לגבי אתי אלבז- אני חושב שזה היה מבזה לתוכנית

namrur

New member
לגבי אתי אלבז- אני חושב שזה היה מבזה לתוכנית

חשוב להדגיש, אני לא מטעמה ולא מכיר אותה בכלל, אבל אני חושב שמה שקרה בשומר מסך היה מביש. לא שאני לא חושב שהיא פשעה וברור שלנוכלים מגיע עונש, אבל מה שנעשה היה נקמני, ועם זה אני פחות יכול להזדהות. מה שאתי אלבז עשתה היה מעשה נוכלות ואין על זה שום עוררין. מה שמפתיע הוא שאמנון לוי כל כך נהנה מהפורנוגרפיה שבחשיפה שלה, שיש לי תחושה שהוא הדליק סיגריה בתום השידור. מה גורם לי לחשוב אחרת לגבי אתי אלבז ביחש ליתר הנוכלים שמוצגים בתוכנית? כמה סיבות לזה: 1. אתי אלבז גנבה בלי שום ניסיון להסתיר. היא יכלה לגנוב כ"א מכל מקום אחר, אבל היא לקחה את הכרטיס של התוכנית. המעשה שלה פשוט מעורר רחמים ואין ספק שהיה לה ברור שהיא תיתפס. לדעתי היא אפילו ציפתה להיתפס מהר מאוד, אבל התוכנית מצידה התרשלה בכך שלא בדקה את החיובים. נכון, היא הכחישה והתפתלה בהתחלה, אבל התירוצים שלה היו כל כך מגוכחים. לא היה במעשים שלה אפילו תחכום בסיסי שאופייני לנוכלים מהסוג הזה, כמו למשל העובדה שהיא שילמה למכון כושר שבו היא מתאמנת ותיקנה את האוטו שלה. רבאק, נוכל נורמלי היה הולך ומזמין 30 LCD מאיזו חנות ונעלם. הוא לא היה עושה לעצמו מנוי במכון כושר או מתקן את האוטו. 2. אתי אלבז החזירה את כל הכסף מיד ברגע שנתבקשה. לא ראיתי לכל אורך התוכנית מישהו שהחזיר את כל הכסף. נכון, היא לא עשתה טובה לאיש והכסף לא שלה, אבל בכל זאת היא החזירה את הכל ומיד. יש בזה נסיבות מקלות ומשהו שמראה על האופי הלא יציב שלה. העובדה שהיא החזירה את הכסף מיד, מסביר כמה היא פחדנית. כשלוקחים בחשבון מעשה את מעשה הנוכלות שלה, שכל כך קל לחשוף ומאידך היא לא מתנהגת כמו עבריינית, אלה כמו ילדה בת 6 שנתפסה, המסקנה היא שהיא לא עבריינית, אלא אדם חולה. אדם בריא בנפשו לא גונב כ"א מהמעסיק ולא יסכן את כל הקריירה שלו בארץ בשביל מעשה שהוא ממילא מתבייש בו ומוכן לעשות הכל כדי שלא יגלו אותו, אבל בפועל מתנהג כאילו הוא זועק לעזרה במעשים הכל כך טיפשיים שלו. ברגע שמבינים שאתי אלבז היא אדם חולה, אפשר לדון אותה פחות לחומרה. הלבנת פניה ברבים מביישת לדעתי את התוכנית והופכך אותה למשהו קצת רכילותי ופורנוגרפי מידי לטעמי. הם חצו את הקו הדק. אני מניח שאחת הסיבות שלהם היתה למנוע אפשרות שיאמרו להם: "אה, אתם חושפים נוכלים אחרים, אבל את הלכלוך בבית אתם מכסים". יש לי לזה תשובה: אפשר היה לחשוף את הסיפור של אתי אלבז בלי לחשוף אותה עצמה. אפשר היה להבין שהיא כנראה קליפטומנית ולתת לה מעט חסד בכך שתמונתה המלאה ושמה לא יפורסמו. במקביל, אפשר היה פשוט להגיש תלונה למשטרה ולתת לה לשלם את המחיר הפלילי, בלי להתעלל בגופתה. אני בהחלט מאמין שהובטח לה שהסיפור לא יפורסם אם היא תשלם. זו אחת הסיבות שהיא כנראה שילמה מהר כל כך. לכן הפרסום הוא בזוי ופסול, בכך שהוא ביקש ליצור סיפור למרות האומללותהנפשית שלה וההתחייבות כלפיה. מעבר לכל זה, עודדתם בעצם נוכלים אחרים לא להחזיר את הכסף להבא, שכן ממילא הם ישלמו את המחיר. יכולתם להיות קצת רחמנים לאור ההחזר. תיק במשטרה ותיאור כללי של האירוע ללא שם, היה מספיק בהחלט.

