לבריאתנים המדברים על תכנון מושלם:

לבריאתנים המדברים על תכנון מושלם:

האם תוכלו להסביר לי בבקשה כמה דברים? פשוט מדאיגות אותי הפאדיחות שהקב"ה עושה. אלוהים פאשלונר כזה עוד עלול בטעות לשלוח צדיק כמוני שלא מפספס תפילה, צם ביום כיפור ולא מחלל את סוכות א' לגהינום ורשעים כמו הרבובדיה לשלוח לגן עדן: 1) האנזים הנפוץ ביותר על כדור הארץ הוא RuBisCO- ראשי תיבות של Ribulose Bisphosphate Carboxylase Oxygenase. תפקידו הוא לקבע CO2 לריבולוז, וכך להתחיל שרשרת של ריאקציות בסיומה, בתהליך הפוטוסינטזה, נוצר סוכר. אז מאיפה ה-O? מפני שכשהטמפרטורה עולה, הרוביסקו תחיל לחמצן את הריבולוז במקום לפחמן אותו. הפתרון שאלוהים מצא זה להפריד במקום בין ספיגת הפחמן מהאויר לקיבועו- פחמן דו חמצני מקובע תחילה לתרכובת ארבע פחמנית בתאי הפרנכימה של העלה\ ענף, מוסע לתאי נדן הצרור ושם נפרק ומקובע ע"י הרוביסקו. למה אלוהים לא יכול היה לברוא RuBisC וכך לחסוך את כל הסיפור? 2) יונקים צמחונים אינם מסוגלים לפרק צלולוז, המרכיב העיקרי בצמחים. חלקם פתרו את הבעיה באמצעות העלאת גירה- יש להם בקיבה חיידקים מפרקי צלולוז. למה אלוהים לא יכול היה לתת לפרות צלולאז ולחסוך להן את העלאת הגירה? 3) אם נחזור למעלי הגירה שוב, יש להם עוד בעיה: מחסור בחנקן, זרחן ונתרן במזון. בוקרים מספקים להם יסודות אלה בשיטות שונות. מחלת הפרה המשוגעת התפרצה כתוצאה מתוספת כזו, שיוצרה מכבשים מתות מיובשות וטחונות. באותו זמן מפריש מעלה הגירה את אותם יסודות בדיוק בשתן. למה לא לחבר את צינור השתן אל הקיבה? 4) ייצור הזרע באשכים של יונק נפסק בטמפרטורה של יותר מ-34 מעלות. לכן אשכינו תלויים ומתנדנדים מחוץ לגוף, חשופים לבעיטות מצד אויבינו ימ"ש או, אם נרץ עירומים בסוואנה אחרי אנטילופה, הם עלולים להיתפס בענף ולהיתלש. למה אל כל יכול לא יכול ליצור אשכים הפועלים בטמפרטורה של 37 מעלות ולהכניס אותם לבטן?

אתה ענק

לא שיש לי תשובה עבורך, כי אני לא מתיימר להבין או להסביר את הבורא. אלא שאתה כותב נפלא ובצורה מהנה מאד . תודה. כנראה שאלוהים ידע בכל זאת מה הוא עושה וכדי לחסוך לנו פרות משוגעות,לא קבע את מזונן שיהיה מכבשים מתות וטחונות (איכס). האדם מתערב במעשיו של בורא עולם ומתפלא שעולמו הולך לטמיון. ראה לדוגמה חור באוזון, זיהומי מים, אויר ואדמה. מהיכן נוצרו כל אלה אם לא ממעשי האדם? רוצים לרמות את הטבע? (טבע =אלוהים) הוא מחזיר תמיד בהפוכה. אגב אני מקווה מאד שלא כתבתי שטויות איומות אבל גם לא איכפת לי כל כך לכתוב אותן חג שמח

תודה אבל...

