לגבי הסרט של דזשיגאן ושומאכער

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי הסרט של דזשיגאן ושומאכער

היות והשרשור הזה http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=1355&msgid=61520678 כבר לא יקפוץ פתחתי שרשור חדש. הפרטים על הסרט הם: שם הסרט הוא אונדזערע קינדער. דזשיגאן און שומאכער ; בימוי- נתן גראס ושאול גאסקינד ; תסריט- רחל אויערבאך ; מפיקים- קינאר פילמס. ‬ (לגבי הקלטת שיצאה בניו יורק ב-2000) הסרט נוצר בפולין 1948. זהו כמעט הסרט האחרון באורך מלא שנוצר ביידיש. ‬מוסיקה - שאול ברזובסקי.

חיים תודה רבה על הברכות ו-mahaian

שמשתתף בפורום שאל לגבי השיר שמופיע בסרט, אולי תדע לתת פרטים נוספים. תודה לך חיים על המידע, אני מקווה שאנימו קוראת את הודעתך.

חייםלוי

Member
מנהל
אילו הייתי יודע איזה שיר שרים שם

זה בהחלט היה עוזר לי למצוא אותו. לשאול ברזובסקי יש כמה וכמה שירים.

אני חושבת שזה: "מיר זיינען דא"

(אנחנו פה), אבל נשמע כמו מארש - מאד מרגש וחזק ומושר על ידי ילדים.

חייםלוי

Member
מנהל
אני מקווה שזה השיר

מיר לעבן אײביק מיר לעבן אײביק, עס ברענט אַ װעלט. מיר לעבן אײביק, אָן אַ גראָשן געלט. און אױף צעפּוקעניש אַלע שׂונאים װאָס װילן אונדז פֿאַרשװאַרצן אונדזער פּנים - מיר לעבן אײביק, , מיר זײַנען דאָ! מיר לעבן אײביק אין יעדער שעה. מיר װילן לעבן און דערלעבן, שלעכטע צײַטן אַריבערלעבן, מיר לעבן אײביק, מיר זײַנען דאָ! טעקסט - לײב ראָזענטאַל (װילנער געטאָ)

אנימו

New member
תודה לחיים ולענת. לא הצלחתי עדיין

להבין מה עושים שם דג'יגאן ושומאכר. אתעניין במציאתו. תודה.

אתה צודק חיים, הנה תמצית העלילה:

דג'יגאן ושומאכר באים לבקר בבית יתומים לאחר המלחמה. הם לא יודעים איך להתקרב אל הילדים שעברו טראומה כה גדולה, והם מציגים הצגה על הבמה על חיי הגטו. הילדים מפריעים להצגה וצועקים עליהם שכך לא נראו החיים בגטו. ואח"כ באים להתנצל. כל סצנה בסרט חושפת עדות של הילדים לגבי מה שעבר עליהם. בלילה אף אחד לא מצליח להרדם, גם העובדים וגם הילדים נזכרים במה שהם עברו. ההמשך נוגע ללב, אני לא רוצה לקלקל למי שעוד לא ראה ומתכוון לראות. הסרט עם כתוביות בעברית, וחשוב שאנשים יכירו אותו.

אנימו

New member
ענת-עכשיו ממש "עשית " לי חשק לצפות

בסרט. יש לך מושג אם נמצא בספריות וידאו או בחנויות מסויימות ? יש לך פרטים על החברה שציינת? תודה ועוד תודה.

אפשר לקנות אותו, הוא לא יקר

אשלח לך מחר מסר עם הפרטים של "ישראל מיוזיק", אילן ביבר. הסרט מרגש מאד.

mahaian

New member
תודה רבה זכור לי שמאוד התרגשתי

כאשר הקרינו בערוץ הראשון קטעים ממנו ביום השואה לפני כמה שנים. האם זכור לך?

אני ראיתי אותו פעמיים

במסגרת של טקס יום השואה. בפעם השניה חשתי חוויה חזקה יותר מהפעם הראשונה. הסרט לא יצא לי מהראש תקופה ארוכה. הנושא הוא קשה והסרט לא מייפה את ההתמודדות עם הקושי, אבל יש בסוף תחושה של קתרזיס, של התגברות ושל תקווה. כל טוב.

ענת יקרה../images/Emo140.gif

אשמח אם תוכלי לשלוח לי פרטים היכן ניתן לרכוש את הסרט. מונה שמתגעגעת ליידיש של סבא וסבתא

למעלה