לגבי בתי ספר ללימוד יפנית ביפן ומעבר, צריך עזרה

Omer0103

New member
לגבי בתי ספר ללימוד יפנית ביפן ומעבר, צריך עזרה

היי,
אני מתכנן בשלב כלשהו בשנה הבאה לעבור ליפן ללמוד יפנית כדי שאוכל להמשיך לאחר מכן ללמוד באוניברסיטה ביפן.
בכל מקרה, יש לי התלבטות רצינית לגבי בית הספר והמיקום שלו.
רוב בתי הספר שמצאו חן בעיני נמצאים בטוקיו, אך אני לא בטוח שאוכל להרשות לעצמי להתגורר שם בגלל יוקר המחייה הגבוה שבטוקיו.
חשבתי על Kyoto institute of culture and language שכמובן נמצא בקיוטו, על Human Academy Japanese language school שנמצא באוסקה ועל Fukuoka foreign language college שבפוקאוקה.
האם מישהו מכיר לפחות אחד מבתי הספר האלה?
ולתקופה של בערך שנת לימודים אחת, לפחות להתחלה, עם איזה סכום של כסף אצטרך להגיע? (במידה ואוציא ויזת סטודנט שבכל מקרה חובה להוציא לתקופת לימודים ממשוכת כזו.)
אשמח לעוד מידע בנושא...
תודה רבה לכם!

semuelf

New member
לא יכולים

כנראה שאף אחד לא למד פה בבתי הספר הללו. לא מפתיע - יש הרבה.
ובקשר לכמה כסף - תעשה את החשבון שלך. שכר לימוד + שכירות + אוכל / בגדים / בידור.
אני לא יודע לגבי השניים הראשונים, אבל אני חושב שסטודנט קמצן יכול להסתדר
עם 50-60 אלף ין לחודש עבור אוכל, בגדים וכו'.

milly12

New member
מה שכן, אם אתה משכיר דירה תכין שכר דירה לעוד חודשיים- שלושה

שאתה שוכר דירה אתה צריך בדרך כלל לשלם חודש שכר דירה כפיקדון (יוחזר שתפנה את הדירה) חודש שכר דירה לבעלים כ"תודה שהסכים להשכיר את הדירה" ויכול להיות גם חודש למתווך אם נעזרת בשירותו.
צריך לשלם גם ביטוח. לא הרבה אבל זה מצטבר.

Simbbam

New member
ה"תודה לבעל הדירה" הזה פשוט שערוריה ואני לא מאמין שבמדינה

מפותחת שומרת חוק קיים דבר כזה!
בעל הדירה הרי בכל מקרה מרוויח מהנכס שלו, ואוכלוסיה ששוכרת דירה היא מן הסתם לא החזקה ביותר כלכלית, סטודנטים וכו'.
&nbsp

herouth

New member
וההבדל בין זה לבין העלאת שכר הדירה ב־1/12 בכל הדירות?

מה זה משנה באיזו צורה נותנים את הכסף? זה כמו משכורת 13. אין הבדל בינה לבין להעלות לאנשים את המשכורת ב־1/12. מכסימום יש הבדל קטן בחישובי אינפלציה, אבל איפה יש אינפלציה ביפן?

Simbbam

New member
מה, בעלי דירות יפנים לא מעלים שכ"ד בכל פעם

שעושים חוזה חדש?

herouth

New member
אין לי מושג. הפואנטה שלי היתה, שאם נניח מציעים לך חדר

ב־12,000 ין לחודש, ואתה צריך לשלם 12,000 ין נוספים כ״מתנה״, זה אותו דבר כמו אם היו מציעים לך חדר ב־13,000 ין לחודש, בלי מתנה.

למעלה