זרדוז

New member
אבל

לא התייחסת לכך ש(כנראה) לא הוגשה תלונה במשטרה, דווקא (כנראה) בגלל שהיא החזירה את הכסף. למה להבטיח לאדם שפישעו יישמר בצנעה? מנין לך שזה מה שהובטח לאותה גברת? חוץ מזה, תוך חודש חודשיים, שמה יישכח. פניה לא נגלו באופן ברור. היא רשאית לשנות את שמה ולהתחיל מחדש. אף אחד בעולם לא יידע עליה ועל עברה. לא היה ניתן לאמר זאת אילו הוגשה נגדה תלונה במשטרה והיא הייתה נשפטת. עברה הפלילי היה מלווה אותה לאורך כל הדרך. אני לא חושב שהיה ניתן לחשוף את פרטי המקרה למעט שמה. זה היה נראה כמו סיפור מבויים ולא אמין. גם ככה לא ראו את פניה כלל. אף אחד לא חסין בפני תרמיות וגניבות שנעשים תחת מטריית אמון. כשזה קורה לך (אני אומר זאת מניסיוני האישי ואני לא קשור לאמנון לוי) כשזה קורה לך אתה מרגיש כאילו קיבלת אגרוף בשיניים מאדם אהוב.

אדם חולה, מה?

סניגורים תמיד טוענים שהלקוח שלהם הוא "אדם חולה". לא ראיתי שאתי אלבז אישפזה את עצמה בבית חולים לחולי נפש, או אפילו בבית חולים רגיל. אפילו אתי עצמה לא טענה מעולם שהיא אדם חולה. מדוע אתה טוען שהיא חולה? שורה תחתונה - אתי לא הכחישה שהיא גנבה, ולכן התחקיר היה ראוי לשידור. "אני בהחלט מאמין שהובטח לה שהסיפור לא יפורסם אם היא תשלם" למה אתה מאמין לבחורה שגנבה 80 אלף שקל, ולא למערכת העיתונאית שחשפה אותה? "עודדתם בעצם נוכלים אחרים לא להחזיר את הכסף להבא, שכן ממילא הם ישלמו את המחיר" ההבדל בין נוכל שמחזיר את הכסף ובין נוכל שלא מחזיר את הכסף הוא עניין של נסיבות מקלות, ותו לא. "אפשר היה לחשוף את הסיפור של אתי אלבז בלי לחשוף אותה עצמה" למה שהציבור לא יידע מי זו אתי אלבז? למה להתנהג אליה אחרת בתוכנית שמשדרת תחקירים על נוכלים? מדוע דמה של אתי אלבז סמוק יותר מדמם של נוכלים אחרים? האם עצם העובדה שהיא עבדה אצל אמנון הופך אותה לאדם חשוב יותר או נאצל יותר? אין שום הבדל, ולכן התחקיר שודר. "הלבנת פניה ברבים מביישת לדעתי את התוכנית" אתי הלבינה את פניה ברבים כאשר בחרה לגנוב מהאנשים שהיא עבדה איתם. פרסום העובדות הוא מעשה עיתונאי לגיטימי לחלוטין, כמו שכל תכנית תחקירים עושה בכל שבוע. להיפך: טיוח העובדות והסתרת הפרשה היתה פוגעת באופן אנוש במוניטין של התוכנית. "אפשר היה פשוט להגיש תלונה למשטרה ולתת לה לשלם את המחיר הפלילי" אין קשר בין תלונה במשטרה ובין שידור תחקיר טלוויזיוני. שני הדברים קיימים במקביל. "אתי אלבז גנבה בלי שום ניסיון להסתיר" כשאיתי דנקנר התקשרה אליה בפעם הראשונה, היא הסתירה הכל. כאשר ביקשו ממנה להגיע למשרד עם הכסף, היא בחרה להסתתר באמצעות שליח. כאשר ביקשו ממנה תגובה מסודרת, היא הסתתרה מאחורי עורך דינה. ומעבר לכך, כאשר היא עזבה את מקום עבודתה היא לא ממש השאירה פתק שבו כתבה "היי אמנון, גנבתי 80 אלף שקלים, אם תרצו אותי אני זמינה בסלולרי". זה נקרא להסתיר. "אני לא מטעמה ולא מכיר אותה בכלל" מדוע אתה מבזבז זמן בהגנה על נוכלים, כאשר יש להם עורכי-דין מיומנים שעושים את העבודה בשבילם?

למעלה