הסבר:
אתה לא יכול לקבוע שאין לאנשים שלו מסורים או גרזני מתכת, כי זה פשוט לא נכון.
השימוש ברפסודות היה עבור הובלת כוח משמעותי אל מעבר החומה, ותקיפת טירת שחור מהחלק הרגיש שלה, מבלי לפקפק במשמר הלילה אני לא חושב שהיה לו מענה נגד צבא (גם קטן) של מאות פראים עם ענקים.
הם היו פורצים בקלות את חומת העץ ומשתלטים על המתחם.
ואז הם היו פותחים את השער הגדול ומכניסים את שאר הצבא.
התוכנית הזאת הרבה יותר חכמה מהסתערות על שער פלדה עצום, כאשר לאויב שלך יש יתרון גובה משמעותי, והוא פשוט שוחט אותך עם סלעים, חיצים, וחביות קרח קפואות.
מאנס איבד חלק ניכר מהצבא שלו בנסיונות הביקוע של השער, סטאניס פשוט גמר את העבודה.
בעניין לחילות הים:
1. קודם כל חיל הים של משמר הלילה הוא זניח לחלוטין, ככה שאני לא חושב שהיה לו מענה לעשרות רפסודות שמגיעות במקביל.
2. חיל הים המלכותי (ואני מניח שאתה מתכוון לחיל הים של לאניסטר וטיירל) היה עסוק בהדיפת הפלישה של אנשי הברזל.
הדבר האחרון שעניין אותם זה התמודדות עם הפראים בצפון.
בעניין שכירת ספינות:
פראים במשך עשורים הצליחו לחצות את החומה ולפגוע בכפרים אשר היו באיזור ה"מתנה", זו הסיבה שהאיזור כמעט ננטש לחלוטין עם השנים.
מה מנע מאותם פראים (בהדרכת מאנס כמובן) להמשיך דרומה יותר אל הערים החופשיות ולרכוש מספר אוניות?
גם אם לא היה להם כסף הם יכלו להכין צוות מובחר של מספר עשרות פושטים, ולבזוז בדרכים, או לחילופין לבזוז טירות מבודדות.
עם הכסף שהם היו חוסכים הם היו רוכשים ספינות.
או לחילופין שוכרים את כישוריהם של בנאים (בצפון לא חסרים עצים), עם הכסף ניתן גם לקנות כלי עבודה (מסורים \ מסמרים \ כלי הרמה והובלה, וכל מה שצריך בשביל בניית אוניות).
ברגע שהיה להם את כל זה, הם היו לומדים לבד לבנות אוניות (הכוונה שלי אחרי שהם היו רואים איך בונים אותם...).
בשורה תחתונה הנקודה שלי זה שכסף זה בסיס להכל, ושטקטיקת הלחימה של מאנס הייתה נוראית.
נקודה אחרונה:
אתה כל הזמן מזכיר את המהלכים הלבנים, אבל שוכח שבספרים הם עדיין לא הגיעו למצב של שחיטה המונית (כמו שרואים בסדרה), זה נכון שהיו חיכוכים פה ושם, אבל לא משהו ברמה של עשרות אם לא מאות אלפי הרוגים.