לברדור שחור

Newbie 91

New member
לברדור שחור

שלום לכולם. אתמול ישבתי ופתאום ראיתי את הכלב שלי, ואמרתי לעצמי, תמיד רציתי למדל אותו, ואז נתקלתי במשבר, המצלמה ההורים שלי בחו"ל ולקחו איתם את המצלמה. לכן נאלצתי לדבר הכי קרוב.. למדל איזה כלב אחר.. (העיקר הכוונה?) אז שוטטתי לי באינטרנט ומצאתי כמו תמונות של כלבים והחלטתי למדל לברדור שחור (למה שחור? כדאי שלא יגידו שאני חסר אופי שאוהב לברדורים, שיגידו לפחות שאני חסר אופי שאוהב לברדורים שחורים). אז כמה נקודות: -לא סגור עוד על האוזן.. -המודל קצת שמן.. זה הכוון, אבל לא משהו מוגזם. -אני מתכוון לשבור את הראש עם פרווה.. והכל, The whole nine yards. אז זהו, תקרעו אותו לחתיכות.

ic

New member
פצצה! נראה ממש יפה.

נו תתחיל ללמוד zbrush זה יעשה פלאים למודלים שלך. כל הכבוד!

Newbie 91

New member
תודה IC

האמת לאחרונה קצת שיחקתי איתה, התחלתי להבין מה קורה.. אבל משום מה לא הצלחתי לייצא מפת דייספלסמנת למנטל ריי (ניסיתי גם מאיה וגם XSI בשתיהם התוצאה הייתה מאוד משונה.. )צריך להמשך לנסות. לגבי המודל הספציפי הזה, לא חושב שיש צורך מכוון שהולך להיות עליו פרווה וזה יהיה מיותר (אולי חוץ מהפנים שאני באמת והכפות רגלים, שאולי באמת אני יעבור עליהם בזיבראש. בכל מקרה, יש לי שאלה, אני מתכנן לעשות לא פרווה. השאלה היא, האם קודם להוסיף את הפרווה ואז ריג ולמקום אותו בפוזה, או שמא, קודם להציב אותו בפוזה ורק הוסיף פרווה? אשמח לשמוע תשובה ואם אפשר גם הסבר. תודה רבה.

ic

New member
אין לי כל כך נסיון עם פרווה

אבל מבחינה הגיונית זה לא אמור לשנות, אם אתה עובד נכון המודל אמור לעבוד טוב עם פרווה גם באנימציה, יכול להיות שסירוק ראשוני יהיה נוח לעשות בפוזה רגילה שלפני הריג אבל בעבודה נכונה זה אמור לעבוד יפה גם לאחר שתכניס אותו לפוזה שמתאימה לך לרינדור, אבל כמו שאמרתי לא התנסית בזה כך שעזרה ספציפית לצערי אני לא יכול לתת לך, שם לב שבhelp של המקס יש טוטוריאל על איך לעשות פרווה לכלב, זאת אומנם פרווה של בובת כלב אבל אני מניח שברגע שתקלוט את הרעיון תוכל לקחת את זה למראה שיתאים ללברדור שלך. בהצלחה!

eldarinn

New member
עבודה יפה אבל נראה לי

שהרגליים קצת קצרות. אם מסתכלים רק על החלק הקדמי זה נראה קצת מבנה של כלב ים או בהמה כלשהי, נראה שיש יותר מדי מאסה בחלק הקדמי למרות שהכלב גם כשהוא שמן ומגושם הוא יותר קליל במראה.

נראה טוב אבל יש לי (כרגיל ../images/Emo3.gif) כמה

הערות: 1. יש כמה סוגים של לברדורים שחורים, מהמעט שאני מכיר יש כאלה עם אזניים משולשות יותר, ויש כאלה עם אזניים מרובעות יותר אני לא היית מודאג יותר מדי מזה. 2. אצל הלברדורים שאני מכיר קצה הפה מתיישר עם הקצה של העיין, אצלך לקחת אותו קצת אחורה 3. הבונקלה (מאיזה ארכיון הבאתי את המלה הזאת :) ) שמתחת לעיין היא לא טבעית, לא ברורה לי המטרה שלה יכול להיות שניסית ליצור עומק להדגיש את העפעף התחתי אבל זה נותן הרגשה שמישהו הרביץ לכלב שלך. 4. כלבים בדומה לבני אדם משמינים בבטן ובתחת, כמובן שבשביל להחזיק את העומס החדש השרירים של הכפיים הקדמיות משתנה שם המבנה השרירי, אבל במודל שלך ההרגשה היא שיצרת קדימה של סנברנרד ואחורה של לברדור, מבנה של כלב שמן הוא שונה מאוד תנסה לחפש תמונות של כלבות שעברו עיקור, אני אשתדל להעלות תמונות של עוגן הכלבה של השכן ותוכל להבין יותר על מה אני מדבר. בהסתייגות קלה, לא כל דבר חייב להראות ריאליסטי, אם אתה מחפש לוק אחר, אז לך על זה, מה שכן הרבה פעמים כשאנחנו מאפינים דמויות של בריון אנחנו שמים לו גפיים קדמיות גדולות וצוואר עבה (גם בריונים חמודים, להם אנחנו פשוט מוסיפים שמלת בלט קטנה), סתם נקודה לחשיבה. 5. תעשה חיפוש בפורום, יש מישהו פה שעבד בצוות ה R&D של פרסומת סנפרוסט על הפרווה של הארנבונים ב XSI (אם אני לא טועה רז אבל אני לא בטוח) תבדוק מה הוא כתב שם לגבי העבודה ותסתכל על התמונות. נראה לי שאפשר ללמוד מזה הרבה. זהו. ארוך ומיגע אבל הגעת לסוף :)

