לב הפארק - אחת מעשר השכונות המבוקשות בארץ

עומר247

New member
לב הפארק - אחת מעשר השכונות המבוקשות בארץ

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3429790,00.html

ימאנזה

New member
אבל הייתי מתייחסת במידה של ספקנות

היות ומקור הדיווח הוא סוכנות הנדל"ן של לב הפארק. למרות שאני מכירה את הנפשות הפועלות ומחבבת ומעריכה אותן(ה) עדיין יש אינטרס להעלות את קרנה של השכונה ......והשכונה באמת חמודה אבל ההצדקה למחירי הדירות שם תלויה בסדרי עדיפויות של מי שבוחר לשלם את המחיר.

אין לי מושג למה מלינים על השכונה

לי היא נראתה בעבר ונראית היום שכונה נהדרת עם בתים אסתטיים, עטופי צמחיה, רחובות רחבים, איכות חיים. אבל אני לא גרה שם, סתם דיעה של הדיוטות. לא ראיתי הרבה שכונות כאלו בארץ, ואני מסתובבת לא מעט.

ימאנזה

New member
נכון

בדיוק לזה התכוונתי כשציינתי שזה עניין של סדרי עדיפויות. הסביבה כפי שאת מתארת נעימה ונוחה. יש גם יתרון גדול לכך שזו אולי השכונה הכי מאורגנת ברעננה - יש ועד והוא פעיל ושומר על האינטרסים שלה, והודף נסיונות לפגוע בצביונה הנוכחי. אבל אני מכירה את הבתים מבפנים . אני באמת חושבת שהכי חשוב זו הסביבה כי דירה אפשר לשנות על פי טעם ואפשרויות אבל סביבה זה נתון שקשה יותר לשנות. יש אמנם גם דירות חדשות וסבירות יותר אבל הכל צפוף ולבירינטי, והמחיר לא מצדיק . עבור ילדים זה מקום בטוח ונעים- הם יכולים לעבור בשכונה ללכת לחברים, למרכז הקהילתי ולבית הספר (היסודי) ללא חשש כי זו שכונת מגורים לא אזור מסחר או עסקים עם רחובות הולנדיים סגורים לרכבים, ויש חניה בשפע . יש גם מרכז קטן עם כל הדרוש ל"מיידי" כמו מכולת, חנות לחיות מחמד,בנק, מספרה ומכבסה.ו......האנשים נחמדים. אז כמו ב"דירה להשכיר"- תלוי מה מתאים לכל אחד. כללית אני חושבת שרעננה העיר היא מקום שאנשים רוצים לגור בו והיא נעימה כולה לכל הגילאים.יש עוד שכונות נעימות ומתוחמות יחסית כמו קרית גנים, ובמידה מסויימת אזור הפרחים.

גרתי בלב הפארק ואכן שכונה מדהימה

אוכוליסה לא רעה בכלל ואוירה טובה. לצערי נאלצתי לצאת ממנה בגלל המחירים והדרישות הלא הגיוניות (לשלם 12000/6000 ש"ח מזומן כבטחון שיוחזרו לי בתום תקופת השכירות + 60 יום)- תודה רבה... שיחפשו פרייארים אחרים! עכשיו אני גרה בבורכוב, אמנם בניין הרבה יותר ישן ובלי מרפסת לברביקיו אבל דירה הרבה יותר גדולה ולפחות הגן יהיה מתחת לאף. בעלי דירות בלב הפארק תפסו יותר מדי תחת והתחילו לבקש דרישות ממש מוגזמות- בעיני מי שמסכים לתנאים כאלו ממש פרייאר.

קרמון1

New member
את צודקת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המשפט האחרון שלך פוגע בול . כפצפונת הית גדולה!!!!!!!!!!!

shian

New member
עניין של ביקוש והיצע

הדירות ברעננה התייקרו גם לקניה וגם להשכרה הרבה בגלל תושבי חוץ שקונים/שוכרים כאן דירות אבל אי אפשר להאשים את בעלי הדירות בזה.

קרמון1

New member
נכון אך זה לרעתנו,

כי הילדים שלנו אינם יכולים לעמוד ביוקר הזה ועוזבים את העיר. אנשי מקצוע, מהנדסים, רופאים, ואפילו אנשי היי-טק נאלצים לעזוב אותנו למצוא את עתידם בערים אחרות, או בחו"ל. וזה חבל, חבל מאוד. בדיוק כמו שחבל מאוד שצעירים.ות מוכשרים/ות עוזבים את הארץ בחיפוש אחרי תנאי קיום יותר סבירים. העליה המבורכת שהגיע אלינו ושלדעתי במובן מסויים נוצלה על ידי מטווחים ומוכרים מקומיים, תבין ששלמה עבור הנכסים מחיר מופרז, כבר היום הם מבינים.(והם לא שמחים מזה), אז נכון שפעלו כאן כוחות השוק, אך לא לעולם חוסן!!!! הדירות ברעננה יירדו, ויחד איתם לדאבוני איחות החיים שלנו. עיר שלא שומרת ודואגת לבניה, בדיוק כמו מדינה שאינה שומרת על אזרחיה עתידה בספק. אם הייתי חושב שפרנסי העיר חושבים על זה ומחפשים פתרונות (שאינם קלים, אני יודע) לא הייתי כותב את אשר כתבתי. להפוך עיר נהדרת לעיר של תושבים מזדמנים ומתחלפים, זהו תהליך שלוקח אולי כמה שנים טובות אך סופו בלתי נמנע.

