לגבי השידורים ב-Yesדוקו על הומואים ולסביות...

Anonymous Tip

New member
לגבי השידורים ב-Yesדוקו על הומואים ולסביות...

כבר הרבה זמן שהעניין הזה מציק לי.. (ואין מקום להתלונן באתר של YES) כמעט כל יום ישנה איזו תוכנית (או כמה!) על הומואים, לסביות.. טרנסג'נדרים וכו'.. לי אישית אין שום בעייה נגדם ואני מכבד אותם מאוד... גם לרוב התוכניות מעניינות. אבל אני שואל אתכם- כמה כבר אפשר???? כמה פעמים אותה תוכנית?! הבנו את הרעיון!!! כמה אפשר לעשות רק תוכניות עליהם?? על הסקס.. או ההבדל בין גברים לנשים... או על מיניות האדם וכו' וכו'.. ועכשיו שהיה שבוע שלם של תוכניות כאלו- זה כבר עבר את הגבול!! אני מניח שכנראה בערוץ הזה ישנם לא מעטים אנשים שקשורים לתחום, בסדר.. אני מכבד את זה.. אבל אין שום התחשבות בקהל הרחב?? אני יודע שבטח מישהו שם בערוץ רוצה להעביר מסר- אוקי אבל תעשו את העניין האישי/חברתי במקום אחר! בסדר תוכנית/שתיים בשבוע- אבל כל השבוע- זה לא מוגזם?!! כמה בני אדם יש על הכוכב הזה? 6 מיליארד!! לא חסרים אנשים ונושאים אחרים??? יש כל כך הרבה נושאם אחרים לעשות עליהם תוכניות.. מה עם רוחניות, מה עם אנשים גדולים בהיסטוריה, מיוחדים היום.. לא רק להתעסק במחלות, בניתוחים פלסטיים ובהשמנה... הגיע הזמן להכניס קצת חיוביות לערוץ הזה!! ערוץ יס דוקו הוא הערוץ האהוב עלי ביותר, ואני צופה בו כמעט כל יום.. (בבלעדיות) אבל העניין הזה כל כך מעצבן אותי כבר שהתחלתי להסתכל בערוץ פחות, הרי מראש אני יודע שאפתח את הערוץ על מה התוכנית הבאה תהייה. אני מקווה שתתחשבו בהודעה שלי, ותעבירו את זה הלאה למנהלי הערוץ. שום פעם- אין כאן שום גזענות או דיעה קדומה. פשוט כשיש משהו בטלוויזיה 24 שעות ביממה- הכל יכול להימאס ולעצבן!!! תודה רבה..

gadgad0

New member
בזמנו כתב גיורא יהלום (מנהלו הקודם של הערוץ)

שלערוץ יש אג'נדה כזאת במכוון, כפי שנגזר מנטיית ליבו והשקפתו האישית של יהלום. נשאלת השאלה אם כיום שמירת האג'נדה הזאת וקידומה בתכני ערוץ יס דוקו היא גם מדיניותו של מנהל הערוץ הנוכחי, גיא לביא.

assafTV

New member
גם המנהל הנוכחי

שייך לקהילה אז אני מניח שהאג'נדות שלו דומות. השבוע האחרון היה שבוע שהוקדש לשבוע הגאווה שמצוין במהלך יוני בכל העולם כך שגם שבוע כזה לא בא מתוך גחמה. לטובת ה-Breeders, ביולי צפוי ספיישל אמהות ותינוקות.

Anonymous Tip

New member
נו כן זה היה לי ברור שכאלו הם המנהלים....

