לגבי ההוחכות החדשות שנימצאו?

skier

New member
לגבי ההוחכות החדשות שנימצאו?

לגבי זה שיהודה איש קריות לא הרג את יהושוע (ולפי השמועות הוסתרו שנים בותיקן)? ביכלל מה לגבי אגדת הערפדים (יהודה איש קריות וניסיון ההתאבדות וכו') מישהו מכיר? סתם מיתעניין

איבן Najy

New member
זה לא קשור לנושא הפורום

אתה מדבר על מגילות נאג' חמאדי שלא קשורות לנצרות המשיחית ועל הנושא תקבל תשובה בפורום "ערוץ ההיסטוריה" או פורום "תיאולוגיה"

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן..זהו נושא שאינו מעניינו של

פורום זה, אך הודעתך אושרה כי פנית מסקרנות, רוצה להוסיף שראיתי את התחקיר הזה על יהודה איש קריות ועל הבשורה שהוא כתב כביכול ושצונזרה ובה הוא הופך את ההסטוריה.. אתה באימונתך תחיה
אבל דע לך כי עבורי ואני מאמינה שעבור כל מאמיני הפורום, זהו תכסיס זול של השטן, שככל שמתקרבים לסוף הימים הוא מתאמץ לערער את אימונת רבים ולהפוך את יסודות דתם בכדי לערער את מעמדו של ישוע המשיח בליבנו. דבר שלעולם לא יקרה. ישוע חי, אלוהינו חי בקרבנו, כל קברי הנביאים מלאים, וקברו של ישוע הוא היחיד שריק, כי הוא חי! הללויה

salt of earth

New member
המשמעות של זה עבור המאמין

הוא שאבות הכנסייה הקדומים צדקו בהחלט כאשר נידו את קבוצות הגנואיסיטים בועידות הכנסיות השונות (להסבר נוסף קראי את ההודעה של ליאון על הגנואיסטים). וזה רק מחזק את האמונה שלנו

lion 7

New member
שלום שוב

נא לקרוא את המבוא המתורגם לגנוסטים למטה, מאין היה הרעיון שלה ואם זה יענין כאן אני אמשיך לכתוב בהמשך על אחת הפילוסופיה/אמונה/דעה שהשפיעה על הנצרות , והיה לה נצוג במאות הראשונות.. מין כפירה יחסית לעיקרי הנצרות המרכזית, הגנוסטים קיים כיום כנראה, יש הרואים שזה מגוון, היתה קבוצות שהיה להם דיעה כזאת במאה ה14 או ה13 , בנצרות הראשונה היו גם סילופים/מינות שניסו לזעזע עיקרי הנצרות המרכזית , מהם אריאנים,גונסטים והרבה סילופים שלא שרדו עד המאה השישית.. נקשר לאחרונה השם גנוסטים עם גילוי ממצאים מנאג` חמאדי שניסו לקשור עם הנצרות המרכזית , אולם הנצרות המרכזית היא מתועדת דרך אבות הכנסיה שהיה להם כתבי הגנה, אני ממליץ לך בנוסף לחומר המיעט שלנו כאן, לשאול בפורום תיאולוגיה ודתות שונות, או לעיין בויקיפדיה . בהצלחה

גנוסיס

פילוסופיה דואליסטית, לפיה האל הטוב ברא את העולם הרוחני של המלאכים, ואילו מלאך מורד (ידוע בתור דמיורג ביוונית) גנב ניצוצות של קדושה ופיזר אותם בעולם הטמא שברא. ניצוצות הקדושה האלה הם נשמותיהם של הגנוסטים עצמם שיוושעו על ידי ידיעת סוד ממלכתו של האל הטוב. הדת הדואליסטית הראשונה היא הדת הזורואסטרית, לפיה הדברים הטובים בעולם נבראו על ידי האל הטוב אהורה- מזרה והרעים על ידי השטן, אהרימן. ישנם אנשם טובים המצייתים לאהורה מזרה, ורעים הנשלטים על ידי אהרימן, וכל אדם יכול לבחור פעם יחידה בחייו אחרי מי מהם ילך. מאוחר יותר חדרו רעיונות גנוסטיים לדתות אחרות- לא ברור לי כמה הם חדרו לכת האיסיים, אבל ברור למדי שלגנוסיס היוחנני, ממנו שרדו היום רק המנדעים, יש שורשים יהודיים. הגנוסיס הנוצרי נרדף בממלכה הרומית- ביזאנטית, כנראה שהוכחד באירופה אבל חדר לשם משולי האימפריה הביזאנטית, והתפשטו שם בתור הקטארים. הקטארים הושמדו במסע הצלב האלביגנייזי. כיום קיימת רק כת גנוסטית- נוצרית אחת "אורגינלית" בוודאות, הפאוליקנים בבלקן. בנוסף קיימים גם קטארים, אם כי לא ברור אם אלה הקטארים המקוריים או החיאה, והמנדעים. מהדתות הדואליסטיות האחרות שרדו עד היום הזורואסטרים והיזידים. ישנן גם כתות גנוסטיות חדשות, המבוססות על החיאה של רעיונות עתיקים.

