לגבי אתחול של תוכניות לינוקס ב boot

• פותח הנושא ehma
  • פורסם בתאריך

ehma

New member
לגבי אתחול של תוכניות לינוקס ב boot

אני קצת מבולבל בנושא הזה, אני אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר, כי לא מצאתי מקום שמסביר את זה מספיק טוב בגוגל.
יש את init.d שזו תיקייה שמתוכה רצים הסקריפטים/תוכניות שבפתיחה.
אז קודם כל, השאלה הראשונה היא, למה יש תוכניות שאני בכלל לא רואה סטאסון שלהם.
למשל, אני רואה שיש ב init.d תוכנה שנקראת sandbox, אבל מצד שני, אני לא רואה את הסטאטוס שלה שאני עושה chkconfog -l.
ז"א, אין אפילו סטאטוס של stop לתוכנה הזו.

השאלה השנייה היא מה הם התוכניות שאני רואה שכאשר אני בודק את ה Service-ים עם פקודת services --status-all.
אני מקבל בפלט תוכנות שלא קיימות ב init.d (למשל openssh-daemon) אז מאיפה הן באות?

Dניאל Mור

New member
נסיון לעזור

אהלן,

1. בהחלט יכול להיות שיש "סקריפט" כלשהוא ב - init.d שלא מופיע ברשימה של chkconfig -l. סיבה אחת יכולה להיות שהוא "טרם התווסף" לרשימה, לדוגמא, ע"י chkconfig --add (ובעקבות זאת, גם אינו רץ). סיבה אחרת יכולה להיות, שכן מריצים אותו, אבל באופן קצת אחר, לדוגמא, ע"י קריאה מקובץ כמו etc/rc.local/ או ע"י יצירת Soft-link כלשהוא מאחת מתיקיות ה - etc/rc.d/rcX.d/ (כש - X מסמן ספרה בין 0 ל - 6). טיפ: נסה לבצע grep sandbox לרשימת הקבצים תחת etc/rc.d/ ואולי תמצא את ה - Link המדובר במידה ואכן קיים. כמובן שאפשר לעשות גם grep על תוכן הקבצים, על-מנת לגלות הפניות, למשל, מקובץ כמו etc/rc.d/rc.local/ או כל דבר אחר שאולי מפנה לסקריפט שאתה מדבר עליו.

2. openssh-daemon הינו sshd רק שהשם שהוא "זורק" למסך הוא השם שאתה רואה ולא שם "קובץ ה - service script" עצמו. שוב, כניסה לסקריפט עצמו (שהיא חוויה מאד לימודית וממולצת) תראה לך את זה בצורה מפורשת. חפש את המחרוזת המדוברת ותראה שהיא מופיעה כארגומנט לפונקציית ה - status של הסקריפט.

כן - קצת מבלבל, אבל עוברים גם את זה

בהצלחה רבה.

+דניאל.

נ.ב.: רק ניחוש - אתה עובד עם VM מוכן כלשהוא לטובת ניסוי מוצר כלשהוא סביב עולם ה - BigData, DB וכו'? שוב - סתם ניחוש

ehma

New member
תודה, עשית לי הרבה סדר. לגבי השורה האחרונה שלך

החלק הראשון נכון, אכן מדובר ב VM עם איזה template שאני באמת לא יודע מי הכין.
אבל זה משהו שהוא כבר תפור ל Production, זה לא צרכי ניסוי או משהו (אני אישית כן מבצע בזה ניסויים אבל לא בתחום שציינת :)

רק עוד משהו קטן, הכנתי איזה סקריפט קטן ב init.d, וראיתי שאי אפשר להוסיף אותו ל chkconfig, כי הוא לא עומד "בתנאי הקבלה" . . .
אתה מכיר אולי מקום שבו אפשר לראות מה התנאים להקמת סקריפט הולם ? (אולי זה בכלל עניין של הרשאות על הקובץ . . .)

Dניאל Mור

New member
הכי פשוט?

ובמקרה שלא כך עשית: פשוט תשתמש באחד מהסקריפטים הקיימים כ - Template. תכנס לחלק מהם, תבחר אחד שנראה לך "כמה שיותר בסיסי ומובן", תעתיק אותו לשם קובץ חדש שתבחר, ותשנה אותו בהתאם לצרכים\שמות פקודות שלך.

בהצלחה רבה.

+דניאל.

שוּלה

New member
ואני צריך מילה לגבי הרצת תוכניות GUI פעם אחת בלוגין הגרפי

איפה שמים קישור לתוכנית שרצה פעם אחת בסשן גרפי?
זה לא ב-bashrc/profile כי הוא רץ בכל איתחול של טרמינל,
ולא ב-init.d עד כמה שהבנתי
&nbsp

BravoMan

Active member
ל-gnome ונגזרותיו כגון Unity

יש gnomerc.
&nbsp
לא ציינתי אותו קודם, כי מה שמוכנס בו רץ אחרי ה-Login, וכאמור הוא ספציפי לסביבת Gnome ו-Unity של Ubuntu שירשה אותו.
הוא מתנהג פחות או יותר כמו bashrc. עבור bash.
&nbsp
אולי יש משהו כללי יותר ל-X או משהו שבה במקביל ל-gdm, אבל לא חפרתי בכיוון הזה.

למעלה