קודם כל, אם אלוהים היה יודע מה הוא עושה, למה הוא אפשר למחלה לעבור קודם בין כבשים (אצלן היא נקראה סקרפי), ביניהם היא עברה בדרך הטבע? ויתרה מזו- מחלות "נחמדות" אחרות עוברות מבני אדם לפרות ובחזרה ללא צורך ב"לרמות" את אלוהים. רוצה דוגמית? שרשורים. ושוב: אם האל היה מחבר את צינור השתן של הפרה אל הקיבה שלה, הפרה לא היתה צריכה תוספות של חנקן ומינרלים.

מה שמשעשע באתר הוא

שהטעות הראשונה בו אינה של אלוהים, אלא של המחבר- הפריט הראשון בסקציה הראשונה (עופות) הוא "עצמות עטלפים"... בכל מקרה, כבר זמן רב אני שוקל לשנות את שמי לא. ק. ולכתוב את הספר "איפה אלוהים טעה".

אני מניח

שהבורא ברא את ראשית ההתחלות, קרא לזה מפץ גדול אם תרצה. בנקודה זו טמונות כל האפשרויות כולן. אוכל (את תרצה) להוליך אותך בדרך החשיבה וההגיון להבנה שבעצם אנחנו, הכבשה, הפרה, האדם והשרשור, כולנו אבק כוכבים או תוצר/תרגום של אור כוכבים. הוא אינו "צריך" כלום אלה אנחנו המאנישים דבר מה שנבצר מהבנתנו להבינו כראוי ותולים בו רצונות ומאוויים ארציים. בגדול ראה בעיני דמיונך אקווריום ענק שאין לו סוף שאתה מסוגל לראות אותו אלא רק אופק מגביל. "למה" זו שאלה שהתשובה היאותה לה היא "ככה" אני מניח שוב, שאילו היתה אותה פרה חיה בטבע חופשיה, מן הסתמא היו צרכיה ניתנים לה כראוי בתוספות הנכונות לה וצינור שתן לעודפים. לגבי השרשור, גם הוא צריך לחיות ממשהו, הלא? אם אני מנסה לחשוב לרגע במקומו, הרי שהוא לא קורא לזה מחלה נחמדה אלא דרך ואפשרות לחיים. כך שבפלנטה יש לנו מקום ואפשרויות לכולם, ואם אתה לוקח ומעלים ולו גם מין אחד מהחי, הרי שיצרת בו ברגע חוסר איזון מסוים שיפגע בך אחר כך. הכאוס גדול מדי להבנת אדם מתוכו נוצרים מה שנוצרים דומם צומח וחי בכל אחד מאלה יש הרבה יותר ממה שנראה לעין.

Wolverchenus

New member
אם לא היית מדבר כמו פיה

אז הדברים שלך היו נשמעים כשטויות יותר בבירור. " ראה בעיני דמיונך אקווריום ענק שאין לו סוף שאתה מסוגל לראות אותו אלא רק אופק מגביל." למה? גם כאן אתה רוצה להגיד ככה? אחלה. ראה בעיני רוחך אנשים קטנים משחקים ביקומים ובישויות ובסדר ביקום כדי לא להכיר במציאות העוינת. אתה רוצה לשמוע סיפור יפה על כמה שהטבע נהדר? יש צרעה שזו היא דרך רבייתה. היא עוקצת זחל בן יומו כדי לשתק אותו ומטילה לתוכו ביצים. כעבור זמן לא רב הביצים בוקעות ואוכלות את הזחל התמים תוך כדי שהן קורעות אותו מבפנים. אכן מקסים. אתה יכול באותה מידה לצאת להפגנות בהנפת שלטים "SAVE AIDS!" כמחאה על הניסיונות הרבים ונשנים להכחיד את החיידק שזכותו לחיות בינינו שכן הוא, כמונו, הוא אבק כוכבים. למעשה, גם אנסים, רוצחים ופדופילים הם אבק כוכבים. למעשה, גם הילדה הקטנה מהצלצול היא אבק כוכבים. זה שמשהו אבק כוכבים זה לא אומר שהוא לא יכול להיות תופת או כולירה. כאילו, פשוט תסתובב ותגיד גלויות : "יחי היטלר, אור הכוכבים" וזהו. "אם אתה לוקח ומעלים ולו גם מין אחד מהחי, הרי שיצרת בו ברגע חוסר איזון מסוים שיפגע בך אחר כך." מינים נכחדים _בכל מקרה_. מינים רבים נכחדו רבות לפני הופעת ההומו ספיאנס! איזה איזון ואיזה נעליים. הכאוס גדול אולי להבנת האדם, אבל לפחות אנחנו מנסים. אתה מעדיף להמציא תשובות שימנעו מאיתנו מלחקור הלאה. תם עידן הנטורליזם.

