לגבי התוכנית החדשה במתמטיקה 4 יח"ל

דיוקו

New member
לגבי התוכנית החדשה במתמטיקה 4 יח"ל

ניגשתי בעבר ל 4 יח"ל במתכונת הישנה. ההתפלגות הייתה כזאת. 03 - 100 04 - 99 ו ל- 05 לא ניגשתי עקב טיסה לחו"ל בסוף הלימודים..
השאלה שלי היא כזאת, היות ואני יודע שקיימים רק 2 שאלונים במתכונת החדשה אז איך בדיוק באים לידי ביטוי הציונים שכבר קיבלתי ב -2 שאלונים שכבר עשיתי ( 03,04) ? לאיזה שאלונים עליי לגשת שוב בשביל להשלים את הבגרות? תודה מראש.

דיוקו

New member
שאלה

אני אמור להשלים את שאלון 005, יש לי ציונים ב- 03 ו- 04 100 ו- 99 בהתאמה. שאלון 005 היה 33.3% מהבגרות ב 4 יח"ל..
עכשיו, אני אמור לגשת לשאלון 35885א', כמה אחוז הוא יהווה מהבגרות ב-4 יח"ל? עוד משהו, שאלון 003 לא אמור לקחת חלק מהשכלול הסופי ב- 4 יח"ל, למזלי גם ב- 04 יש לי קרוב ל- 100 אבל מה תיהיינה ההתפלגות בין 04 ל - 35885א'? תודה מראש.

דיוקו

New member
עוד משהו

הם לכאורה לא יחשיבו את 003 כחלק מהשכלול של 4 יח"ל אבל מה שלא הבנתי זה למה מי שרוצה לשפר את 003 יכול לגשת ל 803 במקומו ובמידה וחסר לי גם 05 אז לגשת גם ל 885א' וככה החלוקה תיהיינה בין 3 שאלונים.... זה משהו קצת לא פייר.. נגיד במצב שלי אני צריך רק 05 אז יש לי 100 ב- 03 99 ב - 04 ואני צריך לגשת ל 885א' והם יחשיבו לי רק את 04 ו- 885א'...... למה שלא יחשיבו לי גם את 03 כמו שמחשיבים את 803 למי שחסר 03? הרי זה חופף..

jsaada100

New member
ניסיון לעזור

שלום לך ,

ראשית, איני מבין מדוע אתה לא ניגש, למשל, במועד הבגרות הקרוב - קרי חורף 2013, לשאלון האחרון - 005; כך תוכל להשלים את הבגרות במתכונת הקודמת ("הישנה").

לצערי, איני בקיא (כרגע) בשאלוני ההשלמה הספציפיים לאלו המיועדים להשלים חלק משאלוני הבגרות - ולכן אין ברצוני לתת לך מידע חלקי / לא מדויק דיו בנושא.

לגבי התכנית החדשה, לעומת הישנה, נכון - ישנם אכן שני שאלונים אשר משלימים זה את זה ליח"ל הנדרשות.

שים לב, כי מבנה החומר שונה בשתי התכניות, וכפועל יוצא - גם בשאלונים.

בהצלחה ,
יהונתן

תלמיד10

New member
תשובה

לגבי שאלותיך - אני לא יודע מה יהיה השקלול, ואני לא יודע מה הנימוקים שהביאו אותם להחליט כפי שהחליטו. יש לקוות שהפרטים יפורסמו בהמשך.

יצוין ש-803 אינו נחשב עבור 4 יחידות, אלא רק עבור 3 יחידות. 803 הוא שאלון של 3 יחידות בלבד.

אכן ניתן לגשת במועד חורף הקרוב, 2013, ל-005 במתכונת הישנה, וזו ההזדמנות האחרונה לעשות זאת - ובמקרה זה השאלונים ישוקללו באופן הרגיל. ניתן להירשם בהרשמה מאוחרת יום לפני הבחינה במרב"ג - מרכז בחינה גמיש, בתשלום כפול, וללא הקלות בדרכי ההיבחנות. פרטים יפורסמו באתר אגף הבחינות לקראת מועד הבחינות.

דיוקו

New member
אבל כתוב ש- 803 כן ייחשב עבור 4 יחידות

במידה וחסר לך 03 + שאלון נוסף ( 05 או 04) אז תצטרך להשלים את 803 + 884 (04) או 885א' (05).

דיוקו

New member
נכון.. אז למה להחשיב את 803 ואת 03 לא?

ממש מוזר. אני מקווה שהדברים יתבהרו לקראת הקיץ כי נכון לעכשיו הכל בגדר התאוריה, אני רק מקווה שהם יהיו פיירים עם הנבחנים.

לגבי שאלון 05 בחורף הנוכחי, ההרשמות נסגרו כבר נכון? במידה וארשם במרב"ג עדיין אוכל להיבחן בביה"ס שלמדתי בו בתיכון?

תלמיד10

New member
תשובה

זו הרשמה מאוחרת ובמרב"ג יגידו לך מה מקום הבחינה, ייתכן מאוד שלא בבית הספר. לקראת מועד הבחינות יפורסמו פרטים באתר אגף הבחינות:
http://cms.education.gov.il/educationcms/units/exams/

לקראת ההרשמה במרב"ג יהיה צורך להביא טופס הרשמה מבית הספר, גם על זה יפורט שם.

דיוקו

New member
נראה לי שאני אוותר

אני רק מקווה שלקראת הקיץ הדברים יתבהרו לגבי שאלוני ההשלמה..

דיוקו

New member
לגבי רמת הקושי

איך אתה חושב יהיה השאלון 885א' ביחס ל- 005? קשה\קל יותר?

תלמיד10

New member
אני לא מכיר את התוכנית החדשה

לפי הקישור, השאלות יילקחו משאלון 804, לכן ניתן לבחון את השאלות בשאלון 804 בשנים האחרונות.

למעלה