לגבי כשרות הקומוניסט...

zoharfi

New member
לגבי כשרות הקומוניסט...

בספר "מדריך הדגים של ישראל" טוען המחבר שהדג בעל קסקסים קטנים... אינו מוערך מספיק כדג מאכל... גם בספר של מרקו דהן יש תיאור איך להכין דג כזה... וגם בדיון כאן נכתב ע"י מישהוא כי הרב של עכו הוציא תעודת כשרות... כל זה מביא אותי למסקנה כי הקומוניסט אכן כשר (לא נתקלתם ברב שהוציא הכשר לשפמנון, נכון...
)

paluta

New member
לא ולא !!!

ארס - סייקן אינו דג כשר לפי ההלכה זה אני שכתבתי על הרב של עכו אבל זה מבחינת "עשה לך רב" לפי ההלכה כפי שהיא רק דג שיש לו סנפיר וקשקשת כשר לחלוטין ובדיקת קשקשת נעשית גם היא לפי ההלכה - לוקחים סכין חד ומגרדים באיזור הזנב אם רואים בברור קשקשים שנשרו אזי זו קשקשת ! רבנים גם יאמרו בנוסף ולפי מסורת - אז לפיכך הרב של עכו נתן הכשר אחרת כל הדייגים היו בזבל כי רוב הזמן הם דגים ארס

zoharfi

New member
לא הבנתי את משמעות...

"רבנים גם יאמרו בנוסף ולפי מסורת " - הסיקן הגיע מים סוף לאחר שנחפרה תעלת סואץ - כך שאין הרבה "מסורת", דבר שני - מדוע לדעתך אין רב שמתיר את השפמנון... דייגים בכינרת מוציאים הרבה שפמנונים נכבדים... אגב, אם רב ראשי של עיר נותן הכשר, אז זה כשר לא ? יש לי חבר דתי שמקורב לרבנים, אני אבדוק זאת גם איתו.

כשרות השפמנון

מצאתי באינטרנט אתר שמספר את סיפור הכשרות של השפמנון (מצטער. לא שמרתי את הלינק) ולפי מה שאני זוכר, בעבר השפמנון *כן* היה כשר, וקיבל הכשר ע"י חז"ל בנימוק שהקשקשים שלו נושרים כאשר מוציאים אותו מהמים "כמו שקורה לדג הטונה". מאוחר יותר, נטען שהטענה על נשירת הקשקשים היא קישקוש ונבעה רק ממניעים כלכליים, מפני שהשפמנון היה דג מאכל חשוב, ולכן כיום בדרך כלל מקובל שהשפמנון לא כשר. אבל נתקלתי גם בטענה שלשפמנון *כן* יש קשקשים, אבל הם קטנטנים וניתן לראותם רק בהגדלה, אבל רבנים סרבו להתייחס לזה מפני ש"השפמנון לא כשר וזהו" (פחות או יותר). זה סיפור סביר מפני שלא מזמן פורסם שהתגלתה חיה שהיא קרובת משפחה של החזיר, אבל היא מפריסת פרסה ומעלה גירה, ובכלל עונה על כל הדרישות של בהמה כשרה. אבל הרבנים סרבו להכשירה מפני ש"חזיר זה לא כשר וזהו". בכלל, כל העסק, בצרוף הסיפור על "הרב הזה שמכשיר ככה, ורב אחר שלא" מריח שעניין ההחלטות הרבניות אינן מבוססות על הבנה של עובדות (לפחות בחלק מהמקרים). כך למשל הוסבר לי שאסור להדליק אור חשמלי בשבת בגלל איסור על הדלקת אש ועל בניה (מלאכות בית המקדש). "אש" - בגלל שהיה נדמה למישהו שבתוך נורת חשמל יש אש, למרות שאין. ו"בניה" מבוסס על סגירת מעגל חשמלי, שפעם היו מכנים "בניית מעגל", למרות שאין כאן שום בניה, וזה מטבע לשון בלבד. שורה תחתונה לדעתי - שכל אחד שזה מעניין אותו יבדוק את הדג ויחליט בעצמו אם הוא כשר או לא.

מצאתי !

מצורף הלינק. שימו לב שבמאמר הזה מדובר באופן כללי על כל מני החלטות שונות, ובעיקר משונות בענייני כשרות, ועל סתירתן. הדיון כולו מעניין מאוד ומחכים. השפמנון (ברבוט) מוזכר בסעיף 3. אגב, התברר לי שאני כשר למהדרין. יש לי קשקשים (ששום שמפו לא פותר), וסנפירים (של חברת מארס). לעניין הביצים שמוזכר במאמר כקריטריון לכשרות הדג, תרשו לי לא להתייחס. רק אומר שאני אכן כשר.

paluta

New member
נעשה לך את החיים קלים

זה שרב מקומי נותן הכשר זה לא אומר שהוא פעל לפי ההלכה כהילכתה והיות ואנו בפורום הדייג ולא בפורום ההלכות אז כנס בבקשה ל: http://moreshet.co.il זה אתר שרבנים פוסקים עונים על שאלות הציבור בראש הדף גלגל ל כשרות וכתוב דג או דגים ואז תגיע לדף של תשובות בעניין תסתקל במיוחד לתשובה הרביעית מלמעלה תוכל כמובן לקרוא את כל ההודעות ואז תיווכך שרק דג שיש לו סנפיר וקשקשת כשר למהדרין מי שהלכו לרב של עכו הם דייגים חובשי כיפה - אז מה רצית שהוא יעשה ? - עשה כמו כל אלו שלוקחים חסות על היהדות ופסק לפי הלך הרוח אצלו בקהילה שהרי הם אח"כ בוחרים בו להמשך כהונה כל מה שתרצה לדעת על כשרות ויהדות בכלל - קרא בשולחן ערוך אין עוררין על הכתוב שם והספר הזה שימש מקור לכל היהודים בכל העולם תמיד.

alonps

New member
../images/Emo110.gifכשרות הסיקן

עזרא שהינו דתי חובש כיפה, מסר לי כי יש הכשר לדג. אני בודאי קטן מלקבוע כשרות, אבל לי לא נראה שהדג כשר. גם אני אנסה לבדוק מול רב האם הוא כשר. אבל כמו שכולנו יודעים,לכל שני יהודים יש חמש דעות

paluta

New member
תמצא שאצל יוצאי עדות ספרד ...

יש נטיה להכשירו אבל לא אצל האשכנזים מי שהולך לפי בית שמאי לא יכשיר דג זה לעולם מה גם שבעצם מי שבאמת איכפת לו מכשרות לא ינסה לכופף את החוקים הנוקשים ואם יש ספק לא יאכל אותו בכל מקרה לכל הקוראים אינני אדם דתי אבל אני בהחלט מכיר את הלכות היהדות כמאט בכל נושא ונושא רק בגלל שבעבר (ולפעמים גם כיום) אני משוחח עם דתיים וחרדים ומוכיח להם את בורותם בהלכות היהדות - מה שהם משתמשים בזה ככלי ניגוח כנגד החילוניים - לפחות חילוני מצוי צריך לדעת עובדות נכונות ולא ליפול שבי אחרי ציטוטים לא נכונים או שאינם קשורים לעניין ובעיקר להכיר את המורשת שלנו ואת מקורותינו וואו איזו ציונות !!

למעלה