לגבי הקמת אתר מעריצים

לגבי הקמת אתר מעריצים

בהנחה ואני רוצה להקים אתר מעריצים לתוכנית טלויזיה מסוימת (רק בישראל), אני קטין (בן 17), והאתר יהיה ללא פרסומות (פרט לאלו של המאחסנים וכו´). האם מותר לי להשתמש בקטעים מהטלויזיה (שהקלטתי) בקטעי סאונד, וכו´? איזה הגבלות חלות עלי במקרה כזה?

כן, אבל בגלל שהאתר ללא פרסומות

זה לא מקל ונותן לי זוכיות מסוימות שלא היו ניתנות לי במקרה אחר? שהרי אני לא מרוויח משהו משימוש בתכנים. דבר נוסף האם לשים את ההזהרה "הקטעיןם לעיון בלבד ועליכם למחוק אותם לאחר 24 שעות אם לא תעשו זאת אתם עוברים על החוק" עוזר לי במקרה כזה?

זאת מהותה של זכות היוצרים

שרק בעל הזכות יכול להחליט היכן ואיך יתפרסמו יצירותיו. זה שאתה לא מרוויח מזה כסף (נניח שזה המצב) לא נותן לך זכות לדלל זכויות של מישהו אחר.

קודם כל תודה.

על העזרה. דבר שני, אני לא רוצה להיות נודניק. אבל איזה הקלות יש בחוק זכויות יוצרים, חורים וכאלו?

הקלות בחוקי זכויות יוצרים

לפי סעיף 2 (1) (i) לחוק זכות יוצרים, לא ייחשב כהפרת זכות יוצרים "כל טיפול הוגן ביצירה לשם לימוד עצמי, מחקר, בקורת, סקירה, או תמצית עתונאית". לפי סעיף 3ג לפקודת זכות יוצרים, "לא תהיה זו הפרה של זכויות יוצרים ומבצעים לטבוע או לשעתק יצירה על גבי קלטת לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות". את החוק והפקודה במלואם אתה יכול לקרוא במאמרי הפורום.

למעלה