לב שבור

shar75

New member
לב שבור

לפני כחודש וחצי נפרדנו. הוא החליט שנגמר לו הרגש ( למרות שאני חושבת שרגש אפשר להדליק מחדש ) ושעכשיו כשהוא בן 27 והחיים שלו צריכים להבנות, הגיע הזמן שלו להיות לבד, בלי זוגיות, להתנסות בסטוצים עם בחורות אחרות, ולהיות הוא לעצמו. לקחתי את הפרידה מאוד מאוד קשה, אני בת 32 , ראיתי בו האבא של הילדים שלי ( וגם הוא בשלב מוקדם יותר של הקשר ), עברנו המון יחד, היינו יחד שנתיים ו- 9 כמעט, חיינו יחד בחו"ל, גרנו יחד בארץ, הוא אפילו הציע נשואים לפני שנה וחצי... הצעה שהתפוגגה לה קצת אחרי מתוך איזשהו פחד, ש"לא חייבים לעשות את זה עכשיו, אפשר לחכות עד שנרצה ילדים" ( מצידו כמובן ). וכשנפרדנו הרגשתי כאילו התמוטט עליי העולם. הכול מסביבי קרס ( עכשיו כבר הרבה יותר טוב ) הייתי שבר כלי במשך שבוע וחצי. לא תפקדתי בעבודה, לא אכלתי, לא ישנתי, לא הפסקתי לבכות, לא הצלחתי לנשום. מתוך המשבר שלי ( מה שקורה לרובנו שאנחנו מחפשים תשובות מיידיות ) קודם כל התחלתי לטפל בעצמי גם אצל יועצת זוגית וגם פניתי למתקשרת( שתיהן מדהימות ). המתקשרת הצליחה להבהיר לי חד ולעניין למה זה קרה לי. ( אני מאוד מאמינה בזה ). היא הסבירה שזה קרה לי כי בתוך הקשר הזה ויתרתי לגמרי עם עצמי, שכחתי את האמונה שלי בעצמי, והלכתי לא עם הלב שלי אלא עם הרצונות שלו. עוד היא אמרה שעכשיו זו תקופה שבה אני צריכה לעבוד על עצמי, להתחזק, וכשכל התהליך הזה יקרה ( ובתנאי שגם הוא יעבור תהליך ) האהבה שלנו תתממש, כי היא ראתה המון חוטי אהבה שמקשרים בינינו ושהמעגל בינינו עוד לא נסגר. היא כמובן לא הבטיחה דבר. היא עוד אמרה שדווקא יכול להיות שנהיה חברים טובים ולא נחזור להיות זוג. אבל היא אמרה שהבחירה תהיה שלי. היא אמרה לי שגם עם עשרות אנשים יגידו לי לשכוח ממנו, הלב שלי עדיין שם ואסור לי להתנגד ללב שלי. היא נתנה לי כמה הנחיות שקיבלה בתקשור בשבילי שעליי ליישם אותן מידי יום בשבילי, ואך ורק בשביל לחזק את עצמי את הנפש. כמובן שמייד ניגשתי למלאכה ואחרי שבוע כבר מסביבי התחילו לראות שינוי. גם אני רואה את השינוי ויודעת שנעים לי כרגע להתרכז בעצמי. היא אמרה לי ללכת ללמוד משהו רוחני, לעשות כל יום תרגולי נשימות ולעשות בכל יום מעשה אחד של אהבה למען עצמי ומעשה אחד של אהבה למען האחר. חייבת לציין שהדרך הזו נעימה לי מאוד ..... במשך החודש וחצי שאנחנו פרודים, אנחנו דיי בקשר יום יומי. עד ללפני שבוע עוד ראיתי אותו, ואז ביום אחד שהוא היה אצלי הבנתי, שהוא בא אלי, לראות אותי,לקבל חיבוק, ואחרי שעתיים שלוש הולך הבייתה כי הספיק לו ואני נשארת עם כל הכאב, כי אני רוצה עוד, כי אני לא רוצה שזה ייגמר, כי אני לא רוצה שהוא ילך. החלטתי שדיי לי להשתתף במשחק המגוכח הזה שלא עושה לי טוב ומאז לא נפגשנו. האמת היא שאף אחד מאיתנו גם לא ממש הרגיש צורך להפגש. אבל כן דיברנו בטלפון, והוא הבהיר לי שגם עכשיו מחוץ לקשר שלנו אני מלחיצה אותו כי אני שואלת שאלות ומתעניינת. אין לי כוחות נפש, אני אוהבת אותו אהבה ענקית ונמאס לי לכאוב. כל כך רוצה אותו....... והוא בשלו. רוצה סטוצים. מההיכרות שלי איתו, הוא לגמרי לא אדם של סטוצים, הוא לא מאלה שיוצאים לבלות לבד, והחברים שלו לא בלייניים גדולים, והוא גם דיי קובר את עצמו בבית כרגע, שוקע בעצמו, בלי מסגרת, בלי עבודה..... הוא אמר לי שהוא כרגע לא רוצה זוגיות אבל הוא יודע שאם הוא היה רוצה , זה היה איתי.אבל זה משהו שיכול עוד יומיים להשתנות. לכאן או לכאן. ועוד הוא אמר שלא משנה לאן הקשר שלנו יילך הקשר הזה תלוי באושר של שנינו. מה אני עושה עם זה? מה אני עושה עם האהבה הגדולה שיש לי אליו? מה אני עושה עם זה שהוא לא רוצה??? מה אני עושה עם זה שזה לא עובר לי? קשה לי עם הגעגוע, אני עדיין מאמינה בזוגיות שלנו יחד, כמשהו שעוד יקרה, ובאהבה הגדולה שיש בינינו. אין לי כככככככככככוווווווווווווווווווווווחחחחחחחחחחחחחחחחחח מישהו????