lion 7

New member
שלום

אתה מתכוון לכתבי היד שנמצאו בנאג` חמאדי, שהם כתבי המיוחסים לכת הגנוסטים מהמאה הראשונה, להפך זה תורם לאמינות כתבי ההגנה של אבות הכנסיה, והיגנו על טוהר האמונה, כתבי היד עברו מיונית לקופטית , והמתרגם היה יכול לכתוב מהדמיון העשיר שניחנו בו כת נוצרית זאת. מה שקיבלנו מאבות האמונה וארבעת הבשורות הן האמת, השאר לא חוקי ולא רלונטי אלא לכתות שתיארו מה שהם רצו, זה גם לא קשור לנו קוד דה וינצי או קרבת מלכי צרפת מבחינה ביולוגית לישוע. כפי המתואר בספרו של ברואן המהולל, ולהבא אם ימצאו עוד כתבי יד זה רק מוכיח אמינות האמונה הנוצרית שסבלה מהגנוסטים, אריאנים נסטורים והרשימה עוד ארוכה.. אז אם ימצא בנאג` חמאדי כתבי יד או במקום אחר .דברים אחרים כמובן זה יתרום למדע ולשפיכת אור על אותה תקופה מבחינתנו גם.. הגנוסטים השפיעו עוד מלפני הנצרות על הדת האם היהדות , ומקורה מפרס ומצרים, הגנוסטים הנוצרי מאמין שישוע היה צל , והרבה דמיונים שונים. בתחנת נשיונל גיאוגרפיק יש עוד דברים מענינים, ומטרתם הם למשוך קהל רב, לאור המשבר הפיננסי של התחנה שנמצאת בקשיים רבים. לכן הם נוצרים אתיאסטים ולא מענין אותם הנצרות אלא הכיס הפרטי כגון הדמיוני ברואן וספרו שובר הקופות במערב ..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבערוץ 8 הישראלי נדמה לי ערוץ

המדע שמו?.. בכל אופן היה שם תחקיר מפורט ובו תואר יהודה כאיש צדיק שכלכך אהב את ישוע ורצה להציל אותו מהתכנון שלו (של ישוע) להתאבד! כי כל ענין צליבתו מיתתו וקימתו לתחייה היה מפוברק לדידו. אז ברור לי שזה לא בא משום כת נוצרית, אלא מהכת של העולם המנוגד לגמרי לכל טוב וצדק ואמת. מחקרים פחות מעניינים אותי כי אימונתי כלכך חזקה שלא יזיזו אותה גילויים של היום.. כמה שינסו להשפיע על עובדות הברית החדשה, לא יצליחו, כי שום אות ממנה לא תיפול עד שתגיע אחרית הימים, כהבטחת ישוע עצמו.

