמות חברתיות.

אין שום קשר בין זה לבין ההודעה עם

גלגול הנשמות. נשמה לעולם לא יודעת מהו היעוד שלה, על כן אין לה שום אפשרות לבחור את דרך חייה על פי זה. בקיצור, זו סתם הייתה התקוממות נגד הדת.

Sefy

New member
לא נכון, כל אמונה וכל דת!

גילגול נשמות זה אמונה של אנשים. בד"כ בדתות שבהן רוצים להפחיד מישהו, כגון אם תהיה רשע מרושע תחזור לעולם בתור חרק (או משהו אחר!) וזה הכל סתם שטויות של אנשים שמדברים על משהו שהם לא יכולים להוכיח אבל יוציאו כל מיני תאוריות מפוצצות מאחורי זה כדי שזה ישמע טוב. ומכיוון שאי אפשר להוכיח כלום. אז זה מחזק את האמונה שלהם. כך שיש קשר מאד גדול. כמו המשפט המפוצץ שנתת "נשמה לעולם לא יודעת מהו היעוד שלה, על כן אין לה שום אפשרות לבחור את דרך חייה על פי זה" שזה עוד משהו שאי אפשר להוכיח לשום כיוון. כי אני אומר שאין דבר כזה נשמה! זה בולשיט מדרגה ראשונה. כל ה"נשמה" שלך זה תאי המוח, ברגע שאין לך מוח עובד. אז אין לך כלום. את לא יותר מאשר תאים על גבי תאים שעובדים ביחד. אבל אנשים לא מוכנים לקלוט את זה, הם רוצים לדעת שהם יחיו לעד! אז יצאו עם המושג "נשמה" שזה כמו "אלוהים" או "גילגול נשמות" דבר שלא רואים ואי אפשר להוכיח בשום דרך לשום כיוון. למה אנשים מאמינים באלוהים ? כי בשום אופן אי אפשר להוכיח שהוא קיים או לא קיים. ואם היקום קיים, אז משהו היה חייב להמציא אותו! אז המציאו את אלוהים. אלוהים יצר את האדם, והאדם יצר את אלוהים. אם אלוהים כל כך כל יכול ונתן לאדם בחירה, למה הוא צריך שיסגדו לו ? למה האדם צריך אלוהים ונשמה ? כדי לדעת שיש דברים שהוא לא יכול להסביר אותם. למה זה נקרא אמונה ? כי אמונה זה דבר עיוור. שלא שואלים שאלות שאי אפשר גם ככה לקבל עליהן תשובות. צריכים להאמין וזהו. בזה נגמר העניין. כל זה נאמר כדעה אישית שלי.

אתה לא סותר אותי.

נכון, כל העניין עם גלגול נשמות זה עניין של אמונה אבל מתוך האמונה הזו נבע המשפט שלי שאין לו לאדם ידיעה כיצד עליו לנהוג על מנת להגשים את יעודו. בגלל זה אין כאן הפחדה. אתה חיברת כמה משתנים שונים למשוואה אחת. גלגול נשמות - 1. נשמה יכולה לחיות בכמה גופים וחוזרת לעולם להגשים יעוד מסויים שאחריו הגוף בו היא שוכנת מת. 2. הענשה - מקרה שנשמה בגוף X חטאה והיא חוזרת לעולם בגוף Y בצורה מבזה. זו הפחדה. -אבל לא דיברנו על זה בכלל, על כן כל מה שאמרת לא תופס. כשאתה בא ממקום של חוסר ידע, אל תעלה כל כך הרבה סוגיות לא נכונות. אין תשובות? יש המון תשובות, האמונה בוחרת לקבל אותם. בדיוק כמו ביחסים בין בני תמותה. יש דברים שאתה מקבל ויש דברים שאתה לא מקבלף הכל תלוי באמונה שלך באדם או באלוהים. אבל תשובות יש תמיד.

Sefy

New member
כן סותר, אמונה עיוורת מקבלת הכל!

