לגבי כאבים בכתף וחשד לסרטן

אביטלים

New member
לגבי כאבים בכתף וחשד לסרטן

הי, המון שאלות יש לי ואשמח אם תענו על מה שניתן: 1) מה הכאבים שיש בהתחלה בסרטן הכתף ולאיזה כיוון הם מחמירים? 2)האם יש לזה טיפול ואיזה סוג של טיפול? האם ניתן להבריא ? 3) כשצריך לעשות בדיקת מיפוי עצמות בארץ, מדוע לכל הרוחות יש להמתין חודשיים ימים עד התור ואיך מקצרים את ההמתנה הארוכה הזו? יש דרך? האם הבדיקה כואבת?..... הרבה תודות ויום טוב, אביטל.

נמלולה

New member
שלום לצערי..

אני לא יכולה לענות לך על כל השאלות. אבל בשהוע שעבר הייתי בבדיקת מיפוי עצמות וזה לא כואב בכלל, מקבלים זריקה אחריה צריך להמתין שעתיים ולשתות הרבה, והבדיקה עצמה אורכת כ 5-7 דקות שוכבים ויש איזה רנטגן שעובר מעלייך.. בקיצר לא כואב.

ihovav

New member
אביטלים,

לא יכולה לענות בוודאות על כל שאלותייך, אבל אני מצרפת קישור של כל מיני סימפטומים לכל מיני סוגי סרטן. יש טיפולים שונים לסוגים שונים של המחלה. כל אחד לפי קביעת הרופא שלו. (כימו', הקרנות, כדורים) נמלולה היקרה (והחולה בימים אילו - תרגישי טוב...) ענתה לך לגבי מיפוי העצמות. לצערינו בכל מערכת הבריאות אנו נתקלים בבירוקרטיה איומה. זה בא לידי ביטוי במיוחד כשאנו ממש זקוקים להם... לא יודעת אם יש דרך להקים את הבדיקה (שווה לנסות הפעלת קשרים או כל דרך אחרת בה ניתן להתמודד בבירוקרטיה...) כל טוב והמון הצלחה!

אביטלים

New member
תודה על התשובות ועוד שאלה

אני שואלת לגבי בחורה שגרה ברחובות וקיבלה זימון לקפלן לעוד חודשיים. בנסיון להקדים תור, אני אנסה לעזור בכיוון של בתי חולים אחרים כפי שהוצע, ושאלתי: יש דבר כזה, מקום מועדף לבדיקה שכזו? ושאלת תם: כיצד מקדימים, פשוט להתקשר לב"ח אחר ולשאול? תודה אביטל.

yiska11

New member
אגב,מה קורה לרחובותים בזמן האחרון ?

שיהיו בריאים כמה שיותר מהר..וגם כל השאר!! נ.ב את תמיד יכולה להתקשר גם לבית חולים שבו קבעו לך ולשאול אולי במקרה מישהו ביטל .תמיד יש גם את האפשרות הזאת!!! בהצלחה ורק בריאות.

ihovav

New member
גם אבא שלי מטופל בקפלן,

אבל בהמטולוגית. אגב, הם מעולים שם. את יכולה "להפעיל שרירים" גם בקפלן, לפני שאת מתחילה לטרטר את עצמך ואת חברתך למקומות אחרים. בהצלחה בכל מקרה...

תשובות

1. לא יודעת, לא רוצה להטעות. 2. בטוחה שיש טיפול, כל חולה מטופל בהתאם לסוג המחלה, דרגתה וחומרתה, ומצבו הבריאותי. אם ניתן להבריא? אם תרצו אין זו אגדה (ע"ע לאנס ארמסטרונג - מאחלת מכל הלב להחלמה מהירה ושלמה) 3. הבדיקה עצמה אינה כואבת, לא צריך להמתין זמן רב. תנסי לברר בבתי חולים אחרים ולקצר את זמן ההמתנה, ואם לא הולך, "הופכים שולחנות" (בהשאלה, לא במובן הפיזי). בהצלחה.

זמרת בארים לפקודתך../images/Emo140.gif

1. לי אישית לא היו כאבים, ישר צץ לא הגידול כך שזה הספיק בשבילי בשביל לטוס
לרופא... 2. לא הבנתי את השאלה, האם יש טיפול לכאבים? או לסרטן?. לגבי הסרטן כמובן שיש תרופה, ברגע שהגילוי הוא בשלב מוקדם כך סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. יש טיפול קרינתי יש כימוטרפיה יש גם שילוב של השניים ואצלי גם היתה התערבות כירוגית. אבל כל הרשום לעיל הוא בהנחה שזה גידול סרטני. 3. זה השלב הכי מתיש, הביוקרטיה ... כל בדיקה כזאת עולה המון כסף לקופות החולים, ולכן לוקח להם הרבה זמן לדון בבקשה, האם את באמת זקוקה לסוג בדיקה כזאת. ולא משנה להם כמה שנים את כבר חברה ותיקה בקופה ומשלמת את כל המיסים הנדרשים... תלוי באיזה איזור בגוף את עושה את המיפוי, אם זה כל הגוף אז הבדיקה היא ארוכה ומאד מתישה. בתחילה, עושים לך עירוי עם חומר ניגודי, ושולחים אותך להסתובב שעתיים, ולשתות 2 ליטר של מים, אחר כך את חוזרת ומתחילה הבדיקה. שהיא לא כואבת בכלל. היא כמו כל צילום רנטגן. את שוכבת על מיטה מיוחדת ומכונה גדולה מצלמת אותך מכל הכיוונים... בכל אופן אני מאחלת לך הצלחה... והמון כוח..

אביטלים

New member
מתוקה../images/Emo39.gif

הי זמרת בארים היחידה, כמה את יודעת.... והלואי ולא היית יודעת כל כך. אני מאוד מודה לך את התשובות הארוכות שטרחת לכתוב כאן והמידע אכן מרגיע אותי. אגב הבדיקה היא בכתף ולא בכל הגוף, המשך שבוע טוב לך ולכל גיברוי הפורום הזה והרבה כוח, אביטל.

הבדיקה אינה כואבת

ואני עשיתי בכל הגוף כנראה זו דיעה סוביקטיבית, בכל אופןגם אני מרחובות , השאלה באיזו קופה את נמצאת.

ihovav

New member
בקצב הזה,

המפגש פורום הבא יהיה ברחובות... שנהיה כולנו בריאים!

למעלה