לגביי כתמים לבנים על הצפורניים

razgalili

New member
כתם על הציפורן

יכול להצביע על טראומה קלה שעברה הציפורן בעת ההיוצרות של הכתם. הטראומה יכולה להיות מכנית כמו מכה או פציעה, או פנימית כמו זיהום ויראלי, בעיה של חשיפה לכימקלים או מחסור באבות מזון.

ק ל י ל ה

New member
באמת , אחרי שקראתי את הסעיף הזה בדקתי

ושמתי לב שלבן שלי יש כתם לבן בציפורן- בקמיצה. ובצירוף של הבדיקות שהיגיעו היום הגעתי למסקנה שחסר לו אבץ. אני נותנת לו 3 קפסולות של אבץ מונומת'יונין ביום . בנוסף לכך הגיעו היום תוצאות של בדיקת הדם שלו =RBC שהראתה שכמות האבץ שלו ממש נמוכה ( 7.8 מתוך סקלה של 14.5 ). ביחס לבדיקה שעשינו לפני שנה האבץ עוד יותר ירד (היה 8.6 והכי מצחיק זה , שבתקופה ההיא נתנו רק 1 קפסולה למשך 3 חודשים ואז עשינו את הבדיקה) אני ממש לא מבינה למה זה, כי הוא מקבל כבר שנה בערך 3 קפסולות ביום. יכול להיות שהגוף שלו לא סופג את האבץ הזה? אולי אני צריכה לשנות את סוג האבץ? או - אולי כי אני נותנת לו את האבץ ביחד עם מגנזיום מללאט , מגנזיום טאוראט ומגנזיום ציטראט אז הם מבטלים את ספיגתו? מי יכול לתת לי תשובה על זה? קלילה

כדאי לתת בנפרד את האבץ ולתסף עם אמינו

יתכן שהוא לא סופג, או שהוא זקוק לתיסוף נפרד מהמגנזיום. בהחלט יתכן שמצב המעי אינו מזהיר ולכן הספיגה ירודה. אני מצרפת לך קישור למומחה של הנושא- באתר של המוסד של לינוס פאולינג. הם מדווחים על שיפור בספיגת אבץ בנוכחות של פוליניק. ידוע כי גם חומצות אמינו משפרות את ספיגתו. אפשרות נוספת לירידה בספיגת האבץ, אם את נותנת קרנוזין או מרכיבי אמינו היוצרים קרנוזין, אז ספיגת האבץ במעי יורדת דרמטית. במקרה כזה, גם מינון של אלפי מיליגרמים לא יעזרו. קרנוזין מורכב מהיסטידין ואלנין Carnosine is a small molecule composed of the amino acids histidine and alanine. Carnosine is found in relatively high concentrations in several body tissues—most notably in skeletal muscle, heart muscle, nerve tissue and brain. The exact biological role of carnosine is not well understood, but many studies indicate that carnosine has antioxidant potential. Carnosine may also act as a neurotransmitter (chemical messenger in the nervous system). Carnosine has been called a longevity nutrient since laboratory studies on tissues indicate that it can delay senescence and provoke cellular rejuvenation in cultured human fibroblasts. Carnosine has been called the anti-aging and anti-oxidant dipeptide. The exact role of carnosine supplementation in human health is not clear at this time but carnosine appears to be a promising nutrient with much potential. היסטידין מגיע הרבה מעוף ומוצרי גלוטן שונים. וגם מאורז . אם את נותנת הרבה גלוטן ועוף, אז הנה ההזדמנות לשנות. אלנין מגיע ממזונות רבים ואני מצרפת לך קישור על מקורותיו. נתתי לך מידע נוסף בקישורים וחשבתי על כך שלאחרונה גם אצלנו יהונתן אוכל הרבה אבוקדו, אורז, עוף ומרכיבים דומים, שאולי העלו גם אצלו את רכיב הקרנוזין, כי ראיתי אצלו שחזר לו הריחרוח "בגדול" ולרוב זה קורה אצלנו, עם מחסור בספיגת אבץ. זה קרה כשתיספתי עם קרנוזין ולכן הפסקתי אותו, אחרי שזה היה לו ממש רע. אפשרויות אחרות לירידה בספיגה, כוללות בעיות מעי נפוצות, שכולנו מכירים, ואולי גם בעקבות החלפת הסתימות, יש צריכה של אבץ ואז הגוף אינו אוגר.

ק ל י ל ה

New member
תלמה , תודה רבה אני מטפלת

אני מטפלת עכשיו בקנדידה שלו שפרצה באמת אחרי החלפת הסתימות מלפני חודשיים. הבן שלי אוכל בצהריים עוף ואורז -3 פעמים בשבוע- אני אשתדל להוריד ל-1-2 פעמים נראה לי שגם הגוף שלו צרך מאוד את האבץ לאור החלפת הסתימות. אשנה את התזונה ואחליף את סדר התוספים כך שהאבץ ינתן בנפרד. תודה רבה קלילה

למעלה