לגבי הנצרות האיסלם והיהדות

master2002

New member
לגבי הנצרות האיסלם והיהדות

אני אומר שהנוצרים והמוסלמים הם יהודים פשוט רק עם חגים אחרים יותר נכון דברים סמליים אחרים הסבר: ישו היה יהודי "והנוצרים" רואים דרכו את אלוהים הם מאמינים שהוא שליח האלוהים ויש יהודים שמאמינים שישו הוא שליח הגויים בקיצור הוא פועל לפי אל אחד אל היהודים פשוט הנוצרים רואים את אלוהים דרכו אותו דבר גם לגברי "המוסלמים" הם רואים את מוחמד כשליח האלוהים בקיצור כול אחד מאמין באותו אל פשוט דרך מישהוא אחר וזה מה שגורם להם לקנא אחד בשני ולשנוא אחד את השני דרך אגב היהודים הם רואים את האל מהמרכז ישר לא דרך אף אחד אנחנו לא מתפללים למוחמד ולא לישו ולא לנביא אליהו אלה רק ל אלוהים ישר וזה הופך אותו לעם שנוא כי זה נראה כי הוא אוהב אותו יותר וזה הופך אותו לקדושים יותר בגלל שאחנו העם הכי וותיק בכול מקרה המוסלמים הם יהודים והנוצרים יהודים האם אני צודק?

Alon16

New member
עד כמה שידוע לי, לפי ההלכה

הנוצרים נחשבים לעובדי עבודה זרה, משום שאין הם מאמינים באל אחד, כיהדות וכאיסלם, אלא הם מאמינים בשילוש הקודש (האב הבן ורוח הקודש - אלוהים, ישו ורוח הקודש). מבחינת ההלכה כל מי שלא מאמינים באל אחד מונותאיסטי (לא בעל גוף וצורה) הרי הוא עובד עבודה זרה. האיסלם אינם עובדי עבודה זרה משום שהם מאמינים באותו אל בדיוק כמו היהודים רק שהם קוראים לו "אללה" במקום "ה´". ההבדל הוא, שלגויים יש לפי ההלכה, 7 מצוות ("שבע מצוות בני נח") שכל הגויים מחוייבים בהם: א. איסור אכילת אבר מן החי ב. איסור קללת ה´ ג. איסור גזל ד. למנות דיינים לבתי משפט ה. איסור גילוי עריות ו. איסור שפיכות דמים ז. איסור עבודה זרה מכיוון שהאיסלם אינו עבודה זרה אז הוא נחשב לקביל ומותר לגויים, בעוד שנצרות אסורה וחלים עליה כל דיני עבודה זרה. לא שמעתי על יהודים שמאמינים שישו הוא שליח הגויים. אולי אתה מתכוון ל"יהודים משיחיים"?

master2002

New member
חשוב לזכור

שישו הוא יהודי אז הנוצרים הם יהודים כמו המוסלמים עוזב אותך עבודה זרה את המושג הזה המציאו רבנים לא אלוהים אלוהים אמר רק על תעבוד לפסל ולתמונה

morning star

New member
כשבקרתי בכנסיות החו"ל

שמתי לב לשני דברים: האחד - בקתדרלות הגדולות והמרשימות, רק ההרגשה עצמה של הקטנות, מטילה על האדם מעין יראה ורצון להשתופף - לא משנה בין לאיזו דת הוא. זוהי כמובן הרגשה ראשונית השני - ראיתי כיצד מתייחסים נוצרים לפסלי ישוע, כיצד הם מנשקים את רגלי הפסל כאילו הפסל עצמו יביא להם ישועה. כששאלתי חלק מהם, רוב התשובות היו "זה מראה שאני נוצרי טוב שמאמין בישוע ושזה יעזור לי!". חלקם הקטן ענה תשובה עניינית - "הפסל הוא רק סמל, רק פוקוס פיזי לאמונתנו.". בכל דת, פשוטי העם נזקקו יותר לפוקוס החיצוני, מאחר ואינם רוצים (או אינם יכולים) להתחיל לתפוס את המשמעות המופשטת. ד"א, כך דת מצאה דרך משלה לפשט את המופשטות. אני מאמין כי ה"מוחלט", ה"אלוהות", ה"הכל" או ה"יש" (איך שתבחר לקרוא לזה) הוא מעבר לכל תפיסה אנושית ולכן כל דת התמודדה עם הגדרת (הגבלת הבלתי מושג בכדי שבני אדם כמונו יוכלו להתייחס אליו) בצורה אחרת - לרוב על ידי נתינת תכונות אנושיות (כאשר הסקאלה נעה בין משהו על-אנושי לבין קרוב מאוד לאנושי, דוגמת האל היהודי - שיכול לכעוס, לשנוא, לאהוב וכו´ או האלים היוונים - המסוגלים להפצע והם בעלי דמות אנוש). וזה אף פעם לא הספיק - בקרב הרבה יהודים תמצא ייחוס תכונות קדושה לספרים, תמונות רבנים גדולים (ומה זה שונה מהקדושים הנוצריים), קברי צדיקים וכו´ וכו´ - עבודת אלילים מוסווית (לדעתי). שלך הנווד

Alon16

New member
ישו עצמו היה יהודי אבל

האם כל אלה שהלכו אחריו היו יהודים? עד כמה שאני יודע, הוא (=שנים עשר השליחים?) ניסה לגרור את היהודים אחריו (=להאמין במשיחותו) ומשראה שאין הם באים אחריו אז הוא הלך לגויים.

master2002

New member
בגלל יש כאלה שאומרים ש..

