לגביי מהפנטי במה

שלום משה....

לאחרונה יצא לי לשמוע הרצאה של אדם שהגדיר עצמו כמטפל בהיפנוזה שהוא בין היתר גם רופא... בתום ההרצאה שאלתי אותו האם יש הבדל בין דמיון מודרך להיפנוזה והוא אמר: "דמיון מודרך ועוד דמיון מודרך ועוד דמיון מודרך זה בסוף היפנוזה". הוא סירב להסביר לי למה התכוון... האם לדעתך המשפט הזה נכון? הגר

כן, זו בהחלט היפנוזה...

אבל אין להם רשיון לעסוק בזה כמו שהחוק מחייב (עיסוק בהיפנוזה מחייב מהעוסק להיות פסיכיאטר, פסיכולוג או רופא וכו'), ולפיכך גם לא בהכרח את הכלים לצאת ממצבים בעייתיים אם קורים... הגר

לגבי החוק להפנוזה

החוק אשר אוסר עיסוק בהיפנוזה לכל אדם ואך ורק ל רופא שיניים, רופא או פסיכיאטר/פסיכולוג קליני הוא חוק ישראלי! ברוב מדינות העולם לא תתקלו בחוק כזה. החוק דיי מיושן ומתבסס על ידע עתיק Oldschool של היפנוזה. לגבי נושא מהפנטי הבמה. אין בארץ מהפנטי במה! היה אחד שעשה טריק, ומישהו חשב שזה היפנוזת במה וטבע אותו דרך המדינה. לאותו קוסם זה עלה בהמון כסף, זמן, יזע ודמעות.. אבל בסופו של דבר הוא הוכיח שמה שהוא עשה היה טריק ולא היפנוזה. אך את הכסף שהוא הוציא ואת הבריאות שלו, הוא לא יקבל בחזרה! רוח.

היפנוזת במה

היפנוזת במה שונה לחלוטין מהיפנוזה בטיפול. כל היפנוזה היא בהגדרה הפנוזה עצמית, גם כשיש מטפל או מהפטנט שכן אם המהופנט לא מעוניין להתהפנט ולא ישתף פעולה הוא לא יתהפנט בכלל. כדי שהפנוזת במה תעבוד יש צורך ב: א. מהופנט שהוא אדם יחסית מוחצן או שרוצה להיות מוחצן אבל מתבייש ב. אדם שרוצה להופיע ולהשטתות לפני המופע מהפנט הבמה עושה 3 טסטים עם הקהל. לדוגמה בדרמטיות מוחלטת המהפנט מבקש מהאנשים להצמיד את הידים אחת לשניה ואומר שהוא יספור מ 10 ל 1 וכשיגיע ל 1 אנשים יגלו שהם לא יכולים להפריד את הידים בכלל. אלו שמצליחים להפריד, מתישבים אלו שלא מצליחים להפריד נשארים לעמוד ואז יש טסט שני, שאני לא זוכר אותו כ"כ ונשארים מעט אנשים ואז בטסט השלישי הוא אומר להם שהם יתחילו לרעוד עם הספירה שלו. והוא בוחר באנשים שרועדים הכי הכי חזק. בכל טסט יורדים הרבה אנשים, וכאשר מגיעים לטסט השלישי נשארים רק כבין 5 ל 10 איש. וכך הוא מקבל קבוצה קטנה של אנשים אשר מאוד מאוד רוצים להופיע על הבמה, להשטתות ("זה לא אני, אני הייתי תחת היפנוזה, זה הוא אשם - אפקט השיכרות מהפידבק הסביבתי ולא מכוס הבירה היחידה) ומאוד אקסהביציוניסטי. ואז עימם הוא עובד. לכן מה שרואים בהיפנוזת במה עושה עוול למקצוע ההיפנוטראפיה בעולם כי אנשים חושבים ש "אני אהיה תחת שליטטו של המהפנט" "אני אעשה את כל מה שהוא יאמר לי ואני לא אוכל להתנגד" ועוד כהנה וכהנה אמונות שווא. מה גם שתעשיית הקולנוע לא עזרה במיוחד עם כל הסרטים המצוצים מהאצבע בנושא. רוח מדבר

למעלה