לגבי המשא הכבד של העבר

anonimitusa

New member
לגבי המשא הכבד של העבר

שאנחנו נושאים על גבינו. רציתי להוסיף לאור. גם אני הייתי במקומות מלאי כאב בחיי והלואי ויכולתי לחלוק עם אחרים את הידיעה הזו שאפשר להתגבר על הכאב והקשיים והעבר, לשים אותם בצד ולא לנבור בהם כי הם רק מונעים מאיתנו להמשיך את חיינו. אני חושבת שהדרך היחידה לעשות זאת זה באמצעות החלטה וידיעה שלפצעים של העבר אין שום תרומה לחיינו, אלא רק בנייה של קירות וקליפות ומחסומים שמונעים מאיתנו לחלוק עם העולם את האדם האוהב שבנו. כולנו מחפשים אהבה ורוצים להיות נאהבים ולחלוק את האהבה שבנו עם הסובבים אותנו.ונוכל לעשות זאת ברגע שנשים את השק של העבר בצד ונוכל לסלוח לכל מי שפגע בנו. איך סולחים? סולחים כשמבינים שמי שפגע בנו בעצם נפגע בעצמו בחייו ולכן כל מה שיוצא ממנו כרגע הוא ארס. הם לא תמיד עושים זאת בכוונה. הם סבלו גם כן ולא חוו אהבה ותשומת לב ונתינה. הם לא יודעים כיצד לעשות זאת, ומכיון שבעולם שלנו אנחנו מחפשים לשרוד, הם שורדים ע"י הארס שהם מפזרים. למה? כי הארס מרחיק מהם אנשים שיכולים לפגוע בהם, וכך מראש הם חושבים שהם לא נפגעים. האם אנחנו באמת לא פוגעים בעצמנו בכך שאנחנו מונעים מאחרים את הכניסה אל ליבנו, אל חיינו? האם בכך שאנחנו בונים חומות הגנה מסביבנו, ונועלים דלתות בפני אחרים, אנחנו לא מבודדים את עצמנו ולו רק בכדי שלא ניפגע? כולנו נפגענו בשלב זה או אחר בחיינו, ואם נמשיך לסגור דלתות לבסוף נמצא את עצמנו חיים לבד ונתחיל להאמין שהבדידות הזו עדיפה מן הביחד, מן השיתוף, מן האהבה שאנחנו כל כך צמאים אליה. חיים ללא אהבה הם בעצם בחירה במוות. מוות של הגוף, של הנפש והרוח, של החיות שבתוכנו שזועקת לשתף את חיינו עם מישהו שיאהב אותנו ויעניק לנו ויקבל אותנו כמות שאנחנו עם הפגמים שבנו ועם השק הזה שעל גבנו. ברגע שנדע להיפטר מן השק הזה, מן החומות האלה, ונפתח את הדלתות בפני אחרים נוכל גם לחוות את החיים במלואם, עם האושר שקיים בהם. עם האהבה אליה אנחנו כל כך צמאים. כשנהיה מודעים לכך שבני אדם שמפזרים ארס פשוט נפגעו בחייהם, ולא חוו אהבה בחייהם ואין להם שום מוזג איך להעניק ולהיפתח ולתת ולחלוק, ובאהבה שלנו כלפיהם, בכך שאנחנו סולחים להם על הנפילות שלהם, אנחנו מלמדים אותם מהי אהבה,יהיה לנו קל לסלוח להם, לקבל אותם כמות שהם ולאפשר להם להיפתח ולחוש אהבה על כל שמשתמע ממנה, ואז נוכל להמשיך הלאה. אל תנבור, "מדוע? למה אני? למה לי זה קורה?" זה לא חושב. כי כולנו עוברים סבל בחיים האלה. ה' רוצה שנהנה מן החיים כי הוא ה' של העתיד והתקוה, ולא ה' שנובר בעבר. מה ה' בעצם אומר לנו? כיצד הוא נוטע בנו תקוה ומקרב אותנו אליו? ק באהבה שלו אלינו. ירמיהו ל"א Jer 31:2 כה אמר יהוה מצא חן במדבר עם שׂרידי חרב הלוך להרגיעו ישׂראל׃ Jer 31:3 מרחוק יהוה נראה לי ואהבת עולם אהבתיך על־כן משׁכתיך חסד׃ Jer 31:4 עוד אבנך ונבנית בתולת ישׂראל עוד תעדי תפיך ויצאת במחול משׂחקים׃ Jer 31:5 עוד תטעי כרמים בהרי שׁמרון נטעו נטעים וחללו׃ Jer 31:6 כי ישׁ־יום קראו נצרים בהר אפרים קומו ונעלה ציון אל־יהוה אלהינו׃ תחשוב על יום הכיפורים. מה הוא בא לעשות? לתת לנו תקוה, עתיד. ה' שוכח מן העבר אז עלינו גם כן לשכוח ולסלוח כפי שהוא סולח לנו. אמן ה' לא סולח לנו באמצעות תרנגולת אותה נשחט, או תרומת צדקה. שנה נהדרת לך, שנה של פתיחת דלתות חדשות בחיים, שנה של השלכת כל הסבל והתיקים הצידה ופינוי מקום לחיים חדשים מלאי תקוה ואור, ושמחה ואושר, שנה של זוגיות מלאת אהבה וחיים מלאי אהבה על מה שמשתמע ממנה. אמן

מה שאת בעצם אומרת...