ליבי עליך איש יקר

קשים חייך מנשוא. האם אני מונע ממך דבר מה? חקור הלאה כפי מאוויך הגלוים והנסתרים, למה אתה חושב ש'כפת לי? נראה לי שאתה רגיל להילחם בטחנות רוח ומדמה לעצמך שמצאת אחת כזו בי. אגב צריך גם פיה טובה ביער דרקונים ושדונים גם הם חלק ממנו אז מה אתה בוחר להיות? עאלק "זחל תמים" מאיפה המצאת לי את זה?

Wolverchenus

New member
יקר יקר...

זחל תמים? אתה כועס על הסיפור הלקוח מספרו שהגיע לגמר פרס הפוליצר של פרופסור סטיבן פינקר מאוניברסיטת הרווארד "כיצד פועל המוח", או על זה שקראתי לזחל שהרגע נולד תמים? בכל מקרה, לשאלותי ומשפטי לא ענית אלא ברחמים. אבל רחמיי עליך שככה בחרת להגיב במקום לשמוע את המילים לעכל ולעשות איתם משהו במקום לתת להם להכנס מעין אחת ולצאת מהשניה. אני במיוחד אוהב את איך שאתה מנסה להשמע עממי ועדיין להיות פיה טובה כדי לצאת גם בסדר איתי וגם עם התדמית שבחרת. ואם אתה כבר שואל, אז הייתי בוחר להיות דרקון. אבל בניגוד למה שאתה מאמין, לווישפול טינקינג אין שום השפעה ברמה שכזו על העולם.

מדוע אתה כופה עליו את מחשבותייך?

הוא בחר שלא לקדש את הרעיון המדעי והדרך המדעית, זכותו המלאה. הוא מעדיף להתפעל מיופיו של הפרח ולתת פירושים משלו לפריחה. הוא לא כופה עליך את דעותיו ועמדותיו, הוא לא עוצר בעדך מללמוד כיצד הפרח פורח. למה שתנסה לשנות את השקפת עולמו ותבקר אותו על שפתו אם כך הוא נוהג לדבר, רק בשל העובדה שלך נראה ששפתו אינה הולמת ומסתירה שקרים ? אתה מתנהג בצורה דומה לאלו הקיצוניים מאיטי המדע , המנסים לכפות את עמדותיהם על אחרים.

נו באמת,

אתה נכנס כאן ללולאה אינסופית וילדותית של "זכותי, זכותי". זוהי זכותו לא לקדש את הרעיון המדעי ואף אחד לא הציע לזרוק אותו לכלא בשם כך, או לחסום אותו מהפורום. באופן מובנה, זוהי גם זכותו של הבחור השני (לא התעמקתי בכינויים, במחילה מכבודך) לבקר ולתקוף את דרך החשיבה הזו. כל עוד אין כאן הפעלת כח, אף אחד לא כופה את עמדותיו. זהו פורום ואחת מהמטרותיו אם לא מטרתו הראשית היא ניהול ויכוחים.

מסכים

אבל אם כך, זו גם זכותי המלאה והלגיטימית לבקר את דרכו האגרסיבית, לדעתי, של הבחור והדה-לגיטימציה הלא עניינית שהוא עושה לפיה בעלת השקפה שונה משלו שכלל לא ניסתה לעורר ויכוח. וזו אפילו זכותך לבקרני על כך שהעזתי להביע את דעתי בפומבי ולא שמרתי אותה לעצמי.

למעלה