לבתי בת ה-37 שתי ציסטות (אחת לכל שחלה) ואנדו לא מאובחן

ladybug4NLP

Active member
לבתי בת ה-37 שתי ציסטות (אחת לכל שחלה) ואנדו לא מאובחן

גרה בארה"ב, אמא ל-2 ילדים קטנים
תמיד היו לה בעיות של כאבים וחוסר תפקוד בעת מחזור אבל היתה על איזו גלולה שמונעת ביוץ.

סובלת כאבים חריפים מאד זה 4 חודשים, כשעשתה הפסקה מהתרופה (שמא חזרה שוב לקחת) וגם כמה עמים דם בשתן.
הכאבים הם בגב וגם בבטן שמתנפחת מאד באופן פתאומי
עברה ברור של אוטרסאונד (כולל ואגינלי) אורולוג, אורטופד אפילו אצל רופא מומחה של סרטן גניקולוגי ונשלל אבן בכליה.
כעת הציסטות (אחת פנימית בצד אחד ושניה חיצונית בצד שני) נמצאות במצב של התכווצות מ-7 ס"מ לבערך 2 ס"מ.
למרות זאת הכאבים לא פוסקים והרופאים טוענים שזה כנראה לא מהציסטה .
הם גם טוענים שאנו אפשר לאבחן רק בניתוח.

החשש המיידי הוא שהיא מקבלת פרקוסט (נגזרת של מורפיום לכאב) שזה גם מפריע בתפקוד שלה כאמא (מנמנם)
גם ניתן להתמכר וגם לא ממש משחרר מהכאב.

מה אתן לוקחות כשכואב לכן?

תודה על המידע

נ.ב. MRI מאד מדוייק לגילוי כל מיני מצבים (ציסטות, גידולים וכו')
האם ניתן לגלות אנדו ב-MRI?

ladybug4NLP

Active member
MRI-משמש לגילוי הנגעים הקטנים ביות בצורה מדוייקת

אז מדוע לא משתמשים בזה לגילוי אנדו? רק פולשני בלפרוסקופיה?

simba1231

New member
לא מומחית לאנדו אבל

בד"כ המלצה ללכת ללפרוסקופיה מתקבלת משתי סיבות או פגיעה משמעותית באיכות החיים של האשה או על מנת לאפשר סיכוי טוב יותר להשיג הריון. גם אם לבת שלך יש ילדים והיא סובלת כל כך הייתי שוקלת ברצינות לגשת לניתוח. הניתוח הוא לא רק לאבחנה אלא גם לטיפול. אם יש לבת שלך שתי ציסטות בשחלות אז סביר שיש לה ציסטות נוספות ושיש גם הדבקויות. בכל מקרה כמובן שכדאי שתוודא שהרופא שהתייעצה איתו הוא מומחה לאנדו' ואם הוא ממליץ על לפרוסקופיה הייתי שוקלת את הנושא מאוד ברצינות. מהניסיון האישי שלי הכאבים של הניתוח היו משמעותית קלים ולתקופה מאוד קצרה בטח ובטח ביחס לכאבים ולנזק שהמחלה הזאת עושה.
אגב, אם יש משהו שהערכתי שאמא שלי אמרה לי כשאני התלבטתי לגבי ניתוח היה שגם אם זה ירע את המצב שלי מבחינת פוריות אין מה לעשות כי גם הבריאות שלי זה שיקול. וגם זה שיקול, את צריכה להבין שחוץ מפגיעה באיכות חיים (שם יפה להמון תופעות שונות) המחלה הזאת גם יכולה נזק משמעותי לאיברים שונים (מערכת פוריות, מערכת השתן, כליות ועוד...).

ladybug4NLP

Active member
מערכת השתן והכלות נקיה ויש לה 2 ילדים

במשך שנתיים היא לקחה גלולה בשם lo-loesterin והכל היה בסדר.