lion 7

New member
הגנוסטים Gnosticism

מקורה : הפילוסופיה המוזרה זו היא מאחת האתגרים לכנסיית במאה השנייה והכפירות בישוע. המסתוריות שחפפה בה ואיך הופיעה. יש בה מרכיבים מהדיעה הפרסית, מצרית, והאפלטונית.בכך היא היתה הרכב פילוסופי syncretism שנבעה ממקורות רבים. הגנוסטיזם הופיעה מלפני הנצרות ועצמאית ממנה. אי אפשר לתארה למרבה הפרושים שהתבססה עליה, ולמירב התמונות שהופיעה בה . לא היה לנו עד אמצע המאה האחרונה מבוססת על כתבי ההגנה של המשיחים בתיאורם עליה דוגמת גאסטין ואיראנוס (‎(ireneausשתקפו אותה . אבל היום אחרי שמה שבידינו מכתבי הגנוסטים המקוריים בנאג` חמאדי בשנת 1945 שנשמרו ושומרו ותורגמו והופצו ברבים במוזאיון הקופטי בקהיר. אלה כמה מכתביהם שנהיו עוד מלפני הגילוי בנשיונל , אני מצטט הבא: ‏*תורת הגנוסטית : אפשר לסכם תורתם בכמה משפטים : היא פילוסופיה דו פרצופית , שאומרת כי העולם המוחשי המטריאלי הוא רע ולא יכול שהאל ברא אותו. אלא נוצר על ידי יצורים פחות בדרגה שנקראים ``דימארג`` ‎ Demi-urge .. אולם האל הוא חי בנפרד וטוטלית מהעולם החומרי הרע, וחי בעולם הרוח המואר. וישועת האדם מותנית בלברוח מהעולם החומרי אל עולם רוחני דרך הידע, שאי אפשר להשיג אלא דרך הנסים. ששליח נותן אותה לקבוצה שיש לה דיעה רוחנית . *דוגמאות על התורה הגנוסטי: *> הגנוסטית המצרית : יש אלמנטים גנוסטיים שאפשר לגלות אותם , מתוך המיתולוגיה הקדם המצרית . ובנושא זה יאה לנו לצטט מה שכתב ג`אק צאמפליון (J .Champolion) בספרו (עולם מצרים עמוד 64 ) באומרו : [בהתבסס על ההסטוריה הקדושה למצרים . תות ענך אמון .. הוא זה שכתב את הספרים בפקודה אלוהית . . . . ותות הראשון זה הוא הבינה האלוהית המתגשמת . . . . . הוא הדמות המאוחדת והיחידה בין היצורים האלוהיות שיכלה להבין עומק האל . . וסיפורי המיתולוגיה הסודית המצרית , מבהירה כי תות רשם, דיעה רמה זו בספרים שנשארו לא ידועים עד בריאת ה``די מארג`` (יצורים נחותים ממנו) רוחות בני אדם . . . והעולם החומרי . . כתב אותה תות בשפה קדושה . . . אבל אחרי שהיה כאוס כאשר העולם החומרי הרע התארגן . . . האל רחם על בני אנוש כי הם חיים בלי חוקים ומצוות . ומחויבים לחוקים כך תרם להם את החוכמה . . . . עד שילכו בעקבות הדרך שתוביל לחיקו . . . ] .. *‏> הגנוסטית היוונית : ישנו ציטוט אחר מרועה קהילת הרמיס. שכתב אותה איש בשם בוימנדרס שמתאר בה \המשך>

lion 7

New member
המשך

....> שבה מתאר בריחת הרוח האנושית מעולם החומרי אל עולם רוחני זך : ( ראשית בהתפוררות הגוף החומרי . . . ובה נעלמים הצורה החיצוני שבוחנים בו עכשיו , והחושים הגופניים חוזרים בחזרה למקורה. כך ילך הגוף והתשוקה אל הטבע הלא-שכלית . אז עף האדם אל מעל שבעת השמים המותאמים לדקלמן: ¿באזור הראשון מוותרים על כוח הפריחה וחסירה. בשניה האדם מתרחק מתעלולים רעים . בשלישי מתבטלת תרמית התשוקה . ברביעית מתבטל לו הרצון , בהפגנת השרירים והכוח . בחמישי בעזיבת הטפשות הרעה ודרכיו האפלים . בשישית נהיית הדרכים הרעים ברווח הכסף ללא מטרה . בשביעית האדם עוזב חבלי השקר ./ >אחר כך הוא ניצב ערום ומופשט מכל אלה . . . . לובש את הטבע (המושלם) ורוכש כוחו בעצמו . . ושר לו שירי הלל לאב עם כל הנוכחים ( היצורים הצדקנים הבלתי משתנים) . והוא יעלה עם כל אלה לאב השמימי דרגה אחרי דרגה . . וכאשר יהיו בעלי שלטון . יהיו האל עצמו שהוא מטרת ויעד לכל מי שרוכש הדיעה Gnosis אמונתם יהיו אלות . אי אפשר להבין איך הגנוסיזם השפיעה בנצרות. זאת שאלה בלי תשובה הולמת . אולי הנוצרים התענינו בגנוסיזם או ההפך הוא נכון. יש הרבה דמיון בינם שאפשר להבין דוקא מהשפעת הגנוסיזם ביהודים מלפני הנצרות אחרי תבוסת ברכובא , יהודים חשבו על עזיבת האל התנ`כי מחמת מושיעם שלא הביא עת חדשה , והתחילו לחפש אל מושלם שחי רחוק מהעולם החומרי, ואולי תרבות היהודים הושפעה בסוג זה מהדיעה של תרבויות (המשיחית יהודית) בזמנו בא``י ומזרח ירדן.למרות שהם אלה שהיו נאמנים בלאחוז במנהגי היהדות , עם זאת היתה להם משיחותם המיוחדת שבהם. ומהם גם חשב כי לא יאה באל להתפטר מהעולם הרע זה. . זאת הקדמה על הגנוסיזם ומקורו מלפני הנצרות.. יש הרואים בסימון המגוסי או הקוסם הגנוסי הראשון בנצרות, למרות שסימון הקוסם לא היה גנוסטי אולם תלמידיו כן. בהמשך אם תרצו שאכתוב על האמונה הגנוסטית , הגנוסטים הנוצרים(כופרים) מהם סאטרינוס, באסילדס , ולנטינוס , ואחר. יום טוב לכם

