לגבי מבחן וקסלר - יש לי ילדה

nomi12

New member
לגבי מבחן וקסלר - יש לי ילדה

שימלאו לה 14 בעוד כחודש, היא עוברת אבחון וחלק ממנו הוא מבחן וקסלר. רציתי להבין כיצד קובעים אינטלגנציה במבחן שמיועד לאנשים מבוגרים, ככה נראה לי, לילדים בני 14. למשל היא אמרה לי שאת מבחן הקוביות - סידור של 9 קוביות היא סיימה לפני הזמן ומהר מאוד ועוד דברים.. האם בבחינה עצמה הפסיכולוג שואל שאלות מותאמות לגיל או שהמבחן הוא כללי לכולם.

theXequation

New member
אם אני לא טועה יש מבחן וקסלר לילדים

ולכן הוא מותאם לגילה. נראה לי שבפורום הורים לילדים תוכלי גם לקבל תשובות טובות. לגבי מבחן הקוביות, ממש לא זוכר מה היה שם :), זה היה מזמן מזמן.

nomi12

New member
לפי מה שאני ראיתי באינטרנט זה עד

גיל 13. לכן באה שאלתי, משום שאני לא מבינה כיצד נותנים מבחן לילדה בגיל 14 שמתאים לאנשים מבוגרים. דרך אגב מתי האינטלגנציה מתייצבת?

nomi12

New member
תודה על התגובה המהירה ואכן בפורום

הורים למחוננים יש חומר על מבחן וקסלר.

E s t e b a n

New member
תשובות

יש 3 "משפחות" עיקריות של מבחן ווקסלר: WPPSI ("וויפסי") Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence מיועד לילדים מתחת לגיל בי"ס, בד"כ גיל 3 עד 6 או 7. WISC ("וויסק") Wechsler Intelligence Scale for Children מיועד לילדים בגיל בי"ס, בדר"כ גיל 6 עד 16 או 17 WAIS ("וואייס") Wechsler Adult Intelligence Scale מיועד לבוגרים (גיל 16 ומעלה). בכל משפחה כזו יש הרבה גרסאות, וככל שעובר הזמן כך נוצר הצורך לנירמול חדש ולגרסא חדשה. גם שמתרגמים מבחן כזה לשפה אחרת או לתרבות אחרת (למשל אם רוצים להעביר אותו בישראל), נערך נירמול ותיקוף למבחן המתורגם. זה תהליך ארוך ויקר, ואולי בגלל זה הנוסח שמשמש בישראל של WISC הוא התרגום העברי של WISC-R-95, כאשר בארה"ב משתמשים כבר בד"כ בגרסא חדשה יותר. האינטליגנציה הנמדדת היא אותה אינטליגנציה -- השוני במבחנים נובע ביו היתר מהעובדה שילדים בגילאים שונים של ההתפתחות מסוגלים להתמודד באופן שונה עם המדידה עצמה (קרי, תהליך המבחן, להבין את השאלות בכלל וכן הלאה). החל מגיל 16 נהוג לומר שהאדם מסוגל להתמודד לחלוטין עם המבחן הבוגר.

nomi12

New member
המון תודה על התשובה המקיפה אסטבן.

אם כך אני מניחה שהיא עשתה את המבחן בין גיל 6 - 16.

למעלה