לגבי אדם חולה הנקרא לצו 8

free bunnies

New member
לגבי אדם חולה הנקרא לצו 8

בן הזוג שלי עם שפעת וחום ונקרא לצו 8
שלחנו ליחידת הקישור טופס מהרופא שמעיד על כך שיש לו חום
אך הם דרשו ממנו להגיע בכל זאת,
העניין הוא שהגדוד נמצא במרחק נסיעה גדול שכולל החלפה של מונית שרות ושני אוטובוסים,
אתם יכולים לתאר לעצמכם מזה להיות חולה ולצאת לנסיעה כזו
הוא כבר נחשב נפקד ביחידה שלו, למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות? אם הוא ילך שוב לרופא וישלח טופס נוסף זה ישנה משהו?

אושי231

New member
הוא חייב להתייצב על מנת לסגור את הנפקדות

אם לא יתייצב בהקדם הוא עלול להפוך עריק ואת מוזמנת לעיין בהודעות הנבחרות של הפורום (תחת סרגל כלים ומידע) ולהבין מה המשמעויות של עריקות.
אני מבינה את המצב, אבל אנחנו נמצאים בזמן חירום ואין ברירה- כולם מחוייבים להתייצב. העונש על עריקות הרבה יותר חמור בזמן חירום מאשר בדרך כלל.

free bunnies

New member
פה קבור הכלב

אני מעריכה את הנכונות שלך לענות על השאלה. אם קונקרטית המצב הוא שהצבא לא ישחרר אדם חולה אלה עם כן הוא מגיע לבסיס הגיוס, אז זה המצב. אבל על ההסבר שלך שאין ברירה אני רוצה לחלוק. בכל זאת חשוב לי לציין שמדובר פה באנשי מילואים שהם בסה"כ אזרחים, חלקם בגילאים שהגוף מתפקד קצת שונה ממה שהיה בגיל 18. המערכת יכולה להמשיך ולהתעלם מזה אבל האזרחים שנקראים למילואים לא. מכאניות מהסוג הזה היא בדיוק הסיבה שיותר ויותר אזרחים לא מעוניינים לעשות מילואים. (אודה לך עם תפרסמי את ההודעה כלשונה)

אושי231

New member
מצרפת לך את הלינק:

http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...68&MessageId=149199168&PageNumber=1&Archive=0

האמנם זה המצב?

אין שום התייחסות למצב בו אדם שקיבל צו 8 פשוט איננו במצב פיזי להתייצב? פשוט "אין ברירה" וזהו? אני לא יכולה להבין דבר כזה, לפחות המפקד שלהם יכול להיות בן אדם.

אושי231

New member
יש הנחיות לגבי מצבים בהם אנשים חולים

ואינם יכולים להתייצב- עליהם לשלוח מסמך רשמי מרופא המעיד על כך.
פותחת השירשור מדווחת שכך עשה בן זוגה, אך צה"ל לא אישר זאת וכעת בן זוגה נפקד.
מי שמאשר את אותם מסמכים זה רופא היחידה, לא המפקד, והוא עושה זאת ע"פ החלטה מקצועית, לרוב הוא לא מכיר את החיילים. יכול להיות שהוא לא ראה לנכון לשחרר את בן זוגה של פותחת השירשור ויכול להיות שהמסמכים לא מספקים.
בכל אופן, כעת משהוא נפקד הוא מחוייב בהגעה על מנת לסגור את הנפקדות. אם לא יגיע- זה יגרר לעריקות על כל המשמעויות הכרוכות בכך.

free bunnies

New member
סוף דבר

אגב, כדאי שתדעו מה קרה בסוף- בן זוגי הגיע לבסיס המילואים חולה ושוחרר הביתה במהירות הבזק. כמובן שאחרי הנסיעה המיגעת הלוך ושוב הוא חזר קודח מחום וחלש. בהחלט מיותר.

free bunnies

New member
אה וגם חשוב לציין

שהוא שוחרר על סמך אותו טופס רפואי שנשלח אליהם בפקס יומיים לפני כן

אושי231

New member
אני מניחה שלא היה ניתן להעביר את המסמכים

לשטח, היכן שנמצא הרופא ולכן הוא לא ראה אותם ולא היה יכול לאשר אותם.
בכל מקרה טוב שהסתדר לכם
ורק בריאות

free bunnies

New member
האמת היא ש

הם לא בשטח. הם תופסים גזרה במקום גדוד אחר. הרופאה ישבה עם הגדוד כל הזמן והמסמכים הועברו אליה (לפחות לטענת החמ"ל קישור) והיא לא אישרה. מעבר לזה, גם אם היא הייתה בשטח אנחנו ב2012, יש דרך ליצור איתה קשר. אני לא מבינה למה את מתעקשת ללקק את הסיפור הזה מכל כיוון אפשרי. אנחנו לא חיים במדינה פשיסטית, אפשר להודות כשיש כשל במערכת. בריאות ואריכות ימים גם לך.

אושי231

New member
חלילה

מכיוון שמיעטת בפרטים ולא סיפרת מה היה ניסיתי לספק פיתרון חלופי, הדבר ההגיוני שנראה לי שקרה. לכן גם רשמתי "אני מניחה" ולא "אני קובעת" אם מראש היית מציינת שזה מה שהיה, תגובתי הייתה משתנה בהתאם.
ולגבי "מתעקשת ללקק את הסיפור הזה מכל כיוון אפשרי"- היכן ראית פה התעקשות שלי? אשמח לדעת.. סה"כ צירפתי לך את הפרטים הרלוונטים- המידע על נפקדות ועריקות ומה עושים כשאדם חולה.

yuval433

New member
סטטיסטיקה לא מייצגת

בגדוד שאני משרת בו, מתוך מאות חיילים שגוייסו, יש בודדים (שניים שלושה) ששוחררו רפואית.
גם אלו ששלחו מסמכים רפואיים, פנו במקביל למפקד שלהם ששיחרר אותם על סמך ההצהרה שלהם.
מדובר בחיילים שבדרך כלל הם בסדר גמור והמפקדים הבינו שכנראה יש בעייה אמיתית. כי דווקא בקריאות כאלו ההענות לשירות היא מאוד גבוהה (על סף 100%)

למעלה