לגבי "הכאסח" עם הפורום הפופ

yoavs86

New member
לגבי "הכאסח" עם הפורום הפופ

אני באמת באמת באמת חולה על קולד פלאי הם בין הלהקות שאני יותר אוהב בעולם היום (שעדיין קיימות) אבל יש משהו אחד שאני חייב לציין: קולדפלאי היא גם להקת פופ. הז'אנר היותר מדויק זה "פופבריטי" שזה בהחלט שונה מפופ כמו רוני אבל זה גם פופ. השירים הרבה פעמים קליטים וגם ההפקה מזכירה להקות פופ. בין אמני הפופ הידועים בבריטנה חשוב לציין יש את אואזיס, בלר סופרגראס רדיוהד וד'ה סמיטס. כמובן שקולדפלאי הם גם פופ אלטרנטיבי, אינידי רוק ורוק אז יש להם עוד הרבה גוונים. אפשר לכתוב על זה מאמר ומי שזה מעניין אותו מוזמן לקרוא http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=ADFEAEE47316DF48A57420DD9D3E52DAEC24D230DF4BF58150234558C0E61B19A82C64F278E9DFD2B0FC6AB679AFFA62A3500CD6C0EB56ECBC1B&sql=77:2681

aviGODFATHER

New member
כמה דברים...

להקת קולדפליי (לא קולד פלאי) היא לא להקת פופ. יש כמה שירים יותר פופיים מאחרים אבל זה מסתכם בכך. קולדפליי היא לא להקת פופ. ואתה באמת חושב שרדיוהד הם להקת פופ? שמעת בכלל משהו מOK Computer? והקישור שהבאת לא עבד לי...

yoavs86

New member
מה, ניפצתי לך איזה חלום?

דבר ראשון גם רדיוהד וגם להקת "קולדפליי" הן להקות Britpop. וזה בדוק אתה יכול להתווכח איתי על ההגדרה של בריטפופ אבל יש אלף להקות כמו elbow ו texas ו ash ו embrace והן כולן Britpop. לגבי רדיוהד - אני מכיר אותם ,תאמין לי, טוב מאוד (יש לי את כל הדיסקים יש לי את הבי סייד שהוא מדהים דרך אגב. זה שהם משתמשים בדיסטורשן וזה הקול של טום יורק לא אומר שהם רק רוקיסטים מהשוליים והם לא במיינסטרים. זה לקוח מamg וזה חלק מהסיבה שוקראים לזה britpop "Britpop, however, refers to the legion of '90s bands who drew more consciously from that tradition than ever before. Although the movement originated in the U.K. indie scene, Britpop was unabashedly commercial - its bands prized big, shiny, catchy hooks, as well as the glamour of mainstream pop stardom and the sense that they were creating the soundtrack to the lives of a new generation of British youth." מקווה שהבנת... אפילו קצת

yoavs86

New member
עוד משהו

תשמע, פופ גם מדבר על ההפקה מאחורי הקלעים,הכסף וכל זה. קולדפליי לצערי הרב הם להקת מיינסטרים (הלוואי עלי שלא) והרבה כסף מתגלגל שם וחברות תקליטים ענקיות. ואתה לא יודע בדיוק מה האינטרסים של הכרישים. עכשיו שזה שיש חלק מהשירים שהם קצת יותר פופים אצלהם אומר שחלק מהסגנון שלהם לצד רוק ולצד אינדירוק זה גם פופ. ולגבי Ken Nelson שהיה המפיק המוזיקאלי עד הדיסק הזה, תסתכל בהיסטוריה של הבןאדם. עבד עם כמה וכמה להקות שפופ הן חלק מהן כמו Thirteen Senses וקינג אוף קונבניוס

לא כל מיינסטרים זה פופ ואכן יש קו

דק המבדיל בין בריטרוק לפופ, אבל אין מה להשוות בכלל...

חחחחחחחח אוי נו באמת

קולדפליי ולא קולד פלאי? כותבים בי רווח-כן, אבל אתה מתקן אותו על השירבוט לעברית?!
דווקא לי נראה יותר טוב לכתוב קולדפלאי אחרת זה פליי כמו לעוף חח די עם ההתנשאות המטומטמת מוזיקה לא קל לשווג לז'אנרים.. רדיוהד זה לא פופ למרות שיש דבר כזה בריטישפופ שזה אולי קצת דומה דיי לחפש סיבות לויכוחים מטומטמים

aviGODFATHER

New member
מי שישמע... כולה הכנסתי את זה

בסוגריים, לצורך תיקון. ומה לעשות - כותבים קולדפליי ולא קולד פלאי. ולצורך העניין, אם "פליי" נשמע כמו Fly אז פלאי יכול בטעות להיות פלאי (מופלא). זה לא שאמרתי לו "מה אתה דפוק?" או משהו בסגנון, תיקון פשוט וממש לא מכוונה להעליב או להתנשא.

למעלה