להתרכז בעצמך

פרושו לפתח את האמונה שלך בעצמך. להתחיל לחיות מתוך העוצמה שלך ולפעול מתוכה. הדברים הללו לא יכולים להתרחש בצורה כנה ואמיתית אם תהיי עדיין בקשר איתו ותשמרי את התלות שלך בו ובהחלטות שהוא לוקח. כן ייתכן שהקשר יהיה, וגם ייתכן שלא. אבל במציאות שלך כרגע עלייך להתרכז בעצמך ולשחרר אותו - כי הוא לא בוחר בסוג הקשר שאת בוחרת.סטוצים או כל תירוץ אחר - הוא בעיקר פוחד ממחוייבות וזה משהו שאת לא יכולה לפתור עבורו. היי עצמאית ופעלי מתוך העוצמה שלך - נתקי את הקשר כי זה הדבר היחיד שייאפשר לך לראות את הדברים בצורה בהירה, להבין את מה שהיה בקשר נכונה וגם לצמוח. הכאב הוא גדול - אבל באמת צומחים מתוכו. שחררי אותו לדרכו יקירה.

shar75

New member
הילה תודה

קודם כל , אני מעולם לא ניתקתי קשר עם האקסים שלי. צמיד הייתי נשארת בקשר ולאט לאט הקשר היה גווע. בשבוע האחרון אני גם לא מתקשרת אליו. הוא זה שיוזם את שיחות הטלפון. אני מבחינתי, משחררת אותו. ההבנה ששום דבר לא יכול לקרות, מניעה אותי קדימה עבור עצמי ולא עבור אף אחד אחר. הכאב עדיין נשאר ונראה לי שזה משהו לגיטימי לא? החפצים שלי עדיין בדירה שהייתה של שנינו ואני מחכה לרגע שהוא לא יהיה שם כדי שאני אוכל לנסוע להביא אותם. אני כבר לא יוזמת שום דבר שקשור אליו. אני מניחה שזה לא מספיק כדי לשחרר ?????

../images/Emo24.gif כל כך מתחברת לכאב שלך

כי עברתי את זה על בשרי לפני כמה שנים... כמו שזה שבר אותי לרסיסים, ככה אני מרגישה שזה רק תרם, בדיעבד, לבנייתי מחדש כל מי שאני ומה שאני היום - התחיל בעצם ההתמודדות שלי עם הכאב שהיה מנת חלקי אז זה היה כאילו חלק מסויים שבי החליט עבורי, שאם אני גם ככה על הקרשים, נמצה את זה עד תום, נתמודד כבר עם כל הג'יפה שצברתי במשך שנים... לקח לי קצת זמן, אבל הבנתי שעצם זה שאני נשארת איתו בקשר (טלפוני/מיילים/פגישות/אחר), רק ממשיך לתקוע אותי באותו מקום שבו כבר לא היה לי כוח נפשי להיות. אלוהים רק יודע איך שרדתי את הכאב הזה, אבל הניתוק המוחלט השתלם בסופו של דבר. ברשותך אחסוך ממך קלישאות נדושות שבשלב זה של החיים שלך נראות הכי לא קשורות לכלום, אבל החתימה שלך? יודעת מה היא אומרת לי? היא אומרת לי שהאושר האישי והפרטי שלי נמצא רק בתוכי... אני מרגישה שהפרידה הזו באה בכדי להזכיר לך ששכחת מעצמך והאושר הפנימי שלך... ורק ברגע שתמצאי אותו שוב תוכלי להמשיך הלאה. אבל זה אומר המון עבודה עצמית, ובינתיים הקרבה של האהבה הגדולה שלך לאיש הזה שנפרד ממך... וברגע שתשחררי אותו לחלוטין תוכלי להתגבר ולהמשיך הלאה (בין אם הוא יחזור לחייך ובין אם לא). שולחת לך המון אנרגיות של אהבה עצמית, וידיעה שאת לא לבד....

