לגבי "אודה אודה"

"קוראים לה ירדנה"

ריקוד מקסים. רק מה? בכל הרקדה שאני הולכת אליה, כבר למדו את הריקוד. ואני לא ממש מצליחה להעתיק את הריקוד, בכל אופן לא טוב כמו שהייתי רוצה. מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא את הצעדים? תודה מראש

אפשר לראות וידיאו באינטרנט וללמוד

כפי שכבר ציינתי קודם לגבי דבש וחלב, גם אודה אודה נמצא כוידיאו באינטרנט כאן, באתר (החופשי) של לס פוסן האוסטרלי. רואים שם את מישאל ברזילאי במרכז, עם רוקדים מסביב. מחול מיאמי 2001. צריך את תוכנת החינם QuickTime אותה, במידה ואין, ניתן להוריד מפה (חינם) רצוי אינטרנט מהיר אבל לא חובה. לירון מישר (ולכל האחרים): לדעתי הפיתרון העתידי לבעיות ריבוי ריקודים חדשים, היעלמות ישנים, ואחרות שהועלו כאן יבוא רק דרך יצירת אתר מרכזי אליו יועלו כל הריקודים, ישנים, חדשים, ומועמדים למיניהם. גישה חופשית לאתר זה תאפשר לכל ציבור הרקדנים לשפוט את טיב החדשים ולסנן ביתר מהימנות את הלא טובים כבר בשלב הצגתם. זה יהיה הרבה יותר הוגן ומהימן מאשר הגישה הריכוזית הנוכחית. כמו כן הדבר יאפשר לרבים ללמוד בקלות בזמנם החופשי כמות רבה של ריקודים ישנים. בעלי חוגים יפרסמו באינטרנט מראש רשימה של ריקודים ´ישנים´ אותם הם מתכוונים להשמיע בחוגיהם בשבועות הקרובים וכל הרוקדים שירצו יוכלו ללמוד\להיזכר דרך האינטרנט לפני ההרקדה. כמובן שגם ריקודים חדשים וריקודים ´קבועים´ ניתן יהיה ללמוד בקלות בדרך זו. וכך לשיטה האנכרוניסטית הקיימת - שיטת ה´התקלות´ יבוא הקץ. הרבה יותר רוקדים ידעו, ירקדו, ויהנו מהריקודים הישנים, החדשים, ובכלל. הבעיה העיקרית היום היא שבשעה שקבוצת בעלי החוגים (מרקידים?) וקבוצת יצרני הריקודים (יוצרים?) עברו לטכנולוגיות של המאה ה-21, את ציבור הרוקדים הגדול אתם משאירים בחשכת המאה ה-19 מבחינת צורת הלימוד וזאת בעיקר משיקולי רווח כספי. ירון, אתה יכול להיות מוביל השינוי... בברכה, אבי (שהתחיל לרקוד אצלך בבית הצנחן רמת גן 1993...)

EK55

New member
צעדים לריקוד ירדנה

לדינדונית.למה את מתכוונת צעדים של הריקוד ירדנה, האם מרישום בכתב.אני למשל למדתי את הצעדים של ירדנה מאחת החוברות של רוקדים שירון מישר מפיק. לי קל יותר ללמוד מרישום מאשר קלטת וידאו, אם הרישום כתוב מדוייק.אני פשוט רגיל לזה.אני יכול ללמוד אפילו כשאני שוכב במטה.כיום אין כמעט רישומים בכתב ומדריכים מסויימים רושמים לעצמם בכתב את צעדי ותנועות הריקוד.

בחור מוכשר, עזרא !!!

עזרא יכול ללמוד צעדי ריקוד גם במיטה !!! מעניין איך עושים במיטה צעד תימני ? בטח הריקוד יוצא "חלום".

לדינדונית

אני יודעת שאת השיר מבצעת זמרת בשם רינת גבאי. את מילות השיר ניסיתי לפענח מתוך השיר עצמו, ולכן יכול להיות שישנן כמה טעויות. פרט לזה חסרות לי 3 שורות בבית השני שלא הצלחתי לפענח. אם אצליח להשלים את הפענוח - אחזור אלייך. ועכשיו למילים: זה הזמן לשיר מתעוררת מתעוררת השמחה זה הזמן הכי יפה לאהבה מחבקת ועולה. והאור גדול והלילה מקודש באהבה בתופים ובמחול ובשירה ובנשמה טובה. אודה אודה אודה אודה לאהבה אודה אודה אודה אודה ולשמחה אודה אודה אודה אודה עם כל הלב אודה אני אני (כל הפזמון הזה מושר פעמיים) כאן יש 2 שורות שפותחות את הבית השני שחסרות לי. ... כשהדלת תפתח לאהבה שלמה ...עוד שורה שחסרה בליבנו היא תרעד יפהפיה ובקול גדול נשיר את השירה ונגיל - אני שמחה אודה אודה (הפזמון - שוב פעמיים) מקווה שעזרתי קצת ביי

עוד על "אודה אודה"

אוהבת מאד את הרקוד הזה. השיר של הזמרת הצעירה רינת גבאי. הרקוד עדין ובעל קצב איטי, שונה מעט מהסגנון השולט כיום בהרקדות. אגב, את הרקוד יצר ישראל שיקר ועבר השתלמות של "ארגון המדריכים" מספר 8 בתאריך 18/01/2002.

ונובע מכך ש...

ישראל שיקר קודם כל הציג את הריקוד במיאמי (דצמבר 2001) ורק אחר כך הציג אותו בהשתלמות מדריכים? (זו לא ביקורת. פשוט דוגמא למה שנאמר לאחרונה בנושא)

אודה אודה - מבצעת רינת גבאי

אפשר לקבל את המילים ופרטים מיוצר הריקוד - ישראל שיקר

רותי גל

New member
ביצוע אודה אודה../images/Emo79.gif

עד כמה שידוע לי המבצעת הינה רינת גבאי. שיר יפה וריקוד חביב, את המילים אינני יודעת ביי

לדינדונית-יש!!!../images/Emo6.gif

אודה אודה (במלואו) מילים ולחן: רינת גבאי זה הזמן לשיר מתעוררת מתעוררת השמחה זה הזמן הכי יפה לאהבה מחבקת ועולה והאור גדול והלילה מקודש באהבה בתופים ובמחול ובשירה ובנשמה טובה אודה אודה אודה... לאהבה אודה אודה ולשמחה אודה אודה עם כל הלב אודה ונשיר תודה ונשיר בכוונה גדולה שהדרך תפתח לאהבה שלמה האמת אחת בליבנו היא תרעד יפהפיה ובקול גדול נשיר את השירה ונגילה נשמחה אודה אודה אודה... תהני! מהירושלמית

למעלה