Newbie 91

New member
תודה רבה

לגבי הבונקלך, לא הבנתי את הביקורת אתה אומר שהוא לא קיים או שהוא בולט מדי? כי הוא כן קיים, לפי כל הרפרנסים לכלב הזה יש את הצורה המשולשת-עגולה הזאת מתחת לעין, מה שכן הוא היה מאוד בולט אז החלשתי את זה. לגבי השומן, אכן אתה צודק הקדימה באמת היה יותר "מלא" מהאחורה, טיפה מיתנתי את זה ונדמה לי שכרגע זה מסודר בצורה יותר נכונה, אבל אשמח לשמוע אם לא. לגבי ה-פרווה. ה"פייפליין" שלי נדמה לי כזה. עכשיו סיימתי UV, מכאן לסיבוב קטן (באמת קטן) בזיבראש, שיתקדם בעיקר בשפתיים של הכלב (יש שם המון פירוט שרק בזיבראש באמת אפשר להשיג) והכפות רגלים.. חוץ מהאזורים האלה שיש באמת כמעט אפס פרווה, נראה לי באמת מיותר לזברש אותם. משם, אני יעבוד על הקטע של הפרווה.. (עשיתי כמה ניסיונות היום, הפרווה של XSI בהחלט לא פריאראית..אני גם די בטוח שעוז ורז עבודה עם XSI ועם הפרווה שלה.. אבל אני לא בטוח). ומשם ריג ופוזה. מבחינת תמונה סופית, חשבתי על הכלב כזה עם הפלג גוף עליון מבצבץ מהמלונה שלו ביום חורף סגרירי? מה אתם אומרים? אני מקווה להעלות איזה סקץ' בקרוב.

Newbie 91

New member
והנה הפריסה..

לא יודע עם זה מעניין מישהו.. פשוט נמאס לי רק למדל דברים ולהזניח אותם.. לכן אני מתקדם בדברים עם יותר תכלית אז אני מנסה לצייר תמונה יותר גדולה.. וכדומה אשמח לשמוע תגובות לגבי הפריסה.. אני די חדש בסיפור הזה.

Newbie 91

New member
עדכון קטן

אני יודע שהכתף הקדמית פאפפי מדי עכשיו! יתקן.

Newbie 91

New member
ואיך זה נראה מבפנים

זה המודל עצמו שייובא לתוך XSI.. כרגע יש לי קצת בעיות עם ה-דיספלייסמנת.. עובד על זה, אבל ככה זה המודל נראה כרגע.

מיכאל ג

New member
עושה לי חשק ללטף אותו

זה עם או בלי פרווה? אתה מתכוון לשים עליו פרווה בהמשך? כי נראה לי שבלי פרווה הוא אמור להיות רזה יותר.

Newbie 91

New member
כמו שאתם רואים

זה רוגרג (rigged?) במאיה.. פשוט כי יותר נוח לי שם כל הסיפור הזה.. זה ריג נורא מהיר ופשוט, לקח לא יותר מ-40 דקות מהתחלה עד הסוף, אבל מספיק נראה לי בשביל להכניס אותו לפוזה הנכונה. והנה משחק קטן עם פרווה.. האמת אני די מיואש מהסיפור של הפרווה.. זה ממש כאב ראש, אבל מקווה שיסתדר בסוף.

נראה אחלה

אם הריג הוא רק לפוזיציה אז זה נראה סבבבה לגמרי. (החלק האחורי הולך להיות בתוך המלונה? יש שם כמה עיוותים מהריג) לגבי שיער, אין לי אלא רק לחזק את ידך ולאחל לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

CoolCalb

New member
בעניין הפרווה...

חשבתי שאתה מרנדר ב XSI, אז חלק מהטיפים שנתתי לך במסרים, לא רלוונטים.. מה שכן, אל תסתמך יותר מדי על להגיע ל LOOK פרווה על כדור, ואז להעביר אותו לכלב... רוב הסיכויים שזה לא יראה אותו הדבר.. בהכנות לפרסומת עם הארנבים, עשינו כדורים מדהימים, אבל ברגע שאתה שם את אותו SETUP של SHADER ותאורה על החיה עצמה... זה בדרך כלל נראה חרא :) עצתי, תגיע למשהו ראשוני על הכדור, ומהר מאד תעבור לעבוד ישירות על הפרווה של המודל של הכלב.. בהצלחה :)

למעלה