שמי שנפגע זה לגיטימי שיפגע באחרים ?????????????????? אני לא תומכת בדעה הזאת, אז מה אם היו להם חיים קשים חסרי אהבה. עדיין זו לא סיבה לפגוע באחרים, בשביל זה יש מוח ! וצריך לחשוב לפני שפוגעים מתי ולמה...

anonimitusa

New member
לא, לא, בכלל לא

אני בכלל לא חושבת שמי שנפגע לגיטימי עבורו לפגוע באחרים. אני רק מתייחסת לסיבה מדוע בני אדם פוגעים זה בזב, ואיך להתמודד עם פגיעות שכאלה. רק ציינתי עובדה כי ישנם כאלה שפוגעים בנו, ויפגעו בנו ועלינו ללמוד לרסן את עצמנו בכדי שלא לתת לרעל שלהם לפגוע בנו. ישנם מקרים שבהחלט יש לעזוב את המקום מיד ולא להכנס לשיחה כלל. לא לאמר שום דבר. פשוט ללכת. אולי לאמר תודה על שאתה מנסה לעזור לי להשתנות (או משהו בסגנון), מעריכה זאת מאד, אין לי יותר מה לאמר, וללכת. במקרים קיצוניים בהם הרעל שעלול לחדור לחיינו הוא מסוכן לחיינו, לעזוב מיד, אין מה להישאר במקום בו אנחנו בסכנה. כמובן שה' נותן לנו דרכים להתמודד במצבים שכאלה, אבל זה כבר קשור לאמונה שבכל אחד מאיתנו, ואינני יודעת עד כמה זה ידבר אל כולם פה. את צודקת, לכולנו יש מח, אבל כמה מאיתנו זוכרים להפעיל אותו במצבי לחץ, בשעת כעס, או בזמן תסכול? יחידי סגולה. :) מרביתנו ברגעים כאלה מביעים את הכעס או התסכול או הלחץ במילים כלפי האנשים שסביבנו, בעצם אנחנו אומרים להם "אני במצוקה, תעזרו לי" או "אני כועס, תתרחקו ממני" או "אני לחוץ עכשיו, מבולבל, תוציאו אותי מן המצב הזה, הצילוווווווו" סתם כמה דוגמאות, ישנן המון. אנחנו שעומדים מן הצד השני לפעמים גם כן "תורמים" למצב ונכנסים ללחץ ביחד איתו, או כועסים גם כן, או מגיבים בדיוק באותה צורה. לא תמיד כמובן, אבל במרבית הזמן. כי ה"רעל" שהאדם מקרין מתפזר בבית ואנחנו מכניסים אותו לתוכנו. אם נדע ונבין כי עלינו להתרחק, או להציע עזרה, לעודד, לחזק, לתמוך, או אולי לא לאמר שום דבר ולהמשיך במה שעשינו לפני כן עד שהאדם יירגע, היינו מגיעים לרמות תקשורת גבוהות יותר עם הזולת. לא לכולם יש מודעות עצמית, זה דבר שרוכשים, ואם אנחנו רוצים לחיות בחברה תומכת ועוזרת ואוהדת, ולנו כבר יש את המודעות הזו, אז אנחנו נהיה הראשונים להשתמש בה, ובכך נלמד את אלה שלא הגיעו אליה, להגיע למודעות, להרגע, להרגיש שזה בסדר, שאנחנו עדיין אוהבים אותם גם אם הם כועסים, או מתוסכלים או לחוצים. כמה קל לכתוב את זה וקשה ליישם. :)) אבל זו נוסחא שעובדת בחיים בכל דבר ובכל תחום. מקוה שהבנת למה התכוונתי. גמר חתימה טובה

ayali

New member
קצר ופשוט.........

העבר נועד בכדי שנלמד ממנו ולא נתייסר ממנו.

mkarin

New member
הקלישאה עצמה, מאוד יפה.

ואפילו נכונה. אבל כשעומדים לפני מצב כזה אמיתי, זה כבר לא כל כך יפה, לא כל כך נכון, וממש לא קל.

mkarin

New member
קודם כל, אני בת../images/Emo68.gif

דבר שני, בחיים, יש אבל.

שרiןבן

New member
המסר של אהבה טהורה שונה קצת..

