לגבי הדלתות

לגבי הדלתות

אני יודעת ששלייפלק זה חומר שהוא רגיש לשריטות ומכות במיוחד שיש ילדים קטנים בבית
ומה לגבי החומר הזה :
http://www.hamadia-doors.co.il/Hamadia/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=10000&FID=809
דלת לבודה בעלת נראות ומגע שמעצימים את העיצוב. דוגמת עץ לרוחב הדלת עם טקסטורה דמוית עץ וציפוי למינטו איכותי. משקוף עשוי עץ רב שכבתי עם אטם גומי לאיטום מרבי והלבשות פולימריות WPC.
מזה ציפוי למניטו. האם זה פחות רגיש למכות ושריטות ?
ומה לדעתכן על הצבע הזה אלון מולבן. הסגנון בבית סגנון מודרני. מטבח לבן, ספות עור שחורות, ריצוף אפור בהיר.
חדר שינה הורים שלייףלק לבן מבריק, ארונות הזזה זכוכית לבנה עם פסי ניקל.
חדרי אמבטיה ארוניות אמבטיה לבנות.
האם אלון מולבן יכול להשתלב יפה עם ריהוט מודרני. או שרק שלייףלק יכול להתאים.

אה רגע

עכשיו אני רואה שיש למינטו לבן ושמנת. וגם את האלון מולבן. האם יש הבדל מבחינת הפרקטיות בין הלבן לבין האלון המולבן.
ומה ההבדל בין הלמינטו לבין השלייף לק ? מה עדיף עם ילדים קטנים בבית.
ויש גם עוד חומר דלתות בציפוי אימפרגנציה בגוון דמוי עץ. מה זה החומר הזה ?
בקיצור יש שלושה חומרים אימבפרגנציה , למינטו ושלייפלק.

אז רציתי לשאול אותך פנטיגו

מה עדיף לקחת למינטו לבן או למינטו אלון מולבן, באיזה מהם יראו הכי פחות שריטות ומכות. ? אולי על האלון יראו פחות כי הוא לא חלק אלא יש בו קצת דוגמא של העץ ואז סימני השריטות ומהכות יראו עליו פחות ? או שאולי אני טועה .
והאם אלון מולבן מתאים לדירה בסגנון מודרני. מטבח לבן , חדרים לבנים , ריצוף אפור בהיר.
תודה רבה.

מרי פופ

New member
ציפוי למינטו הכי פרקטי

ויותר זול משלייפלק כמובן.
הדלתות הבהירות מכל סוג מתלכלכות באותה מידה, הלמינטו יותר עמידה לדפיקות ושריטות.
אישית לבית שלי הייתי הולכת על אלון מולבן כי אני לא מאוד אוהבת דלתות בהירות חלקות, אבל זה ממש אישי ולא חל על אף אחד מלקוחותי, עד כה שמעדיפים כולם לבן/שמנת ובחירת החומר לפי אמצעים ומצד משפחתי (עם ידלים קטנים עדיף למינטו, אחרת ברור ששלייפלק נראה הרבה יותר טוב ויוקרתי).

למרי פופ

תודה רבה על העזרה.
ועוד שאלה . אלון מולבן מתאים לדירה בסגנון מודרני ?
מטבח לבן מבריק, ספות עור שחורות, שולחנות סלון זכוכית לבנה , חדרי שינה לבנים, ארונות הזזה זכוכית לבנה עם פנסי ניקל. ריצוף בכל הדירה לפאטו אפור בהיר.
האם אלון מולבן מתאים לעייצוב הדירה ?
אני חשבתי שאולי על אלון מולבן יראו פחות סימנים שחורים של שריטות ומכות מאשר נטו לבן. כי במולבן יש את דוגמת העץ שיכול בעצם לטשטש. את לא חושבת ?
בכל מקרה עדיף להוריד את הדלתות שיש כרגע בצבע אגוז כהה. נכון. זה ממש לא קשור , נכון ?

murfy

New member
ממה שראיתי

על אלון מולבן פחות רואים את הלכלוך וסימני אצבעות. לדעתי, הדוגמא של עץ אכן קצת מטשטשת אותם, אולי לא כמו וונגה או עץ כהה אחר, אבל יותר מלבן.

דוכיפת11

New member
אפשר הסבר מה ההבדל בין אפוקסי ושלייפלק

?
או שזה אותו הדבר?
שניהם זה MDF צבוע בתנור, לא?
תודה

פיטנגו4

New member
ככה

אפוקסי זה ציפוי מבריק מאד, נותן הרגשה של פלסטיק מבריק.

שלייפלק של חומר אחר, מגיע ברמות גימור של מט עד מבריק-מעט. זה גם מה שנקרא "צבוע בתנור" למרות שאין קשר לתנור (נקרא כך כי מזכיר צביעה של מכוניות).

מרי פופ

New member
טוב, אבל זה לא מדויק

לצורך העניין אפוקסי, שלייפלק וצביעה בתנור זו אותה הגברת בשינוי אדרת, וכולם מתיחסים לצביעה אטומה.
יש אפוקסי מט, כמו שיש שלייפלק מבריק.

מרי פופ

New member
יש הבדל בחומר

אבל העניין הוא שרוב הנגרים לא עושים את ההבחנה (אני מכירה מקומות קוראים לצביעה שהם צובעים "אפוקסי" ומקומות שמתיחסים לצביעה שלהם כאל "שלייפלק") ובתכלס מתיחסים לצביעה אטומה, אם בשלייפלק ואם באפוקסי כאל אותו הדבר.
בגדול התוצאה מאוד דומה, התהליך דומה, התזה בחדר צבע נקי (עאלק תנור...).
בשתי הצביעות הגימור יכול להיות מבריק או מט באחוזי ברק לבחירה.
יש גם גימור חלק וגימור מגורען מחוספס מט לגמרי כמו (סיטיזיל), צבעים מחליפי צבע עם עומק (תלת מימד), זה קיים בשלייפלק, לא יודעת אם במה שנקרא אפוקסי).

רוניק77

New member
רואה שאת מתלבטת בין דלתות ובין חברות

המלצה שלי להגיע לאולם תצוגה של חברת דלתות (אני ונראה שגם פיטנגו) ממליץ להגיע לאולם של חברה שנקראת אופן גלרי. מנסיוני יש להם דלתות יפות ואיכותיות וגם השירות מצויין.
שם לראות ולהתרשם מהדגמים השונים (גימורים, חומרים וצביעה) להרגיש את הדלתות (לסוגים השונים יש משקל שונה) וכמובן להתמקח על מחירים.

בהצלחה

למעלה