אבל זה פשוט מרתיח אותי!! מנהל של ערוץ צריך דבר ראשון לדאוג לרווחת הצופים!!! לקבל הרחב!! לא לקיים מניעים אישיים שלהם!! זאת פשוט חוצפה שאין כדוגמתה!! שוב פעם אני לא רוצה להישמע כאן גזען כי אני אולי האחרון שיהיה כזה, אבל אסור בשום פנים ואופן לדחוף לאנשים את זה בכוח! זה רק יכול לגרום לדרדור הרייטינג באתר ולהתעצבנות של אנשים רבים! ובאמת חבל כי הערוץ הזה כמו שאמרתי הכי טוב מכל מה שיש ליס להציע.. (עדיין אני מאוד מתגעגע לערוץ 8 של הכבלים שהיה הרבה יותר מגוון! גם בהוט לא רק מראים דוקומנטרי אלא המון נושאים אחרים..) אני מאוד מאוד מקווה שתצליחו איכשהו להעביר את זה למנהל.. אני רוצה גם שידע שאם הוא הצליח להרגיז אותי, ואני אחד האנשים שהכי מקבלים, ואפילו מעריכים הומואים ולסביות וכל האנשים באשר הם.. -סימן שהוא בטוח הצליח להרגיז רבים אחרים!! כמו כל דבר בחיים- אם זה נעשה באופן מוגזם ויותר מידי- זה רק יכול לגרום להמון אנטי ואפילו שנאה כלפי אותו נושא או תחום! ואם הוא הרי כל כך דואג לקדם את המודעות וההבנה כלפי ההומולסביות, הוא צריך לחשוב גם על זה.. (לפעמים צריך לדבר בשפה של המניע האישי הא?) כי לצערנו הרב כנראה רק שזה נוגע אישית למישהו- רק אז הוא מוכן להבין ולהפנים מה שמציעים לו.. אני בעד הערוץ וקהל הצופים כולו! לא רק אחוז קטן.. (אז כבר עדיף שאני אנהל את הערוץ הא?)
חובה לגוון ולשפר ולהעשיר את התוכניות, יש כל כך הרבה יותר אנשים מעניינים, מכל הסוגים ובכל האמונות והדיעות.. חבל לתת כל כך הרבה תשומת לב- רק למיניות האדם וכל מה שמשתמע.. כי באמת זה לא הכל בחיים! יש גבול לכל תעלול!! מקווה שהפעם אולי תעבירו את זה הלאה.. ושוב פעם (אחרונה) באמת יש כבוד לערוץ הזה ולהנהלה, אבל ברגע שמגזימים זה מה שקורה.. וזה בטוח לא רק אני. בבקשה להתייחס.. שם למעלה! תודה!

assafTV

New member
אני אגיב כעת בשם עצמי ובשם עצמי בלבד

כל פעם שמישהו אומר "אני מאד מקבל/בעד/תומך אבל...." ה"אבל" הזה שלו סותר את כל מה שלפניו ולמעשה הוא מציג שמרנות במסווה של ליברליות. אחד המדדים החשובים בתקשורת הוא מדד הנראות. אם תראה יותר ויותר דמויות נשיות שלא רודפות אחר בעל, דמויות של מיעוטים, דמויות של עדות ומגזרים שונים, כך תוכל לקבל אותם יותר. אם למשל יראו יותר ויותר בתקשורת נשים מבוגרות כך ישתרש בקרב הציבור שגם נשים מעל גיל מסוים יכולות להיות בטלוויזיה וזו לא פריווליגיה ששמורה רק לגברים. כנ"ל לגבי דמויות של ערבים, מזרחים וכן, גם הומואים. אתה רוצה להחשיך את הנראות הזו. זה שיש פתאום יותר מדי - לטעמך - הומואים ולסביות על המסך כנראה מבהיל אותך ואתה רוצה לטאטא אותם מתחת לשטיח. דבריך רק מראים שייתכן ושבוע שידורים שלם איננו מספיק. אולי בפעם הבאה יציינו את חודש הגאווה בשידורים שיימשכו חודש שלם ולא שבוע. ועם כל הכבוד לאג'נדות של מנהלי הערוץ, בראש ובראשונה עומדת מולם האג'נדה ליצור ערוץ עם תכנים טובים ואיכותיים. אם חלקם הומו-לסביים, מה טוב.

