לגבי אספרנטו

לגבי אספרנטו

קראתי על השפה הזו יותר מדיי רק הכל מאמרים היסטוריים ומחקריים-בלשניים מה שמעניין אותי עכשיו בנושא זה האם יש כיום תופעות בעולם שמדברים יומיומית באספרנטו או מתכתבים? ואיך מוערכת ההצלחה של השפה הזו כיום ? ובאיזו ארץ יש את מספר משתמשי האספרנטו הגדול ביותר? אשמח לקבל את התשובה בעברית ובאספרנטו *+^

לגבי אספרנטו../images/Emo41.gif

בעיקר לגבי שימוש יום יומי באספרנטו אני בהחלט מפנה אותך להודעה שמופיעה במומלצים של הפורום תחת "אספרנטו כשפת אם" ואחר כך ל"101 שימושים..." ברוך הבא לפורומינו הקט ירוק עולללללה!

איך אני למדתי אספרטו../images/Emo124.gif

טוב, אני התחלתי את המסע לאספרנטו באינטרנט, בקורס שמצאתי והורדתי. אחר כך התחלתי לפגוש אנשים שמדברים את השפה הזו: בהתחלה קצת בארץ אבל הזינוק הגדול שלי היה כשנסעתי בקיץ שעבר לצרפת לקונגרס בינלאומי של צעירים דוברי אספרנטו. היו בערך 400, בעיקר מאירופה,וזה היה מדהים, תוך שבוע למדתי לדבר!!! זה היה פשוט לא מנומס לדבר שפה אחרת... Bone, mi komencigxis mia vojo al esperanto en la inter-reto, en ret-kurso. poste mi komencis renkonti homojn kiuj parolas tiu-cxi lingvo: unue iomete en israelo sed miagranda lipo estis kiam mi vojajis last-somere al la Internacia Junulara kongreso en fanco. estis kvazau 400, cxefe de europo, kaj gxi estis mirinda, dum semajno mi lernis paroli! gxi estis simple ne polata paroli alia lingvo... לגבי אנשים שחיים באספרנטו אז יש פרופסור די צעיר לאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב, עמרי ונדל, שדיבר עם בנותיו באספרנטו מאז שנולדו! לפני חודשיים הייתי בחו"ל והייתי צריך מקום להתארח- באינטרנט מצאתי אספרנטיסטים בקימברידג´ (אנגליה) ובבורנה (הולנד) שארחו אותי בביתם (בחינם וכמובן- באספרנטו) אני אומר לך- זאת קהילה חיה ונושמת ומדברת!

בא לי גם

לדבר אספרנטו עשית לי את החשק הדרוש ללימוד מה שנשאר זה למצוא זמן הרבה תודה על התגובות ועל התרגום לאספרנטו יפה!

sagxulo

New member
אספ´ 1: ~40 ש´ ב-../images/Emo82.gif ועזרה| חינם!

saluton לך! תקליטור (CD-Rom) "חלון לאספרנטו": חינם! חם מהתנור ("צריבה"!) תוכל לקבל הביתה תקליטור בעברית המציג את אספרנטו והמכיל קורס מולטימדיה בסיסי לאספרנטו בעברית וב-17 שפות אחרות (רוסית,אנגלית...). ללא תשלום תקבל את התקליטור ואם תרצה, הנחיה ובקרת התקדמות בדוא"ל. שלח לאלתר מסר עם שם וכתובת ביתך ל: esperanto@hotmail.co.il זמן זה בעצם רצון. נו, "חבל על הזמן (במובן החדש)" או "חבל על זמן (במובן הישן)"? עכשיו זה תלוי בך!

amri

New member
מודה באשמה, אבל

על "צעיר" עוד אפשר להתווכח (כבר אינשטיין אמר שהכל יחסי) אבל על האוניברסיטה לא - כי אני באוניברסיטה העברית בירושלים. עמרי

למעלה