לגבי הגרלת הגרין קרד - הבהרה.

aldryk

New member
רגע רגע רגע....

אמרת בסעיף 2. ש100000 עולים בהגרלה אבל בוחרים מתוכם 50000 זוכים נכון? אז איך כל אחד מה100000 מקבל ראיון בשגרירות?? דרך אגב, האם תוכל להעלות תמונה של טופס דוגמה, בדיוק כמו זה שמילאת (כך נדע שככה צריך למלות טופס בביטחה) וזה גם יכול לעזור לכל מי ששואל איך ממלאים טופס.. (האם ניתן להתייעץ איתך באימייל לגבי כל מיני שאלות, בתור אדם שכן זכה?) אה... ותודה על המידע. :)

aldryk

New member
האם זה הטופס שהתכוונת אליו?

אמנם זה באנגלית, אך גם הטופס וגם ההוראות די ברורות... רק דף WORD פשוט עם שם מלא, תאריך לידה, כתובת, תמונה (בגודל המתאים) וחתימה בשפת האם שלך. הטופס לדוגמא.

DivineDevil

New member
לגבי הגרלת הגרין קרד - הבהרה.

אני כבר מתורגל (למרות שלא זכיתי - עדיין!) בהכנת הניירת להגרלת הגרין קרד מידי שנה. הפעם, לאחר קריאה ארוכה בפורום ובפורומים אחרים ובאתרים אחרים, אני שומע לעיתים דיעות ומסרים של אנשים שאומרים "רק צריך להוסיף תמונות ו..." תמונות??! הלא נאמר באתר ההדרכה הרשמי שצריך תמונה אחת בגול מסוים וכו'.. למה תמונות? האם אני מפספס משהו? (יהיה עצוב מאוד לגלות שכל הפעמים נפסלתי ללא ידיעתי כיוון שהייתה חסרה עוד תמונה...). האם למישהו יש דיעה מוצקה ומוסמכת בעניין?

SupermanZW

Well-known member
לא בגלל התמונות

מתוך 7000000 בני אדם שהשתתפו בהגרלת הגרין קארד בשנת 2002 זכו (כמו בכל שנה) 50000 איש, הסיכוי שלך לזכות בהגרלת הגרין קארד הוא 1/140 , ואם אתה נשוי וגם אשתך מגישה בקשה אז הסיכוי הוא 1/70 , אז נכון שהסיכוי לזכות בגרין קארד גבוה בהרבה מהסיכוי לזכות בלוטו, אבל עדיין רוב הסיכוי הוא לא לזכות בו לעולם, אפילו נניח שמישהו מתחתן מיד עם תום שירותו הצבאי וממלא את הטפסים יחד עם אשתו כל שנה, בממוצע הוא יהיה בן 91 (15 שנה יותר מתוחלת החיים הממוצעת) כשיזכה, וגם אם יחיה עד אז מה יש לקשיש בן 91 לחפש במדינה שכבר אין לו סיכוי להתרגל אליה (הגיל עושה את שלו), לפי דעתי חבל על הזמן ועל הכסף. אגב לפי האתר צריך רק תמונה אחת, אז לא נפסלת.

DivineDevil

New member
שני דברים...

חבל על הכסף? אני לא משלם כלום פרט לבול... אני שולח לבד את הטפסים. דבר שני, אין לי שום בעייה להמשיך ולנסות. הרי מה רע בלנסות? אם אני מקבל הודעה על זכייה ואז מתחתן, האם גם אז אשתי זכאית לגרין קרד או שמא הייתי צריך להיות נשוי בעת הגשת הטופס כדי שגם אשתי תזכה יחד איתי?

SupermanZW

Well-known member
נישואין ואירוסין

אם אתה מתחתן לאחר שזכית בגרין קארד אשתך לא מקבלת גרין קארד באופן אוטומטי, אלא היא תוכל לבקש גרין קארד ע"ס היותה נשואה לתושב קבע של ארה"ב (גרין קארד=תעודת תושב קבע), אם אתה מתארס לאחר קבלת הגרין קארד בתור ארוסה היא תוכל לבקש ויזת ארוסה ויהיה עליכם להתחתן בארה"ב תוך לא יותר מ-3 חודשים, לאחר מכן היא תוכל להגיש בקשה לגרין קארד ע"ס הקריטריון הקודם. אם אתה נשוי בזמן שאתה מקבל את הגרין קארד אשתך זכאית לגרין קארד באופן אוטומטי.

DivineDevil

New member
השאלה היא קצת אחרת...

האם יש זמן קצוב בין קבלת ההודעה שזכית לבין קבלת הגרין קרד עצמו? מה קורה אם אני מתחתן בזמן הזה בין ההודעה עד לקבלה בפועל של הגרין קרד? האם אז היא זכאית או לא? הכוונה היא שאנחנו לא רוצים למהר עם חתונה, אך אם אני מקבל הודעה על זכייה, האם אז אני יכול לרוץ ולהתחתן (ממילא אנו מתכוונים להתחתן מתי שהוא) , רק כדי לחסוך את הפרוצדורה של קבלת גרין קרד כפי שציינת לארוסה/נשואה לתושב קבע..

SupermanZW

Well-known member
לא

מרגע ההודעה על זכייתך בגרין קארד אינך יכול לצרף את ארוסתך/אשתך באופן אוטומטי וכבר תדרשו לבצע את הפרוצדורה. הזמן כמו תמיד תלוי בביורוקרטיה, אך בד"כ אינו ממושך.

DivineDevil

New member
יתרה מכך,

הבנתי שמרגע ההודעה על הזכייה ועד לקבלה בפועל, נתננת האפשרות של עד שנה לביצוע הפרוצדורה. לגבי קבלת ג"ק של של נישואים לתושב קבע, מדובר, לפי מה שהבנתי כאן בפורום, עד כמה שבועות. אם כך, יש מספיק זמן לארגן את כל הניירת והאישורים ולקבל את הג"ק של שנינו ביחד בזמן לפני המעבר בפועל לארה"ב. תקן אותי אם אני טועה.. :)

למעלה