לב בוער בשחור - קין

isrmnhr

New member
לב בוער בשחור - קין

הייתי רוצה להיות במעמקי הים להעלם בהם לא להיראות שוב לעולם לעזוב את החיים האלה התיאבון האכזרי שלהם לנצל את החלשים שלעולם לא נשמעים השמיים יהיו לי לתכריכים מצבה של עננים אם נוכל לשוב לאחור תוכל לטייח את הסדק אבל הוא ישוב בחזרה ולבך יבער בשחור תן לי את ידך חתוך את העור, הכנס אותי המולקולות שלי ושלך מדממות ושוב מתאחדות השמיים יהיו לי לתכריכים אנדרטה של עננים אם נוכל לשוב לאחור תוכל לטייח את הסדק אבל הוא ישוב בחזרה ולבך יבער בשחור שכחתי את הדרך הביתה שכחתי את כל מה שידעתי בכל יום התחלה מאכזבת וזה שורף לי את הלב אני יודע שכל מה שאמרת היה נכון וכנראה שהכל כאן לתמיד עד שזה נעלם נתת את הכל, לא השארת כלום לעצמך רק תמונה על המדף הייתי רוצה לשקוע במעמקי הים להעלם בהם ולא להיראות שוב לעולם עולה באש עכשיו אני במירוץ לאורך דרך לא מוכרת אני מבין שאיבדתי את הדרך הביתה שכחתי את כל מה שידעתי בכל יום התחלה מאכזבת וזה שורף לי את הלב חוזר לאחור

isrmnhr

New member
בהשראת שרשור התרגומים

כנראה השיר האהוב עליי ביותר של קין. וגם - שלום לכולם, פעם ראשונה שאני כותב בפורום הזה. ואני די אוהב את הלהקה הזו בזמן האחרון.

מי היה מאמין? ../images/Emo12.gif ככה השיר הזה אפילו נשמע טוב

ברוך הבא
אני לא כ"כ אוהבת את השיר הזה... הוא קצת פופי מדי בשבילי.. ומה הקטע של הצרפתית?! והאמת שאני בכלל לא מתה על כל האלבום...
אתה רוצה להגיד לי שאתה אוהב את השיר הזה יותר מכל השירים של Hopes & Fears???? וספר קצת על עצמך! איך קוראים לך? איך היכרת את קין? איזה עוד שירים שלהם אתה אוהב? איזה ממש לא?

isrmnhr

New member
אז ככה

אני תמיר, בן 40, כנראה קצת מבוגר יותר מהמשתתפים הרגילים בפורום הזה... גם לי קצת מוזר שאני כותב בפורום מעריצים של להקה מסוימת אבל בזמן האחרון אני באובססיה על קין כמו שלא הייתה לי אובססיה על אף להקה כלשהי מעולם. התודעתי לקין לפני כשנה בערך, מתישהו אחרי יציאת האלבום Perfect Symatry. חיפשתי מוזיקה חדשה לשמוע ואיפשהו קראתי כתבה על האלבום החדש שיצא והחלטתי לנסות ולהקשיב לו. האמת - לא התלהבתי בכלל. שמעתי אותו כמה וכמה פעמים והוא ממש לא תפס אותי. אבל בכל זאת, אחרי תקופה מסויימת, כנראה שמעתי עוד אזכור לקין איפשהו, החלטתי לתת להם עוד צ'אנס והתחלתי להאזין ל Hopes and fears. כאן התמונה התחילה להשתנות, פתאום גיליתי שיש שיר שאני כבר מכיר ואוהב בדיסק הזה - שזה כמובן someware only we know - השיר הגלגלצי ביותר שיש, אבל בכל זאת שיר מאוד יפה ומרגש. התחלתי להתאהב בסגנון השירה של הסולן כמו שהוא שר בשיר הספציפי הזה - מין שירה נמרחת כזו ועדינה... ואז יצאתי לטיול בדרום אמריקה לחודש, במהלך הטיול די הרבה האזנתי למוזיקה - בטיסות ארוכות, בנסיעות ארוכות וכל לילה במיטה לפני שאני נרדם. לאט לאט גיליתי שאני חוזר ל Hopes and fears שוב ושוב, למרות שהאייפוד שלי מלא בעוד המון דברים טובים (כולל המון דברים שלא ממש שמעתי עדיין). כך יצא שבמהלך הטיול, שמעתי כמעט אך ורק את קין, השירים שלהם נתפסו לי עמוק בראש ובלב, כשלא הקשבתי למוזיקה שלהם את היא התנגנה לי מעצמה בראש, וכשהקשבתי למוזיקה הם היו הדבר היחיד שרציתי לשמוע. בגדול היום אני יכול להגיד שאני אוהב את כל אחד ואחד מהשירים באלבום Hopes and fears, יש אולי כמה שפחות אבל בגדול כולם טובים. אחרי שגיליתי כמה אני אוהב את Hopes and fears החלטתי לבדוק שוב את Perfect Symatry וגיליתי שגם כאן אני מתאהב באלבום הזה ומקשיב לו שוב ושוב. בעיקר אני אוהב את The lovers are losing ואת Black burning heart. שכמו שכבר ראיתם, הוא כנראה האהוב עליי ביותר... עם הזמן התאהבתי למדי גם באלבום הזה והיום אני אוהב את רוב השירים שבו - חוץ מאת Pretend that you're alone שמשום מה אני ממש לא סובל. עדיין לא נכנסתי לאלבום Under the iron sea, אחרי כמה האזנות - עדיין לא נמשכתי לאלבום הזה, אולי עם הזמן... לאלבום החדש Night train התחלתי להאזין רק אתמול, בינתיים אני לא ממש מתלהב ממנו. קצת קשה לי להסביר לעצמי למה אני נמשך לקין כל כך, בגדול זה לא סגנון מוזיקלי שאהבתי קודם, תמיד אהבתי יותר רוק עם גיטרות מאשר פופ. וכאן הופיעה לה פתאום להקה שאני לא ממש בטוח אם הסגנון שלה הוא פופ או רוק, אבל בד"כ בכלל לא משתמשים בגיטרות. לרוב העומק המוזיקלי של Keane הוא די רדוד, אני לא מבקר מוזיקלי וקשה לי להסביר במילים - אבל מספיק להאזין לשיר כלשהו של Radiohead ואז לשיר של Keane כדי להבין מה זה עומק מוזיקלי ותחכום בנגינה לעומת חוסר בזה. מה שכן אני אוהב אצל Keane זה בעיקר השירה של הסולן שלדעתי הוא פשוט מדהים, אין לו קול עוצמתי במיוחד או יפה במיוחד אבל הוא בהחלט יודע להגיש שיר בצורה מרגשת ומיוחדת. גם הטקסטים שלהם בדך כלל עושים לי את זה, הטקסטים עמוקים מורכבים ומעניינים. נושאי הטקסטים גם מדברים אליי, יותר על החיים והמורכבות שלהם ופחות שירי אהבה שכבר מאוסים עליי. אז זהו בגדול, נראה לי שעניתי לשאלות שלך Chrismakkah convert... אני ממליץ לך לתת שוב צ'אנס לperfect symmatry וכמובן ל Black burnung heart שהוא ממש לא שיר פופ. השירה בשיר הזה פשוט מדהימה והמילים מצמררות, קשות וקודרות.

