לגבי הנושא שעלה כאן: נדידה בחלל...

לגבי הנושא שעלה כאן: נדידה בחלל...

....אז ככה עובדה ראשונה-האנושות מתרבה מהר(יחסית) עובדה שניה- השמש כמקור אנרגיה הולך ומתכלה. עובדה שלישית- ההרס של כדה"א ע"י האדם מקרב את הקץ. לכן ניתן לקבוע בסבירות גבוהה: אם לא ננוע בחלל כ"נוודים" בין מקומות המתאימום ליישוב או אם לא נייצר עבורנו מקומות כאלה באופן מלאכותי ניגזר על המין האנושי להכחד לעולמים, ואת זה אנו לא רוצים, נכון? ומשהו שיגרום להכל להראות כחסר טעם לחלוטין: לפי המודל של סטיבן הוקינג האפקט במפץ הגדול יגרום להתקווצות חזרה למרכז של כל המסה ביקום, כמו תנועת מטוטלת, או כפיץ שמתקווץ ומתמתח. השאלה אם זאת תנועת מטוטלת אין סופית, או שזה תנועה הרמונית מרוסנת, כך שגם התנועה הזאת תפסק בשלב כל שהו. תודה על ההקשבה
הנוסע השמיני

Ergil

New member
מה?

אז ככה: 1) תסתכל על החיידקים בקשר להתרבות מהירה. 2)לשמש שלנו יש עוד 5 מילארד שנים טובות לחיות 3)על פי כל הראיות היקום יוסיף לביתפשט עד אינסוף כדאי לך לקרוא את העמדה של סטיפן קינג זה יתן לך כמה רעיונות חדשים על אפוקליפסה. וגם מידע על מה שעושים לנביאים שלה.

אז ככה, דעתי לתשובותיך היא:

1. החיידקים אכן מתרבים מהר, אבל מה איכפת לי, אני בן אנוש. 2. זה שהשמש לדעתך תתקיים עוד 5 מיליארד שנים, נניח שזה כך. אבל ירידה של מספר מעלות בפני השטח שלה יגרמו לירידה הרבה יותר גדולה על פני כדה"א וזה קריטי, כי החום בתווך של הואקום מוקרן כגל אלקטרומגנטי ולא כהסעת חום או הולכת חום. ההשפעה הזו תתרכש לפני, הרבה לפני 5 מיליארד השנים. 3. איזה ראיות סטפן קינג מביא? הוא מדען? תאולוג? פילוסוף? מי הוא ספן קינג? נדמה לי שהוא סופר מד"ב פופולרי שכותב עבור חשבון הבנק שלו? 4. חוץ מזה אני לא מזלזל בסטפן קינג, ראיתי כמה רעיונות שלו, נחמדים.

preacher

New member
סטיבן קינג

הוא סופר אימה-פנטזיה-מד"ב. כאן זה פורום מד"ב ופנטזיה, לא? בקשר לשמש - שיווי משקל דינמי. תלמד את הנושא.

שווי משקל דימני, מה זה בדיוק?...

...אני מכיר את המושג "הורדת האנרגיה החופשית" שהוא הכוח המניע לכל התהליכים בייקום. אני מכיר את שקול הכוחות, את במערכת סגורה שקול הכוחות שווה לאפס אבל מה זה המושג הזה ואייך מתקשר לזה שהשמש יורדת בטמפ´?

Ergil

New member
תשובה לתשובה:

סטיפן קינג הוא מישהו שמביא עובדות, לא דעות. ו5 מיליארד שנה זה הזמן שבו השמש תישאר כמו שהיא עכשיו. להשכלה כללית: השמש שורפת מימן (כמו בפצצת מימן) והמימן הזה יספיק ל5 מיליארד שנה. כשהמימן יגמר יש גם הליום שנוצר כתוצר לוואי של תופעת ההיתוך. כשגם זה יממר השמש תהפוך לענק אדום שיבלע את מרקורי נוגה וכדור הארץ. עד אז אנחנו בטוחים. דרך אגב אני מסכים שסיטפן קינג כותב למען חשבון הבנק אבל זה לא מונע ממני לכבד ולהעריך את הרעיונות שלו.

למעלה