תראה, דיווחנו כאן לאחרונה בעניין חזון העיר

בישיבה שהיתה באחת מקבוצות המיקוד שהשתתפתי בה (וכמוני גם ש ק 1 ו- dmo), התנהלה שיחה ערה בנושא. העיד אחד המשתתפים, שכאשר עירו בגוש דן היתה יקרה מדי עבורו ועבור רעייתו כזוג צעיר לפני 30 שנה, הוא הצפין לרעננה. באותה עת, בני רעננה התפזרו ליישובים אחרים כי העיר היתה יקרה מדי עבורם.... אני אישית לא קונה את הסיפור הזה של "רעננה יקרה מדי". לי אישית אין אמצעים כלכליים יוצאי דופן, את דירתי ברעננה רכשתי בסכום נמוך משל דירה דומה בר"ג (עיר ילדותי), שיפצתי ואני חיה בה עד היום. יוקר המחייה ברעננה אינו גבוה מאשר במקומות אחרים, ולעיתים אף סביר יותר. העניין הוא שזוג צעיר שמחפש דירה חדשה של 4 חדרים ברעננה, בקומה נמוכה ו/או עם מעלית, יתקשה להשיגה במחיר שווה לכל נפש. ככה זה גם ברמת גן, גבעתיים, תל אביב, ואפילו בערים הסמוכות לנו. לעומת זאת, לרכוש בקומה שניה בלי מעלית בבניין ישן, דירה לתחילת החיים (תמיד משתדרגים בהמשך), זה מאוד אפשרי. גם לבני רעננה, אם יוותרו על הפינוק או על הגישה הקפריזית של להתחיל את החיים כשהם מסמנים את מצבם הנוכחי של הוריהם אחרי הרבה שנות התבססות, כנקודת התחלה. בקיצור, אפשר לספר להרבה א/נשים שבני רעננה לא יכולים להרשות לעצמם לגור בעיר, לי קצת קשה למכור את האגדה האורבנית (או שמא - הצפונבונית) הזו.

דווקא פה אני לא כל כך מסכימה איתך

כי אין לי בעיה לגור בקומה שניה ללא מעלית אבל שהדירה לא תהיה חירבה- כל הדירות, ללא יוצא מן הכלל שראיתי בקומה שניה ללא מעלית היו פשוט חירבה. לפי דעתי המחיה ברעננה הרבה הרבה יותר יקרה ממקום אחר- אפילו המוצרים בסופר יותר יקרים ממקומות אחרים. את דירתך איני יודעת מתי רכשת אבל השאלה אם היית רוכשת אותה היום באיזה מחיר היית קונה? מצד שני, תמיד אפשר להסתדר- אז לא גרים ביית של 4 חדרים אלא בבית של 3 ומצטמצמים אבל בהחלט רעננה יקרה מאד.

ATAF151

New member
רעננה יקרה

דירת 4 חדרים בבניין ישן, ללא מעלית במרכז רעננה עולה כ 950 דולר לחודש. כמובן כל תוספת של מעלית או בניין חדש או דירה משופצת מעלה את המחיר. בערים השכנות הרבה יותר זול מזה (לפחות בכ 200 דולר לחודש). גם לקניה, הערים השכנות ברבה יותר זולות.

אמא שלי גרה בדירת 4 חדרים

במצב תחזוקה מצויין ובבניין לא מהישנים ביותר, עם מעלית. 850$. יש איזו תפיסת מוצא מקובעת שגורמת לנו לא לראות את מה שלא מתאים לנו לקונספט.....

ATAF151

New member
אז היא משלמת ממש זול

מחיר של 850 דולר כלל לא משקף את המחירים של דירת 4 חדרים עם מעלית באיזור נורמאלי ברעננה. המחירים ממש עלו בשנה - שנתיים האחרונות ויתכן שיש מעטים שמסיבה זו או אחרת עוד לא העלו את המחיר או מעדיפים להמשיך עם הדייר הקיים גם במחיר של הנחה של 10-20 אחוז. אבל עדיין אמך עלולה להיות מופתעת בעת חידוש החוזה, אם יהיו מספיק אנשים שיגידו לבעל הבית שהוא פרייר (ואז גם את עלולה להיות מופתעת למצוא את אמך גרה איתך
). הבעיה אגב היא לא רק המחיר, אלא שפשוט אין דירות להשכרה ולכן מי שמתמהמה כמה שעות אחרי הפרסום, מגלה שהדירה כבר הושכרה.

לאמא שלך יש מזל- כי זאת באמת מציאה

בדירה הנוכחית שאני גרה, בעלת הדירה פרסמה ב- 750 דולר, מישהו הציע לה 800 דולר אבל היא לא היתה מרוצה ממנו ובסוף אמרה שהיא תעשה לנו באמצע 775$ (4 חדרים + מעלית+ חניה). חודש לפני שפרסמו את הדירה שלי, פרסמו פה בבניין קומה מתחתי אותה דירה ב- 950$.

lulyK

New member
המחירים קפצו מאד בשנתיים האחרונות.

אם אמא שלך תעזוב היום את הדירה שלה,השוכרים שלה יוכלו לקבל עליה הרבה הרבה יותר (אמא שלי שכרה עכשיו דירת 3.5 חדרים עם מעלית, ב-1000$).

shian

New member
מסכימה איתך בעניין בני רעננה המפונקים

מכרתי לאחרונה דירת 4 חדרים בקומה א' ללא מעלית. חייבת להגיד שגרתי בדירה הזו כשש שנים ואף פעם לא ראיתי בעייה בהיעדר המעלית אבל כשהתחלנו למכור אותה, הרבה מאוד מתעניינים (צעירים) פסלו אותה על עניין המעלית

לפחות בא.ת. הארנונה להייטק היא 50%

שזה המון המון כסף. מעניין מה קורה בערים אחרות...

למעלה