לגבי ליקויי למידה

לגבי ליקויי למידה

היי לכולם! ביה"ס היסודי ובתיכון לא למדתי כמעט כי הדבר לא עניין אותי. כשהבנתי שאין ברירה למדתי רק לבגרויות והוצאתי בגרות בממוצע 7.5 כיום אני סטודנט במכללה ואני מוצא שממש קשה לי ללמוד ואני צריך להשקיע הרבה יותר זמן מחברי ללימודים כשאנו לומדים למבחן. אני שם לב שבזמן שנושא\רעיון\פרט ספציפי שאחרים הפנימו וזוכרים לאחר קריאה בודדת, לי דרושה קריאה חוזרת שוב ושוב על מנת לזכור וגם אז, הכל נמחק מהזכרון לאחר המבחן -והדבר חשוב לי מאוד לתחום אותו אני לומד: חשוב לזכור את כל המקצועות בהם נבחנתי עד היום. האם אני בעל ליקויי למידה? (ממש לא בא לי להוציא 1000-2000 ש"ח על אבחון כדי שיגידו לי ש"זה מה יש, תלמד טוב") מה אני עושה? ...תודה מראש!

ללמוד איך ללמוד

אתה מתאר מצב של חוסר מיומנות של למידה. יכול להיות שהמצב כרגע נובע או מחוסר המיומנות או מליקוי למידה שבגללו לא למדת בכל שנות הלימוד הרגילות. לעומת זאת - יש לך מוטיבציה כרגע ללמוד, ובדרך כלל כשיש מוטיבציה - זה הזמן הטוב ביותר לשינויים. בדרך כלל אני בעד ללמוד איך ללמוד, וכשנתקלים בבעיה מסוימת שאינה באה לפתרון - לבדוק אותה לעומק, לנסות להבין ולטפל בה. מה הכוונה - קודם תמצא מי יכול לעזור לך, ללמד אותך באזור מגוריך - ללמוד אסטרטגיות למידה, ללמוד איך א ת ה לומד ומה כדאי לך לשנות בלמידה כדי שתהיה יעילה. אני מדגישה את "אתה", כיוון שלא מספיק ללמוד משהו כללי, שטוב לאחרים, אלא שמתאים לתנאי החיים שלך, ליכולות שלך ולהעדפות האישיות שלך. ומי שילמד אותך איך ללמוד, איך לסכם, איך לזכור וכו' אם הוא מישהו מספיק מקצועי, יוכל לדעת האם העבודה איתך על למידה מספיקה או צריך אבחון נוסף שיגלה מה מקור הקשיים. בנוסף, אפשר גם פה לערוך את הדיון המקדים שאתה תספר על מקצוע אחד, מה אתה עושה איתו, מה אתה מצליח איתו, מה לא מצליח, ואולי ננסה לתת דרכים. אלא מה - עלול לקרות שהדיון פה ייקח יותר זמן מאשר פגישה עם מורה מקצועית מומחית לתחום הזה. ד.א. לא עניין אותך בכל תקופת הלימודים ללמוד, ובכל זאת עכשיו אתה מאד רוצה - תוכל קצת להסביר - למה עכשיו אתה רוצה ? מה עכשיו נהיה מעניין ? זה יכול אולי קצת להאיר את התקופה הקודמת.

אבחון אינו רק להגדרה אלא בעיקר

לסיוע ויש דרכים רבות לסייע בחלק מהמקרים.

למעלה