מה שמפחיד אותי זה:
1. לא יודעים עד שלא נכנסים.
2. יודעים איך נכנסים-לא יודעים איך יוצאים (מבחינת המצב וההרחבה של הניתוח.
3. אחד הרופאים המליץ להוריד את הרחם. והיא רק בת 37 אין לה סרטן ותכנס ישר למצב של בלות.
4. אף רופא לא מבטיח שהמצב יהיה יותר טוב

בקיצור - הכל יותר מעורפל מידוע.
היא גרה בארה"ב.

ושוב שואלת: במקום פרקוסט מה אתן לוקחות נגד כאבים?

simba1231

New member
בוודאי שלא יודעים מה המצב עד שלא בודקים בניתוח

אבל קודם כל זה שהיום המצב של הכליות ומערכת השתן שלה תקין לא מבטיח שזה ישאר ככה בעתיד, אנדומטריוזיס זאת מחלה שהולכת ומחריפה בד"כ לאורך השנים. מציעה שתקראי קצת בפורום או באתר של העמותה (אם הוא עוד פעיל) סיפורים של נשים ותביני שהנזקים שהמחלה הזאת יכולה לחולל בגוף הם מאוד קשים.
מעבר לזה גם אם הנזק לבת שלך לא יתבטא בפגיעה בבריאות שלה אלא רק בכאבים קשים זה גם לא עסק שצריך לזלזל בו. אישית חייתי שנים עם כאבים שהלכו והחריפו ולא אפשרו לי לתפקד (עם השנים הכאבים נהיו יותר תכופים ולא רק בתקופת המחזור). זה הגיע למצב של ירידה משמעותית במשקל, בחילות קשות, כאבי תופת, חום גבוה, צמרמורת ועוד. ככה שצריך להבין שלברר על משכך כאבים "טוב" היום לא לא ממש פתרון...
לגבי הניתוח, זה שלא יודעים מה ימצאו לא אומר שלא יודעים איך יוצאים. אף רופא לא יכרות לבת שלך את הרחם בלי הסכמה שלה ולפי מה שאני יודעת ברוב המקרים גם לא ממליצים לכרות את הרחם. מה שכן יכולים לעשות זה להוציא ולצרוב את הנגעים של המחלה, להפריד איברים שנדבקו (כי ברוב המקרים כשיש ציסטות יש גם הדבקויות) ולברר בדיוק מה המצב.
לגבי להבטיח שהמצב יהיה יותר טוב, אף אחד לא יכול לחתום לך זה מן הסתם. אבל ברוב המקרים ניתוח שמבצע מומחה אנדו' בהחלט מטיב את המצב (שוב הייתי מוודאת שהרופא שהיא מתייעצת איתו אכן נחשב למומחה אנדו). בכל מקרה יש גם כמה פורומים של רופאים ישראלים שמומחים לאנדומטריוזיס שעונים לשאלות אם זה יקל עלייך ועליה.
לגבי השאלה ששאלת על משככי כאבים, אני לא יודעת לענות עליה, מאז הניתוח שלי רמות הכאבים שלי פחתו משמעותית והשתמשתי באקמול או לכל היותר באופטלגין (מודה שכרגע אני גם בהריון אז זה פחות רלוונטי).
מקווה שהבת שלך תרגיש טוב בכל מקרה וחייבת להגיד שוב שנראה לי שמציאה של משכך כאבים טוב היא פתרון זמני לכל היותר.
בהצלחה

זואילי

New member
כאבים - איננו יכולות להמליץ על משככים

מכיוון שמה שטוב לאחת יכול להזיק לאחרת.
את המשככים שלי והעירבובים שלי - למדתי מכמה ביקורים במרפאת כאב. שם הותאם לי פרוטוקול לטיפול בכאב.
יש רופאים שמעולם לא שמעו על המשככים שלי...

שווה ללכת למרפאת כאב להתאמת טיפול ספציפי.

ladybug4NLP

Active member
בתי גרה בארה"ב ומה שהיא קבלה זה פרקוסט שזה נגזרת של מורפיום

לא רעיון טוב

למעלה