לגבי חוק הספאם...עזרה בבקשה

ehudisonline

New member
לגבי חוק הספאם...עזרה בבקשה

יש לי שאלה !

האם יש פורמט קבוע לכתיבה (כמו...אני מאפשר קבלת חומר שיווקי...)במידה ואני מעוניין להוסיף לטופס שליחה תיבת סימון ...שיש באפשרות יעד השליחה (נניח אני חנות ספרים אז אני יעד השליחה..) לשלוח חומר פרסומי כמו ניוזלטר

כמו כן האם ניתן לשלוח את הפרטים אותם אני מקבל לחברות אחרות ?

או שברגע שיש עניין של שליחה לחברות אחרות אז מתחילה הבעיה כי זה צד שלישי ?! והאם ניתן לפתור בעיה זו ?...נניח על ידי הוספה של תיבת סימון ...אני מאשר לשלוח את פרטי לחברות אחרות על מנת לקבל חומר פרסומי...

תשובות

א. אין פורמט קבוע. אתה יכול לנסח לבד את הטפסים שלך ואם אינך יודע, להיעזר במי שיודע.
ב. חוק התקשורת (בזק ושידורים). התשמ"ב - 1982 סע' 30 המכונה "חוק הספאם" לא מתייחס להעברת פרטים של נמענים. החוק הרלוונטי לנושא הוא חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981. על מנת לדעת אם העברת פרטים של נמען מפרה את הוראות חוק הגנת הפרטיות, יש לבחון שתי סוגיות:
א. האם הפרטים כלולים במאגר מידע על כל המשמעויות של הדבר בדבר ניהול ורישום מאגר כזה ומסירת פרטים מתוכו.
ב. מהות הפרטים הנמסרים, האם פרטים אלה הם בבחינת "מידע אישי" או "מידע אישי רגיש" כמשמעות מונחים אלה בחוק.
בדברים יכולים לדעתי להיבדק רק במסגרת יעוץ פרטני.
למסירת מידע אישי או מידע אישי רגיש יש משמעויות יותר רחבות מההסכמה לקבל ניוזלטר או הודעות שווקיות ואיני משוכנע שהסכמה גורפת כל כך על הפרטיות שהינה זכות יסוד, המעוגנת לא רק בחוק אלא בחוק יסוד, תעמוד במבחן הביקורת השיפוטית, אך זו רק דעתי.

ehudisonline

New member
תודה רבה לך עו"ד דורון זיסו...משהו קטן ואחרון

במידה ונפגשים עם עו"ד המתמחה בנושא ...זה עו"ד שמתמחה בדיני מחשבים ...אינטרנט או עו"ד אחר ?
ולאחר ייעוץ האם ניתן לעקוף את הבעיה או שבנושא ששאלתי אותך זה כמו להיכנס לשדה מוקשים...

עו"ד המתמחה בדיני אינרנט

מה שעו"ד אמור לעשות הוא לבחון את הצרכים והרצונות שלך. אם אין פתרונות, להגיד לך שאין, להסביר לך את הסכנות ואם לדעתו יש פתרונות, להציע לך את הפתרונות ולהצביע פחות או יותר מה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהם, ככל שישנם.

achaz

New member
לא כזה מוקש

בתי המשפט כבר פסקו לא פעם בסוגיות דומות, וקבעו לא אחת, שאם יש הסכמה, ניתן להעביר את הפרטים גם לצדדים שלישיים, לרוב, כאשר לנמען ההודעות היה ברור על מה הוא מסכים.

למעלה