לגבי דיסק של סיד בארט

THEDUDE911

New member
לגבי דיסק של סיד בארט

היי, אני לא ממש שייך לפורום אבל אני בהחלט אוהב את פינק פלויד, לפני זמן מה יצא לי לשמוע דווקא דיסק של סיד בארט שניקרא "בארט", ורציתי לדעת מה דעתכם לגביו אם שמעתם אותו בכלל? יש שם כמה שירים ממש יפים לדעתי כמו דומינוס ורארטס הדיסק לטעמי פשטני מאוד אבל יש בו משהו מוזר וגם נגיעות של פלויד. אתם מסכימים לגבי זה?

zaltsthebass

New member
דיסק טוב, אבל

לא הטוב ביותר של בארט. אין ספק שהוא קצת מזכיר את פינק פלויד, מהסיבה שסיד, למרות שעזב את פינק פלויד ב 68 השפיע על סגנון המוזיקה של הלהקה לפחות עד שהוציאו את הdark side ב 73. אם אתה רוצה דיסק יותר טוב - לך על ה the madcap laughs, שמכיל הרבה יצירות טובות של בארט

בארט הוציא רק שני אלבומי סולו למעשה

וזה היה השני שביניהם. שני האלבומים הוקלטו במהלך כשנה, ב-1969-1970, בתנאים קשים יחסית, בשל מצבו של בארט. בשל כך נשמעים הרבה מהשירים "לא גמורים" - זה פשוט המקסימום שהצליחו להוציא ממנו, בשלב זה. למרות זאת, השירים הם ברובם פנינים. יש אולי שיר חלש אחד, בשני האלבומים, והשאר הם מבחינתי שירים מעולים. לא הייתי אומרת שיש כאן "נגיעות" של פלויד, ולא רק משום שאני שונאת את המילה "נגיעות", שנאה תהומית. השירים לא נשמעים כמו מה שהפלויד עשו באותה תקופה (בעיקר אומהגומה ו-Atom Heart Mother). מצד שני, היה מעניין לשמוע מה הפלויד היו עושים עם השירים האלו. גילמור ורייט מנגנים בחלק מהשירים, ממילא.

THEDUDE911

New member
לאחר שמיעה נוספת של הדיסק....

אני חושב שאני יקבל את ההצעה ואני אנסה את madcap.... אבל מהדיסק הזה לאחר שמיעה נוספת אני יוצא בהרגשה עצובה קצת, המוזיקה בצורה הפשוטה שלה מאוד סוחפת והמילים פשוט לא מתקרבים לקרסולים של ווטרס או גילמור אבל יש בהם העצב וטירוף וזה לפי דעתי מקנה את האווירה המוזרה הזאת של הדיסק הזה.אני בהחלט מסכים שזה יכול היה להיות ממש מעניין לאיזה כיוון פלויד היו מושכים את השירים של סיד( בטח היו עושים את זה בסגנון של השיר" IF" מ ATOM HEART MOTHER). דרך אגב ממש אהבתי על מה שכתבתם על סיד וגם נורא ריתק אותי הראיון האחרון שלו.למדתי הרבה דברים מעניינים עליו,אבל אני לא יכול שלא להרגיש את העצבות על האדם הזה שלפי דעתי אף אחד לא ממש מבין אותו.

אתה שם לב לאירוניה...

ווטרס כתב את If על סיד, ומתוך נסיון מודע לחקות את כתיבתו של סיד, אותה העריץ.

THEDUDE911

New member
לא ידעתי את זה....

לא ידעתי שווטרס כתב את זה על סיד....זה מאוד מעניין. אם כבר דיברנו על atom heart mother אני מנסה לחשוב על הכוונה שבמנגינה בשיר הראשון והאחרון....השיר הראשון(a.h.m)משום מה מזכיר לי את חוות החיות של אורוול אבל אין לי מושג אם לזה התכוונו פלויד....ולגבי השיר האחרון, יכול להיות שאני טועה אבל זה נישמע כאילו הפלויד מנסים לצייר את האדם כבעל חיים כמו החזיר.....יכול להיות שאני טועה בכל מיקרה אני אשמח לקבל הסבר לגבי זה.

השיר נכתב בתקופה

בא סיד 'נמחק' מהביוגרפיה של הלהקה - הם ניסו להתרחק ממנו ומצילו רחוק ככל שניתן. השיר הראשון שווטרס הודה שהוא כתב על סיד היה SOYCD. לקחת לווטרס עוד שנים רבות עד שהודה שהוא כתב שירים על סיד. אפילו כש"החומה" יצא, הוא בקושי הזכיר את הקשר של "פינק" לסיד (ר' בראיונות עם טומי ואנס, וג'ים לאד). זה השתנה בעשרים השנים האחרונות, אבל זה עדיין לא משהו שקל לו לדבר עליו. ווטרס הוא לא טיפוס שמחצין רגשות: הוא בקושי כותב שירי אהבה, למשל. קל לו יותר לדבר על החברה, הפוליטיקה ושאר ירקות. לגבי If עצמו, לא ידוע לי שווטרס הכחיש במפורש את הקשר לסיד, אבל זה אפשרי, בהתייחס לרקע הנ"ל. לא נראה לי שהוא יכחיש את הקשר כיום, שכן הוא די ברור. ראו גם את המילים ל-Cymbaline, שנכתבו כשנה/שנה וחצי קודם.

לא בדיוק...

לשיר אין קשר ישיר לסרט. הוא גם נכתב לפני העבודה על פס הקול (שלקחה רק כשבוע). התייחסות (עקיפה) לסמים יש רק בבית האחרון בשיר. לעומת זאת יש שם התייחסות ישירה למוסיקאי אנגלי, הנמצא בסיבוב הופעות בחו"ל, מנוצל ע"י מנהליו ונמצא על סף התמוטטות עצבים - או מעבר לסף, אפילו. כך אני קוראת את השיר, בכל אופן. שים לב גם שההתייחסות של ווטרס לשגעון מופיעה עוד אפילו לפני כן, ב-Point Me At The Sky (שם הוא אומר Isn't it sad we're insane). ואפשר גם לקרוא את Careful with the Axe כתאור של שגעון, אם תרצה. או אפילו לפני כן, ב-Julia Dream, המתאר חוויה סיוטית, לא מציאותית. נראה לי שעניין הטירוף והשגעון העסיק את ווטרס משלב מוקדם מאוד.

itaikuskus

New member
לא מתקרב לקרסוליים?

אל תצחיק אותי. הוא בכמה רמות מעליהם.

holo

New member
נו מה החוכמה?

שמעתי שירים בודדים של בארט ואת רוב השירים מהחלילן, ואני לא רואה בהם שירים שעולים בכמה רמות על השירים גדולים של הלהקה. חוץ מזה שהשירים של הלהקה אחרי שסיד עזב בכלל לא דומים לשירים של סיד, ככה שאין מה להשוות ביניהם.

למעלה