gadgad0

New member
מדד הנראות הוא החלטה ערכית של מפעילי הערוצים

יש מי שסבור (ואני ביניהם) שכדי שהחברה שלנו תהיה מתקדמת, נאורה ופלורליסטית יותר, יש להראות כמה שיותר דמויות של מיעוטים מסוגים שונים, נשים עצמאיות וכו', כדי שהאחר והשונה על ערכיו ונטיותיו יזכה לאותה מידה של לגיטימיות כפי שזוכה לה ה"רגיל" וה"סטנדרטי". מאידך, מי שסדר-היום הערכי שלו שונה, בהינתן לו הכוח והסמכות לקבוע תכני שידור, יכול לקדם אג'נדות אחרות באמצעותן (ערכי משפחה, שמרנות וכו'). קידום אג'נדה אחת באמצעות "מדד הנראות" לגיטימי בחברה דמוקרטית לא פחות מקידום אג'נדה אחרת. הכל תלוי בקהל היעד אליו מכוונים. אם מחר בבוקר יחל יס דוקו לשדר סרטים תיעודיים המעודדים ערכי משפחה, מתנגדים להפלות, טוענים שדארווין טעה ושאלוהים מעניש את מי שמשחית זרעו לריק, סביר להניח שמרבית קהל היעד שלו (עירוניים/חילוניים/בעלי השכלה והכנסה גבוהה) ינטוש אותו ויקים קול זעקה. בקיצור: ליס דוקו (כמו לכל ערוץ אחר) הותאם מנהל בצלמו ובדמותו של קהל היעד, עם השקפת-עולם חופפת, דעות משיקות וערכים דומים. "מדד הנראות" הוא הביטוי הנקי למה שאמר בזמנו יורם אוברקוביץ' (ז"ל), שהיה ראש ועד עובדי חברת החשמל: "אנחנו בסך הכל רוצים שכולם ידעו שהיד שלנו נמצאת כיום על השאלטר". אי אפשר לשלול לגיטימיות של דעות הנראות לך (ולי) חשוכות, מקוממות, שמרניות וארכאיות. זכותן להישמע, ויותר חשוב מזה - זכות המחזיקים בהן לשים את ידם בזמן כזה או אחר על השאלטר המכוון את "מדד הנראות". זה אמנם סידור לא נוח לנו, אבל זו מהותה של הדמוקרטיה.

Anonymous Tip

New member
איך ידעתי שתקחו את זה למקום הזה..

הרי זה היה ברור.. וכנראה לא היה טעם לכתוב אלף פעם שבאמת אישית אין לי בעייה עם השידורים האלו. כי במילא הרי תתנו ביקורת ותחשבו שאני גזען כמו ישראלים טיפוסיים.. רק כדי שתבינו.. חלק מהתוכניות ששודרו כבר ראיתי.. לי הנושא לא חדש בכלל וכמו שכתבתי (אבל אולי לא הפנמתם) אין לי שום בעייה עם הנושא הזה!!!! יש לי כן בעייה עם עצם העובדה שמראים רק תוכניות על אותו נושא 24 שעות ביממה למשך שבוע שלם! לא משנה איך תסתכלו על זה ומה תגידו עלי- בעיני כל אחד זה מוגזם! מצידי שכל יום תהייה תוכנית על הנושא במשך כל השנה.. אבל ברגע שכבר לפני שבוע המודעות הזה כך היה המצב- למה בכלל פתאום הוחלט שצריך את השבוע שלם הזה? אולי באמת אני קצת מנותק ממה שקורה בחברה, ואולי באמת יש מספיק אנשים שהם גזענים ולא מקבלים את הקהילה ההומולסבית, ואולי באמת זה הצדיק את המטרה והתכלית לעניין. מה שעצבן אותי היה שחלק גדול מהתוכניות האלו כבר שודרו בעבר, ושכאילו זה נועד במטרה ממש "להכניס לראש טוב טוב" כאילו כולנו במדינה בורים לגמרי. אולי אני כועס כי כאילו חושבים מראש שכל ישראלי מצוי הוא גזען ובעל דיעה קדומה, ושכולנו צריכים את "השטיפת מוח" הזאת.. ולא רואים את ההומואים והלסביות כבני אדם. אני כבר מגיל צעיר למדתי אמוד לאהוב ולהוקיר את הקהילה הזאת, אבל שוב פעם גם אני בעצמי אדם יוצא דופן- אבל לא הייתי עושה מזה עניין גדול, לא הייתי דורש שכולם ידעו- הנה תראו!! גם אני קיים! כמה אני מיוחד.. תבינו אותי!! כל קהילה באשר היא צריכה להבין ששינוי חברתי לוקח זמן- ואסור להאיץ בו. מילא אישית זה הרגיז כי היו יותר מידי תוכניות בשבוע אחד,אבל מה עם באמת אנשים גזעניים? (כמו שכתבתי אני הרי רואה את הערוץ הזה כמעט בבלעדיות.. לא רק איזו תוכנית ביום במקרה) באמת כל הכבוד שיש התייחסות ואני כן חושב שזה דבר טוב. אבל לפי דעתי יש כאן ממש התעלמות מעוד אנשים שיש בקהילה שבכלל התקשורת מתעלמת מהם. עכשיו המוטיב הוא מה שמעניין/מיוחד שזה בדרך כלל מה שקשור לסקס או למיניות, או הנושאים שהכי שנויים במחלוקות.. אבל כל האנשיםה אחרים- האנשים האוהבים, האנשים הרוחניים, האנשים המיוחדים.. הם כאילו נבלעים ברקע כי הם "לא מעניניים".. והנה בדיוק כמו שקורה עכשיו- כתבתי משהו שנתפס בעיניכם כביקורת או פחד או גזענות.. וזה רק מוכיח כמה אי הבנה יש לכם כלפי- אז עכשיו אני צריך לשדר 24 שעות ביממה לשבוע שלם? שבוע המודעות רק בשביל עצמי והאנשים "כמוני"? מצטער אם נתפסתי בצורה לא טובה ואולי העברתי מסר סותר. את התמיכה שלי כלפי ההומואים והלסביות אני עושה במקום אחר, כאן הבעתי התנגדות כלפי הגזמה של מנהל הערוץ.. זה הכל! גם אם למשל היה שבוע המודעות לקבוצה אחרת, עדיין הייתי מתנגד להגזמה הזאת.. כל ההבדל הוא שכאן היה למנהל הערוץ מניע אישי שלפי דעתי זה לא בסדר כאן. כי זה לא שהיתה התעלמות מוחלטת מהנושא כל השנה.. כל שבוע היו תוכניות.. אז למה פתאום היה צורך להגזים את זה עוד יותר? טוב נו אני חוזר על עצמי. שיהיה לכם יום טוב! וסליחה על האי הבנה.

