לגבי אתרי קניית תמונות וזכויות יוצרים

cola junky

New member
לגבי אתרי קניית תמונות וזכויות יוצרים

היי,
אני מעוניין לרכוש תמונות מאתר תמונות וזהיר מאוד לגבי כל עניין של זכויות היוצרים היות ואני יודע שאנשים נתבעים המון בגלל זה.
קראתי את תנאי השימוש של הרישיון של האתר והיה מצויין שם שהם בעלי זכויות היוצרים: מתוך רישיון השימוש בתמונות:

"All Images on the Shutterstock website are protected by United States and international copyright laws and treaties. Shutterstock and/or the various artists who provide content and/or Images to Shutterstock ("Submitters") own all rights, including the copyrights in and to the Images Shutterstock and/or its Submitters reserve all rights in and to the Images not expressly granted to you by the terms of this license. Your rights to use any Image are subject to this license agreement and are conditioned upon your payment to Shutterstock for your use of the Images. ".

רק לשם ביטחון ושקט נפשי שלחתי להם מייל ושאלתי במפורש האם הם בעלי זכויות היוצרים והאם לצד שלישי לא יכולה להיות עילה משפטית במקרה של הגשת תביעה נגדי.
זה מה שהם ענו לי:

We have a $10,000 indemnification policy on our accounts. This guarantees the rights and licensing of the images in your account up to $10,000.

השאלה שלי מה לעשות? מה זה אומר הפיצויים הנמוכים האלו כשלמעשה תביעה בארה"ב יכולה לעלות לי הרבה יותר כסף מהפיצויים(100,000$)? התשובה פה נשמעת מתחמקת ולא לגמרי לעניין....
האם זה מספיק שברישיון השימוש מצויין שהאתר הוא בעל זכויות היוצרים כדי להוציא אותי כ"מפר תמים"? האם יש לי מה לחשוש?

ועוד שאלה: האם יצא לכם להתקל בתביעות דומות בארץ על תמונות מאתרים מחו"ל?
 
זכויות יוצרים

1. בוא ננסה לדייק, אנחנו לא מדברים על קניית תמונות, מה שאתה רוצה עשות זה לרכוש רשיונות לשימוש בצילומים.
2. בפועל הגעת לאתר שהוא "בנק תמונות" ומציע רשיונות מוגבלים בהסדרים מסויימים. כתוב בפרוש במה שציטטת כי זכויות היוצרים שייכות למגישים, כלומר לאותם גורמים שהעלו את הצילומים לאתר הזה ולא לאתר.
3. אתה יכול לבצע רכישות באתר מהסוג הזה ולשמור היטב את הרשיון שתקבל, את המספר הקטלוגי של הצילום כפי שמופיע באותו האתר ואת הוכחות התשלום (קבלה, דף חיוב כרטיס אשראי, דף פייפל וכד') וגם לתעד צילומי מסך מהאתר, שכוללים את הדוגמא (הצילום המוקטן והלא מוקטן עם סימן המיים של האתר) לצורך הגנת המפר התמים.
4. אם אתה רוצה להיות בטוח יותר, אתה יכול לפנות במישרין לבעלי הזכויות (בד"כ הצלמים) ולשאול אותם אם הם אישרו לאתר הזה הפצה.
 

cola junky

New member
תודה על התגובה...עוד שאלה:

קודם כל אני בהחלט מודע לעובדה שאני קונה רישיון ולא תמונה.
השאלות שלי:
1.אם אני עושה את כל הפעולות שציינת לעיל:צילומי מסך, קבלות תשלום, וכו' (לא בטוח אם אפנה לצלם) האם זה נותן לי מעטה של הגנה מספיק בבתי משפט?

2.האם יצא לך להיתקל או ששמעת על מיקרים של תביעות של אנשים ששילמו לאתרים מהסוג הזה ובכל זאת נתבעו? כמובן שאני מדבר על אנשים ששילמו ולא על אלה שהפרו זכויות בצורה בוטה...
 


1. משפט זה לא מדע מדוייק. אין 100% בטוח. מי שרוצה להיות הכי בטוח שאפשר, הולך לעו"ד, מתיעץ איתו, עוה,ד מסתכל על מה מדובר ונותן את חוות דעתו והוא אחראי עליה באחריות מקצועית, ולפעמים הוא אומר גם שאי אפשר להיות בטוחים. גם אם אתה קונה ישירות מהצלם, אתה לא בטוח שהצלם לא מרמה אותך ולא העתיק ממישהו אחר.
2. הבנתי את השאלה. מה שאני יכול לומר לך הוא שיש מקרים של אנשים שנפלו למלכודות פה ושם. לא יכול להגיד לך מה הסתיים בכלום, מה הסתיים בפשרו מחוץ לכותלי בתי המשפט ומה בפסקי דין. גם לא כל מי שטוען מלכודת באמת נפל אליה. אני לא ערכתי מחקר על הנסיבות שהביאו אנשים להיות נתבעים בתביעות של הפרת זכויות יוצרים. מה שחשוב הוא שאם חס וחלילה מישהו יתבע אותך, תהיה במצב כזה שיש לך כלים להתגונן איתם.
 
למעלה