לגבי המבחן בכלכליסט

Simon v SayS

New member
לגבי המבחן בכלכליסט

עשיתי את המבחן ויש לי שתי שאלות 1 .בשאלה 8 התשובה א' או ה' ? 2 . בשאלה 24 , התשובות ב' ו ה' הן נכונות למה ה' היא התשובה הנכונה ? תודה ויום טוב

noam4u

New member
תשובות

היי לגבי שאלה 8 - לא כולן מסוכנות כי סתם ניירות בנאסדק הן לא מסוכנות, כנ"ל לגבי אג"חים (למרות שאני מכיר מנהלי תיקים לא יסכימו עם זה
אבל זה החוק) לגבי שאלה 24 - קיבלתי את הערעור... גם ב נכונה....כשכתבתי התכוונתי לשים שם 11%... בהצלחה! ותבוא לשחזר!!

Simon v SayS

New member
שוב לגבי 8

אני אמור למצא תשובה עם עסקה לא מסוכנת לפי השאלה . אבל כל התשובות מראות על עסקאות מסוכנות . אז איך אפשר להגיד שא' זה נכון ?

noam4u

New member
עסקאות בסיכון

היי עסקאות בסיכון מוגדרות על ידי סעיף 18 לחוק הייעוץ (חוק הסדרת העיסוק). בסעיף א מצויינות 3 השקעות: חברה בשליטת בעלה - אין שום אינדיקציה שזו עסקה מסוכנת. אולי ניגוד עניינים אבל לא בסיכון חברה בנאסדק - לא ברשימת עסקאות מסוכנות אגח ממשלתית - לא מסוכנת בעליל, אין סיכוי לחדלות פירעון (ספרו את זה לממשלת ארגנטינה או אירלנד...
) סעיף 18 מגדיר "עסקה מסוכנת" כ: 1. עסקה בנייר ערך שבתשקיף שלו כתוב שהוא מסוכן (כל עוד לא עברו שנתיים מההנפקה) 2. מכירה בחסר 3. חוזה עתידי או אופציה או מוצר מובנה 4. כל דבר אחר שיגדיר שר האוצר

Simon v SayS

New member
אוקי

מה שהפריע לי זאת החברה של בעלה. מניה מסויימת שהופיע יחד עם אג"ח ממשלתי, ומניות הנסחרות בנאסדק , נראה כי זה בא להכשיל את התשובה . בכל מקרה תודה לך ושבת שלום .

למעלה