ספיישל פאביולס! ב-yes דוקו

אנונימוס שלום, ראשית תודה על הערתך. ערוץ טלוויזיה קיים קודם כל בזכות הצופים שלו, ולכן דעתם חשובה. ובכן, ללא קשר לנטיותי המיניות, שאינן ממין העניין - ספיישל פאביולס!, ששודר בשבוע שעבר ב-yes דוקו, נתפר סביב תכנים חדשים ומרשימים ששודרו בבכורה בלעדית בערוץ, כמו זוכה האוסקר האחרון בקטגוריית הסרט הקצר, "פריהלד"; זוכה ציון לשבח בפסטיבל ברלין האחרון "פתאום, בחורף שעבר", ועוד. אלה סרטים שעמלנו והצלחנו להביאם לשידור בישראל. אמנם "יש 6 מליארד בני-אדם על הכוכב הזה", אבל לפחות עבור 600 מליון מתוכם (לפי הערכות מקובלות) התכנים הללו רלבנטיים מאד (ואני מקווה שעבור קצת יותר). הספיישל שודר לרגל חודש הגאווה, שהוא אירוע שנחגג ברחבי העולם. כך אנחנו משדרים ספיישלים בנושאים שונים ורלבנטיים, כמו ספיישל אמהות ותינוקות ביולי; ספיישל אולימפיאדה אלטרנטיבית, עם סרטים חדשים על ספורט כתרבות - אוגוסט. כך שהטענה על נושאים מצומצמים מופרכת. אני שמח שיש ערוץ טלוויזיה ישראלי שנותן מקום לסרטים דוקומנטריים מכל העולם, בנושאים מגוונים, סרטים שלמרבה הצער לא מוצאים דרכם לערוצי הברודקאסט. לסיכום, אני משוכנע שלמרות שלא אהבת את ספיישל פאביולס!, תמצא תמיד בערוץ תכנים אחרים שיתאימו לך. בברכה, גיא לביא מנהל הערוץ