shar75

New member
תודה יקירה ../images/Emo23.gif

התהליך שאני עוברת עכשיו בעקבות התקשור הוא חזק ממני, והוא נפלא וטוב עבורי, אין לי ספק. לרגע שום דבר ממה שאני עוברת לא קשור אליו. אני עוברת את התהליך הזה קודם כל בשביל עצמי. התחזקתי מאוד בשלושת השבועות האחרונים, ואני גם מרגישה שמשהו השתחרר אצלי. השתחררה האובסיסיה, הבנתי שוב את מה ששכחתי כבר הרבה זמן- מי אני, מה אני ומה אני שווה.הבנתי בדיוק את כל הדברים שלא היו טובים עבורי בקשר, הבנתי על מה ויתרתי בעצמי, ומפה אני רק בצמיחה ועליה. עדיין ישנו המקום הזה בלב שכואב וכואב מאוד. כי בתוך תוכי, אין לי ספק, שמה שקושר אותי אליו הוא חזק משנינו, וחזק מהרבה דברים שקושרים אותי לאנשים אחרים בחיי. אני באמת מאמינה שהמעגל הזה עוד לא נסגר בחיי, אני מרגישה שזה שאני לא יוזמת את השיחות ביניו, מקל עליי מאוד, כי אני לא מצפה לכלום, וכשהוא מתקשר, אני לא "נמסה" לא טורחת לספר מה אני מרגישה כלפיו ( כי הוא כבר יודע את זה מלפני חודש וחצי ), ואני מרגישה מוחזקת מזה. מעניין אותי לדעת, בתקשורים, עד כמה התקשור הוא מדוייק, ועד כמה ההנחיות שמתקבלות בתקשור ( שאין לי ספק שהן עוזרות לצמיחה האישית ) תורמות, נכונות, ויעילות. לגבי החתימה שלי..... זה מה הרגשתי אז, לפני כמעט 3 שנים וזה מה שאני עדיין מרגישה היום... אין לי ספק שהאושר האישי והפרטי שלי נמצא רק בתוכי. אבל הוא תמיד גרם לאושר הזה להיות חזק וגדול פי עשרות מונים. המון המון תודה על המילים, התמיכה והעידוד

"כשתפסיק לצפות, יהיה לך את הכל"

זה משהו שבודהא אמר, וכבר ממש לא זוכרת איפה, איך ולמה או באיזה הקשר... מאוד שימח אותי לקרוא את הדברים שאת כותבת, כי למרות שקשה לך וכואב, יש בך מודעות. אולי הכוונה והמהות מאחורי המונח הפלצני "זוגיות בריאה" היא האיזון בין ההגשמה העצמית שלנו לצד זו הזוגית. ליצור מצב שבו אנחנו לא מוותרים על אף אחד מהצדדים האלו... כי שניהם חשובים. לפעמים, כשמישהו מספר לנו שמשהו קרה, קורה, עומד לקרות, אנחנו כמו מפוקסים רק על הדברים האלו ואשכרה אורבים בפינה לרגע שהם יקרו. כמו דרוכים למשהו... אני חושבת שמה שבודהא אמר, זה שברגע שנפסיק את הפיקוס הזה, נתחיל לראות דברים בצורה הרחבה שלהם ולא הצרה. זה אולי קצת כמו שקרה אצלך... לא? זה דיי לגיטימי שתשאלי את עצמך לגבי דיוק התקשורים והיעילות שלהם, אבל תראי מה קורה לך מאז...
שתהיה שבת מלאה שלום ושנה טובה

למעלה