לגבי הקטע של הקוד הפתוח

coolel

New member
לגבי הקטע של הקוד הפתוח

מה הכוונה שאני יכול לשנות בה דברים ולתכנת לה דברים וכל זה... איך? איך אני מגיע לסורס? באיזה שפה הוא? ואיך אני יכול לשנות אותו ולהפעיל את השינויים? בתודה .....

בשביל זה מן הסתם אתה צריך לדעת

לתכנת .. אם אתה מתכוון לשנות רכיבי מערכת ברמה גבוה אז אתה אפילו אמור להיות יותר מטוב בנושא של תכנות .. רוב מערכת ההפעלה כתובה ב C אבל ייתכן שתמצא תוכניות צד ג´ או מוצרים אחרים בשפות אחרות ..

Rul3R

New member
קוד פתוח

קוד פתוח זה אומר ש_רוב_ התוכנות שתוריד ללינוקס יבואו עם קוד המקור שלהם, אם תוריד הפצה תקבל את קוד המקור של הקרנל איתה, הסקריפטים שמעלים לך תוכנות אחרי הפעלת המחשב הם גם קוד פתוח, הסקריפט שבוחר מה לכבות שמופעל המחשב, רוב הדברים בלינוקס הם יהיו בקוד פתוח, בדרך כלל זה יהיה שפת סי משולב עם סקריפטינג בבאש (Bash), ככה שאם יש לך ידע בדברים האלה, תוכל להכנס לקבצים, לערוך אותם כרצונך, לשנות, להוסיף, לשפר, להפיץ באינטרנט(?).. וכו´, כדיי להפעיל את השינויים תוכל לקחת את התוכנה שהורדת, להכנס לקוד מקור שלה, לשנות, לקמפל אותה והנה הפעלת את השינויים, אם אתה מדבר על שינויים בסקריפטים שעושים כל מיני דברים, אז תוכל פשוט להכנס אליהם עם העורך טקסט המועדף עליך, לשנות ולשמור.

למעלה