salt of earth

New member
תבורך ליאון על התרומה שלך ../images/Emo45.gif

ובהחלט נכון שגילוי הכתבים הגנוסטים לאחרונה רק נותן גיבוי לעמדה של אבות הכנסייה הראשונים כאשר דחו את העדות הגנוסטיות

junior gong

New member
קראתי את הברית של יהודה איש קריות

( איזה קריה הוא היה? מוצקין? מעניין ) סתם!!! מה שכתוב שם מעניין בהחלט, ויש קשרים כמעט ישירים למה שכתוב בברית החדשה, הגוספל עצמו עדיין אצלי במחשב, מדובר על זה שישוע כרת ברית עם יהודה שיסגיר אותו וכל זה היה ידוע מתוכנן מראש, יש שם גם פרקים על זה שישוע מסביר לתלמידיו על אסטרולוגיה וכוכבים וסודות השמיים, כמה שליטים יש בעולם הרוחני ומי ברא את מי וכמה מימדים יש וכיוצא בזה, וגם כתוב שם שישוע שינה חזות פיזית תמיד וכל פעם הוא הופיע לתלמידיו בצורה אחרת, פעם בצורת ילד ופעם בצורתו הטבעית, אני יכול להגיד שקראתי את הגוספל הזה כמה פעמים והוא באמת מעניין ( חוץ מהקטע שחסרים שם המון שורות, זה מעצבן קצת ) ושאלתי כומר לגבי זה, בינתיים הוותיקן אומר שאין לגוספל הזה שום קשר עם הברית החדשה ושזוהי כפירה, אז אלה רוח הדברים בינתיים, כי בברית כתוב בתור אזהרה שיתחילו להגיע כל מיני מכתבים ודברים שיקריים שאנשים יגידו שהם מאלוהים, אולי זה אחד מהם.

Biblerule

New member
אם מותר לי להוסיף דעותיי

הגנוסטים מזכירים לי מעט את זרמי הקבלה והמיסטיקה של ימי הביניים.. ויש כל מיני ספרים שמזכירים את העניין ובתונכית של נאשיונל ג'אוגרפיק גם הציגו קטעים מבשורת איש קריות. דעתי? האמונה בזה היא כפירה. בנוסף לכך הבשורה הופיע מעניין לומר בגירסא קופטית שהיא שפה מאוחרת ליוונית עתיקה שאמורה להיות שפת רוב הבשורות שנכתבו בנוסף לכך היא נוצרה לאחר הספירה ועל פי ה"תיארוכים" שעשו זה נכתב בין-300-400 לספירה עם איני טועה ומצחיק שעם יהודה איש קריות כתב את זה זה הכי עתיק והכי ראשון שהופיע פתאום וסותר את זה שישוע היה רב יהודי- ולמרות כל העניין הקבלה שגם הוא בא די מאוחר יותר לא נראה שממש תמך באמונה באלוהויות נוספות מלבד אלהי ישראל. גם לי יצא פעם לקרוא כמה חלקים. אמנם זה אולי טקסט היסטורי מיסטי מעניין אבל אותנטי של יהודה איש קריות? ממש לא, וגם אז ספק עם הייתי מקבל זאת כאמת.

../images/Emo13.gifאממ..

זה נורא מעניין אותי, והייתי רוצה לקרוא את הגוספל איפה אני יכולה להשיג אותו? אמרת שיש לך אותו במחשב, אפשר למצוא אותו באינטרנט..?
תודה

למעלה