יש יהודים שאומרים שישו הוא שליח משמיים כדאי להראות לגויים את האלוהים האמיתי חשוב לזכור לפני ישו האמינו הגויים באליליים

conatus

New member
האלוהים שלך הוא לא האלוהים שלי !

חבר יקר ! אני רוצה להתייחס לדבריך ולעומק, אך לפני שאתייחס אני חייב לדעת משהו על האמונה שלך. האם אתה מאמין שאלוהים הוא ישות שנמצאת אי שם בשמים ? ביי

master2002

New member
אני לא מאמין שאלוהים קיים

אני מאמין שאנחנו יצרנו את אלוהים כדאי להסביר דברים בעולם אני מאמין שאלוהים רק כתוב בספר לא במציאות

conatus

New member
חבר יקר אני משיב לך לעומק :

יהודי הוא עברי משבט יהודה. אחרי פילוג הממלכה לישראל וליהודה הוגלו ישראל ואחר כך יהודה. ניתן כינוי כולל לכל הגולים - יהודים. ז"א שלמוסלמים מעולם לא היה קשר כלשהו למושג יהודי או ליהדות. הנוצרים לעומת זאת החלו כזרם שפרש מהיהדות. אך אמונת הנוצרים הלכה והפכה ברבות השנים לאמונה בשילוש קדוש - האב הבן ורוח הקודש. ובשל כך הנצרות אינה נחשבת דת מונותאיסטית ( אמונה באל אחד ). ז"א הקשר היחיד שלהם ליהדות הוא העובדה שהם פרשו ממנה. אם קיימת קרבה רעיונית בין דת כלשהי ליהדות הרי שדת האיסלאם קרובה יותר מהסיבה שזו דת מונותאיסטית. ביי

master2002

New member
לconatus

ידידי לנוצרים יש עוד קשר ליהדות זה ישו ישו היה יהודי אמו הייתה יהודיה הוא היה יהודי לכול דבר וזה הופך קרבה אותם ליהודים והם היום אני לא מדבר על הקתולים שאני לא בקיא בדיוק בדעתם אבל הרי הנצרות מבוססת וגם הברית החדשה על ישו הוא המשיח שלהם הוא וישו היה יהודי הנצורים מאמינים באלוהים שלנו פשוט דרך ישו שתשאל את הכומר במה הוא מאמין הוא יגיד לך אלוהים לא ישו ויגידו ישו המשיח שלנו וזה אולי אתה מבין הם יהודים ואני מדבר על הנצרות בכלל הכול התחיל מישו לא היו נוצרים לפני ישו וישו היה יהודי אז והם מאמינים באלוהי היהדות

morning star

New member
עיצה והמשך דיון

העיצה - תסדר קצת את הרעיון בראש ותתחיל להשתמש בסימני פיסוק. זה יעזור לאחרים להבין יותר טוב את מה שאתה מנסה להעביר. לא מדוייק להגיד שישוע הוא משיח הנוצרים. השילוש הקדוש - האב, הבן ורוח הקודש, הם כיחידה אחת. ז"א, שישוע הוא לא רק בנו של האל אלא האל בעצמו. מסובך ומסבך מדי, אני יודע, אבל ככה זה. המוסלמים קרובים הרבה יותר ליהדות מבחינת הלכותיהם ומנהגיהם. הברית החדשה מבוססת מעט מאוד על התנ"ך, העיקר הוא ציטוטי הנביאים על טיבו של המשיח - שכאילו מוכיחים כי ישוע הוא המשיח. ד"א, יש להם בעיה קלה עם אילן היוחסין שלו. שלך הנווד

master2002

New member
קצת לא הבנתי

אתה אומר שהנוצרים רואים את ישוע בתור אל או בתור משיח? ומצטער ידידי אני לא רגיל לכתוב בסימני פיסוק אבל אני ישתדל פעם הבאה:)

conatus

New member
בהחלט התקדמנו בדיון - ראה הוכחה :

הבנת את הקשר או יותר נכון שאין קשר היסטורי מחבר בין דת האיסלאם לבין יהודים ויהדות. אני צודק ? תקן אותי אם אני טועה ! בכותרת אני מדבר על הוכחה וההוכחה היא שבהודעתך השנייה כלל לא הזכרת את המוסלמים. כדי להמשיך בדיוננו הבהר בבקשה שתי נקודות חשובות : 1 - אתה מסכים איתי עד כאן ? 2 - מה בקשר ההיסטורי שבין הנצרות והיהדות לא מובן לך ?

למעלה