לגבי ארמית

Hurakano

New member
לגבי ארמית

תמיד הטרידה אותי ה-א' שמופיעה כמעט תמיד בסופה של כל מילה... ואז הסבירו לי שזו בעצם ה' הידיעה, שבאה בסוף המילה.... אבל השאלה שלי עכשיו היא - אם זו ה' הידיעה, אז למה היא מופיעה כל כך הרבה ? עם כל הכבוד ל-ה' הידיעה, היא לא יכולה להופיע ב-6 מילים מתוך 7 במשפט (לדוגמא). אז למישהו יש תשובה למה יש כל כך הרבה ה' הידיעה בארמית ?

or99

New member
בשלב מסוים...

(וזה מתבטא בעיקר בתלמוד הבבלי), הא' נשארה גם כשאין יידוע.

hapax legomenon

New member
הרחבה

בתחילה ה-א' בסוף שמות עצם ושמות תואר בארמית אכן ציינה יידוע - זה המצב בעברית המקראית. עיין, למשל, בפסוק: עֲנוֹ כשדיא (כַשְׂדָּאֵי) קֳדָם-מַלְכָּא וְאָמְרִין לָא-אִיתַי אֱנָשׁ עַל-יַבֶּשְׁתָּא דִּי מִלַּת מַלְכָּא יוּכַל לְהַחֲוָיָה כָּל-קֳבֵל דִּי כָּל-מֶלֶךְ רַב וְשַׁלִּיט מִלָּה כִדְנָה לָא שְׁאֵל לְכָל-חַרְטֹם וְאָשַׁף וְכַשְׂדָּי (דניאל, ב', י) תרגום: ענו הכשׂדים לפני המלך ואמרו: אין אדם על הארץ אשר דבר המלך יוכל להגיד, משום שכל מלך גדול ושליט דבר כזה לא שאל משום חרטום ואשף וכשׂדי. בתקופות מאוחרות יותר, כגון בארמית הבבלית, תפקידה המיידע נשחק, וה-א' הפכה לתוספת כמעט אוטומטית לכל שמות העצם ושמות התואר. נוצא מצב, אם כן, שבדיאלקטים הללו איבדה הארמית את יכולתה ליידע, ממש כמו לטינית ורוסית.

למעלה