Anonymous Tip

New member
תודה רבה גיא! ../images/Emo9.gif

קודם כל מאוד מאוד שמחית לראות שבכלל קראת את מה שכתבתי.. דבר שני כל הכבוד ובאמת כל הכבוד!! שלא לקחת את זה למקום הלא נכון.. למרות שבאמת די הזגמתי עם הביקורת והכעס שלי על הנעיין.. פשוט משום מה זה ככה יצא שכל פעם שפתחתי את הטלוויזיה- היו רק תוכנית על העניין הזה. ופשוט זה עצבן אותי ואולי באמת נדמה לי שזה כל הזמן... שוב פעם אני חייב להודות שבזכות הערוץ הזה בכלל יש לי משהו מעניין לראות. ואני חייב גם להוריד בפניך את הכובע (לא רק לתת ביקורת!)
אם אני צופה קבוע של יס דוקו וזה סימן שלרוב אני מאוד מרוצה לא? בכל מקרה אני מאוד מאוד מקווה שתצליח למצוא תוכניות גם על הנושאים שהמלצתי.. רוחניות.. העולם הבא.. חוויות כמעט מוות.. מלאכים.. ניסים.. צירופי מקרים.. קדושים למניהם (בעולם..) ינכון שזה נשמע קצת מעופף אבל קיימות תוכניות תיעודיות גם על הנושא הזה. שלא נדבר על הרבה מאוד ספרים שקיימים עם מאגרי סיפורים אמתיים.. אני יודע שזאת בקשה שקצת קשה ליישם כי עדיין אין הרבה על זה, אבל אני בטוח שאי שם יש איזה סרט דוקומנטי על זה. וכמובן.. סרטים על אהבה תמיד יהיו נפלאים.. קצת יותר סרטים על זוגות (ולא אכפת לי מאיזה העדפה מינית..) שהכל אצליהם בסדר.. ושיש להם איזה סיפור מיוחד ומרגש לספר.. או בכלל על אנשים אוהבים ואכפתיים בעולם הזה, שאוהבים לעזור..
טוב סליחה שוב פעם על העצבנות האחרונה.. כעונש משום מה הערוץ לא עובד אצלי פתאום בטלווזיה..
נכון שאני נראה קצת מוזר עכשיו שאני נחמד והכל, אבל באמת זה היה משהו רגעי וטיפשי.. שיהיה לך יום נפלא!
ותמשיך עם העבודה הטובה!

Anonymous Tip

New member
ועוד דבר אחרון ואישי...

הרגשתי צורך לכתוב לך עוד משהו גיא בנימה יותר אישית.. כי הדבר האחרון שאני רוצה שתחשוב זה שלא הייתי מרוצה מהתוכניות עצמן. כל התוכניות היו מאוד מאוד טובות ובהחלט מעניניות וחלק נוגעות ללב. מה שהפריע לי זה רק המינון שלהן (ובמיוחד שחלק גדול כבר ראיתי..) אני לא רוצה להישמע כגזען, או שבגללי תשקול פתאום לשנות משהו קיצוני. זה באמת היה חד פעמי שהספיק לי..
יש לי כמה חברים הומואים וידידות לסביות, והדבר האחרון שהייתי רוצה זה לפגוע בניסיון לשפר את המודעות. מצד שני, אני באמת מאמין שלא צריך רק להראות את המקרים הקיצוניים, צריך דווקא לעשות ההפיך- לראות איך כולנו בני אדם על הכוכב הזה. וזה ממש לא משנה אם אנחנו הומואים, סטרייטים או לא.. בגלל זה אני אישית די נגד מצעדים ושבוע מודעות וכו'.. אני פשוט מאמין שלאט לאט אנשים יפנימו בטבעיות. להראות להם שכל אדם באשר הוא הוא חלק מהשלם. לכל אחד יש את המקום שלו גם בחיים וגם על המרקע. שיראו שאין משהו יוצא דופן או מיוחד בקבוצה מסויימת, בדיוק ההפיך- שיבינו שכולנו מיוחדים! ולכולנו מגיע כבוד והערכה.
זהו זה לעכשיו.. שיהיה לך יום טוב!

נכון

הטלויזיה שלנו לא כל-כך טובה מבחינת למוד ערכים. הרוחניות לא חשובה לה. היא תעדיף לשדר תכנית ספורט או חידון עלוב מאשר תכנית תרבותית. הטלויזיה שואפת להשיג כסף ולכן מתבססת על מה שרב הקהל אוהב, ולצערנו רב החברה האנושית לא תרבותית ולא רוחנית.

למעלה