H&F../images/Emo45.gif אלבום מדהים, אין כמוהו

אני חושבת שבקין לעומת רדיהוד, חוסר התחכום שאתה מדבר אליו, הוא לאו דווקא "חוסר תחכום" אלא יותר פשוט מוזיקלית, כלומר הם משתמשים בפחות רבטים וכמה שיותר כלים פרימיטיביים כדי ליצור את הסאונד שלהם ומכאן ההבדל הזה בסאונד- לדעתי. לעומת זאת אין ספק כשקין כן מנסים להביא עומק מוזיקלי ולהיות מקוריים עם הסאונד שלהם זה לא בדיוק הולך
וזה המקום בו אני אמליץ לך להאזין ללהקה בשם guillemots
ושוב, כיף מאוד שהצטרפת לפורום

isrmnhr

New member
אני תמיד שמח לגלות להקות חדשות

לא שמעתי מעולם על guillemots. את יכולה אולי להמליץ ספציפית על אלבום מסוים שלהם שכדאי להתחיל ממנו ?

יש להם שני אלבומים סה"כ

ועוד המון בי-סיידים מעולים!! לאלבום הראשון והמוצלח ביותר קוראים Through the Windowpane

mojoit

New member
../images/Emo45.gif

מי היה מאמין שתרגום ישמע יותר טוב מהמקור ?

isrmnhr

New member
יש לי עוד אופציה, לא יודע מה נכון יותר...

לב שחור בוער - קין הייתי רוצה להיות במעמקי הים להעלם בהם לא להיראות שוב לעולם לעזוב את החיים האלה התיאבון האכזרי שלהם לנצל את החלשים שלעולם לא נשמעים השמיים יהיו לי לתכריכים מצבה של עננים אם נוכל לשוב לאחור תוכל לטייח את הסדק אבל הוא ישוב בחזרה ולבך השחור יבער תן לי את ידך חתוך את העור, הכנס אותי המולקולות שלי ושלך מדממות ושוב מתאחדות השמיים יהיו לי לתכריכים אנדרטה של עננים אם נוכל לשוב לאחור תוכל לטייח את הסדק אבל הוא ישוב בחזרה ולבך השחור יבער שכחתי את הדרך הביתה שכחתי את כל מה שידעתי בכל יום התחלה מאכזבת וזה שורף לי את הלב אני יודע שכל מה שאמרת היה נכון וכנראה שהכל כאן לתמיד עד שזה נעלם נתת את הכל, לא השארת כלום לעצמך רק תמונה על המדף הייתי רוצה לשקוע במעמקי הים להעלם בהם ולא להיראות שוב לעולם עולה באש עכשיו אני במירוץ לאורך דרך לא מוכרת אני מבין שאיבדתי את הדרך הביתה שכחתי את כל מה שידעתי בכל יום התחלה מאכזבת וזה שורף לי את הלב חוזר לאחור

isrmnhr

New member
אין לי בעיה עם הקטע בצרפתית

סה"כ אומרים שם שוב את המשפט שאמרו באנגלית: "הייתי רוצה לשקוע במעמקי הים להעלם בהם ולא להיראות שוב לעולם" לדעתי זה דווקא מוסיף קצת מיסתורין לשיר.

למעלה