המקרה שלך מחזיר אותי שנתיים אחורה
ורק מלקרוא את מה שאת כותבת אותה התחושה הכואבת בבטן מופיעה, אותה התחושה שהייתי קם איתה בבוקר שנה שלמה ובקושי נרדם איתה בלילה. אצלי זה נגמר גרוע יותר, הודעת SMS בהפתעה על הבוקר "זה לא זה". ונעלמה. לך תחפש. והמשפחה שלה שכל כך רצתה אותי, פתאום הפכה את עורה.
עשיתי מחקר. לא ויתרתי. וגיליתי דפוס קבוע. לפחות 3 פעמים בחיי נקראו בדרכי מה שנקרא "דתיות לאומיות". ולמה הכוונה נקראו בדרכי? שלא התאמצתי הרבה כדי להתחיל את הקשר. הן פשוט התמגנטו אליי. פעם אחת בעבודה, פעם אחת בלימודים ופעם אחת דרך אשת חבר.
ואז הבנתי. אני פשוט מה שהן רוצות. טיפה ביישן, טיפה עוקץ, טיפה שובב, בעיקר מכבד ורציני. והעיקר העיקר "יש לי את הבסיס". הכוונה בבסיס היא לדעת מה היא שבת וחג ובקיצור לא לאכול שרצים. בול אחד להביא הביתה לאמא כדי להרגיע את אבא. ואת סבתא.
לכולן בצורה מדהימה היה את אותו המשפט "אני לא רוצה מישהו דתי".
עכשיו קחי את שני החלקים המוזכרים לעיל: "יש לי את הבסיס" + "אני לא רוצה מישהו דתי" ותקבלי: הנה אחד שאני יכולה לנווט בדיוק כמו שארצה, הוא לא יחנוק אותי עם הדת ואני גם לא אצטרך להתפשר איתו כי אין מצב. הפתרון המושלם.
אבל הכל טוב ויפה עד שאתה מתחיל ללכת קדימה ולדבר על חתונה. להסביר שאתה בעצמך בעד "בטן גב" כל השבת ולמעשה אין לך בעיה, אבל אתה חושש שכשיגיעו ילדים אתה תסנדל אותם בבית בשבת. בלי לצאת מחוץ לשכונה. בלי טלויזיה, בלי כלום. וכשאתה לא מבין את ההסברים שלה "אבל אנחנו חיינו ככה והיה מה זה כיף! יצאנו לטייל, הכרנו כל שיח בדרך כי ראינו אותו 2000 פעם והכי חשוב, מה שילד לא מכיר לא חסר לו!"...אז היא מתחילה להבין שאתה עקשן "ושזה לא זה".
מבלי לדעת על הבחור שלך, אני מאמין שלא מדובר באותו ממושקף עם כיפה סרוגה על הצד וסנדלים. וגם לא על חרדי. להם יש קודים ברורים. אני מדמיין לי בחור עם ג'ינס וקוצים, כיפה עתידנית בקוטר 5 ס"מ בצבע השיער להסוואה ואת כל הידידות שלו בפייס הוא כבר ראה בביקיני.
תביני, "הדתי הלאומי" הוא יצור מבולבל. המבוגרים/דור קודם יותר מיושבים בדעתם, אך אלו שבטווח הגיל שלנו די חיים בין לבין. חיים בין הסידור אל האינטרנט. בין האסור אל בין המותר. בין האמיתי אל בין הצבוע. החרדי שונא אותם יותר מאשר אותך. אותך בעצם הוא לא שונא, הוא יודע שאלייך הוא לא יתקרב, אבל הדתי הלאומי הוא סוג של מסוכן בשבילו. סוכן כפול. הוא לא יודע איך לסווג אותו. זה הרי היסטורי, מקום המדינה (ולא אלאה אותך בזה).
ואת זה אומר לך אחד שאסף חברים מכל הסוגים. חילוניים, מסורתיים, לאומיים וחרדים. ולא סתם אסף, אלא שבשעתו הקשה הרים את כולם על הרגליים, אחד שבפרצוף אמר לכולם מה הוא חושב על דרך חייו של כל אחד מהם ודרש תשובות אמיתיות וקיבל.
יש לי דבר אחד לומר לך לסיכום: הוא לא יותר טוב ממך. למעשה, הוא פחות טוב ממך. עשי לעצמך רק טוב ותני לו ללכת אל חייו ולהביא הביתה את מי שהסביבה שלו רוצה כדי להיות רגועה כי הם לא ייתנו לו מנוחה.
המון המון בהצלחה. ושלא תיפול רוחך!
תמשיכי להיות מי שאת, תהיי חזקה ותגדירי סף לעצמך. למשל "לא נוסע בשבת? אני לא נכנסת איתו לקשר". המתיקות שבהתחלה לא שווה את המרור של אחר כך.
נ.ב: מי שיבוא ויגיד לך שכבר שנים הוא מנהל נישואים מוצלחים בין דתי ללא דתי, חי בסרט ארוך. או שהוא הצד שוויתר על עצמו, או שהוא הדורס בעצמו. מה שבטוח, על הילדים שלו הוא לא בדיוק חושב...