כל מה שימציאו כל המאמינים יקבלו בלי לשאול, זו האמונה שלהם. ואני חיברתי את כל מה שקשור בדיוק לנושא, נשמה/גילגול נשמות. והרי מה הגיוני בכלל במה שאמרת ? שברגע שהנשמה מסיימת את היעוד שלה היא מתה ? זה הרי פשוט דבילי לחלוטין! זה התמורה של אותה נשמה ? מוות סופני!? וזה שאני נתתי עוד דוגמאות לגילגול נשמות, זה כן תופס, את מתייחסת לזה כגילגול, אני מתייחס לזה כהפחדה. כי זו האמונה. לא תעשה ככה, אתה תחזור על זה שוב ושוב עד שתעשה נכון. לפי הקבלה שאת אמרת קודם, אם סוף סוף תעשה את נכון, אז תמות באופן סופני ללא חזרה (ייאיי?
). אז "אין תשובות" כי כל התשובות זה תירוצים והמצאות שכמו שאמרת "האמונה בוחרת לקבל אותם" זה לא אומר שאלו תשובות נכונות! אני יכול להמציא לך תשובה שאי אפשר להוכיח או לא. בחירה שלך להאמין, זו האמונה העיוורת וזה כל מה שהאמונות והדתות עושות. והכל קשור באלמנט של הפחדה או שיש משהו עליון מעליך שאתה לא יכול להוכיח את קיומו.

ספי, אני לא באה נגד האמונות שלך

אלא נגד חוסר הידע. אתה מציין בדברייך כי לפי האמונה נשמה ש'סוף סוף עשתה את זה נכון' מגיעה לסוף וזו ההפחדה בעינייך. מבחינת אותה אמונה א', ה'סוף' הזה הוא בחיים בתוף גוף בשר ודם, ב', זו לא הפחדה כי בדיוק מתוך אותה האמונה שציינת, נשמה שלא חוזרת לעולם, זו נשמה שקיבלה את השקט שלה ונחה. מבחינה זו, האמונה אומרת כי זה עונש לנשמה להיות בעולם.

Sefy

New member
לי אין "אמונה" שאת יכולה לבוא נגדה

אבל לפי האמונה שלך, זה לא פלא שיש כל כך הרבה מתאבדים. הרי זה "עונש לנשמה להיות בעולם" כאשר אני דווקא נהנה מכל רגע. כן, יש דברים קשים מדי יום, אבל אני חי ואוהב את זה. לפי מה שאת אומרת זה נשמע כאילו רק סובלים ורק כשאנחנו "נשמה" אז אנחנו נהיה מאושרים. זה לא קשור לחוסר ידע, זה קשור להגיון פשוט ביותר שכל האמונות הולכות על פי אותו הדבר וזה לתת מושגים והסברים שאי אפשר להוכיח ודורשים שאותו אחד פשוט יאמין בצורה עיוורת. נשמה - דבר שאי אפשר להוכיח אלוהים - דבר שאי אפשר להוכיח גילגול נשמות - דבר שאי אפשר להוכיח זה למה אמונה היא עיוורת, את מאמינה וזהו. בזה נגמר העניין של אותו מאמין

גם חוסר אמונה הוא אמונה.

לפי האמונה שלך, זה לא פלא שיש כל כך הרבה מתאבדים אתה רואה שאתה לא מבין וסתם מתפרץ נגד הדת? נכון, לנשמה זה עונש להיות בעולם כי פה היא משלמת על חטאיה. אבל, הגוף המוחשי לא מרגיש את ה'עונש' הזה. כל העניין הזה הוא לפי מדרשים וקבלה, לא משהו מוחשי. בגלל זה התגובה שלך במשפט הנ"ל לוקה בהמון חסר! נכון, אני מאמינה וזהו, אבל מתוך ידע. ויש גם דברים בדת שאני מתקוממת נגדם, אבל מתוך חיפוש אחר תשובות והמון ידע.

למעלה