אהבה טהורה אינה זקוקה לסליחה, מאוד חשוב להבין את זה. אין דבר אשר קורה משום המקרה, לכל דבר יש ייעוד. את החוויות שלנו אנו מזמנים ( אם במודע ואם לא ) לכן גם אין דבר כזה קורבנות בצורה שאנו מבינים. כדי להפיק תועלת ממה שאנו מכנים "פגיעה", יהיה צורך לשנות את החשיבות שאנו נותנים לפגיעה ולהסתכל על מקרים כאלו כתנאים שהתקיימו כדי לאפשר לנו להתפתח. "הרגעים הקשים ביותר יתגלו כקרש הקפיצה שלך". איך סולחים, או איך מבטלים את הצורך או את ההרגשה שבסליחה ? לוקחים אחריות לגבי כל אירוע שקורה לנו מתוך מודעות שאנו מזמנים אותו. מפרידים בין אהבה לנזקקות - הרבה אכזבות נובעות מתוך הזדקקות למשהו שלא מקבלים, אהבה בצורה הטהורה שלה אינה זקוקה לדבר וכך גם אנחנו כי אנחנו המקור. והחשוב מכל - אף אחד לא חייב לעשות דבר ולא דבר. לא טוב לכם ? לכו ! החלטתם להשאר ונפגעתם?, אל תבואו בטענות לאף אחד, אפילו לא לעצמכם. מיותר יהיה לנסות ולשכוח כי אז נאבד את החוויה שאמורה לתרום להתפתחות שלנו. יש משל על גוזל קטן שנפל מהקן שלו. הגוזל שהיה מפוחד וסובל מקור החל זועק. פרה שעברה בסביבה ריחמה על הגוזל, היא מצאה דרך מקורית לחמם את הגוזל שלא יקפה בקור הלילה וחירבנה עליו. הגוזל מצא עצמו בתוך סביבה חמה ונעימה אך מסריחה. שוב החל הגוזל לצעוק מתוך הסביבה החמה אך המסריחה שלו עד אשר הגיע שועל. השועל שראה את הגוזל, הוציא אותו מהחרא, ניקה אותו ואז אכל אותו. לא כל מי ש"מחרבן" עליך עושה זאת מתוך כוונה להזיק. ולא כל מי שמוציא אותך מ"החרא" עושה זאת מתוך כוונה להועיל. שינוי התפיסה של מה שאנו מכנים פגיעה יכול לעזור לנו לחיות עם הפגיעה ולהפיק תועלת רבה. לעומת האנרגיה המיותרת של השיכנוע העצמי לסלוח לאחר כי.. אין על מה לסלוח - אנו ביקשנו את ההתנסויות האלו. אין במי לפגוע - כולנו אחד.

anonimitusa

New member
את צודקת במה שאת אומרת

בגדול,באהבה טהורה לא צריכים בכלל להגיע למצב של סליחה. המציאות היא שכולנו נופלים, פוגעים גם ביקרים שבחיינו. אנחנו גאוותנים והאגו לא פעם משתלט וקיימת פגיעה. לעיתים היא מכוונת ולעיתים לא. האם לא תבקשי סליחה מן האהובים עליך, להסביר להם שלא רצית או התכוונת לפגוע? או אם כן התכוונת, האם לא תבקשי סליחה? מה שאני אומרת הוא שצבי הסליחה עולים משום שאחנו לא מושלמים. אין אף בן אדם אחד בבריאה הזו שמעולם לא פגע באחר בדרך זו או אחרת. השאלה היא האם תבקשי שליחה, או תמשיכי הלאה כשהצד האחר רמז לך שנפגע? הלואי והאהבה היתה טהורה ונקיה מכל פגיעות, אבל אנחנו בני אדם ולצערי כולנו פוגעים באחרים ולכן, השפה גם המציאה ביטוי או מליה לבקשת סליחה. אין שום רע בכך, לדעתי רק פתיחת דלת להידברות ולהבנה, שלא לדבר על המודעות שלנו להתנהגות שפגעה באחרים. הסליחה מובילה אותנו למקום טוב יותר. לאן תוביל חוסר הסליחה? רק למקום של אגו, והאגו שלנו חושב רק במושגים של "אני, לעצמי, לי, איתי, לבדי, בעצמי - במילים אחרות - בלי האחר, ושם אנחנו לא רוצים להיות. אלא אם נבחר בכך.

שרiןבן

New member
אני צודק..

(חשבתי לעצמי: "איזו בת תקרא לעצמה שרוןבן") "אבל אנחנו כולנו פוגעים באחרים".. מה סת'ומרת ? כאילו אין דבר כזה אנשים שלא פוגעים באחרים ? הטעות הזו באה מהמקום ששם גם היא נגמרת. מי מחליט מה זה לפגוע ? על סמך מה ייקבעו הפעולות שלך לטוב או לרע כלפי אנשים ? האם יש צורך לבקש סליחה ממשהו שהחליט שפגעת בו למרות שמבחינתך לא ? האם עצם האשמתך בפגיעה מצידו גורמת לו להיות הפוגע וכך יהיה עליו את הצורך לבקש סליחה ? לא היה עדיף לראות את הסליחה כמשהו כמו התחייבות אישית לא לעשות את מה שקבענו בעצמנו שהוא פגיעה לאחרים ? במקום לחכות לאישור של אחרים כדי להרגיש טוב יותר ? סליחה אכן תוביל למקום טוב יותר, אך יהיה צורך קטן בשינוי התפיסה. והאהבה היא כן טהורה ונקיה, כל מה שנעשה מחוץ לה נעשה לרוב מתוך פחד. מה שלרוב מכונה בפינו פגיעה, לא בא מתוך אהבה.

למעלה