לגבי מגמות הלימוד בתואר שני:

כמה שאלות בעניין תואר שני ולימודי המשך.

אני עתידה לסיים בקרוב תואר ראשון בפסיכולגיה.
נאי מתלבטת לגבי לימודי המשך, כי נורא קשה להתקבל לפסיכו' קלינית ועוד לא החלטתי אם לוותר על זה או לא.
השאלה קודם, אם לא מתקבלים, מה ניתן לעשות כחלופה ללימודי פסיכולוגיה קלינית, איזה תחום משיק או הכי קרוב לזה בעצם? ?
מה יאפשר לי לאבחן ולטפל (אני בעצמי עוד לא החלטתי אם אני רוצה ילדים או מבוגרים) . ?? איזו הכשרה?
ידוע לי כי בלימודי פסיכותרפיה רציניים - (תעודה של אוניברסיטה וכו') צריך להיות סטודנט לתואר שני בפסיכולוגיה או איש מקצוע כגון עובד סוציאלי וכו'? אז מה עושים , אם יש לי רק תואר ראשון? או יותר נכון כשיהיה לי בקרוב?
אני מאוד מבולבלת, אם היה קל יותר להכנס לתואר שני בקלינית לא הייתי כלכך מתלבטת כיוון שלהיות פסיכולוג מאפשר לך לעשות יותר דברים מאשר להיות איש מקצוע מסוג אחר. כך אני רואה את הדברים.
אשמח לשמוע חוות דעת ולקבל איזושהי הכוונה.
אשמח גם לדעת באילו מוסדות הכי כדאי ללמוד , אם לומדים למשל פסיכותרפיה. ...

תודה מראש,
עינב.

לגבי מגמות הלימוד בתואר שני:

ראשית כל אני רוצה לדעת, האם רק באוני תל אביב יש תוכנית השלמה לפסיכולוגיה קלינית - למי שיש כבר תואר שני ב פסיכו'.

דבר שני, אני בודקת אלטרנטיבות ורוצה לדעת מה בדיוק עושים בשטח בפסיכולוגיה שיקומית, פסיכו' חינוכית ופסיכו' ארגונית?
תודה שוב,

עינב.

Optimistic Girl

New member
הפתרונות החלופיים

הם תואר שני קרימינולוגית קלינית

הכי נושק לפסיכולוגיה קלינית
זה תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית

יש בחלק מהאוניברסיטאות
תואר שני ב3 שנים כששנה הראשונה זה שנת השלמה למי שלא עשה תואר ראשון בעו"ס
ותנאי הקבלה יחסית קלים יותר..

יש המון דרכים לעבוד בתחומים משיקים

השאלה היא מה את רוצה ?

אבחון מתבצע אך ורק ע"י פסיכולוגים ורופאים, בהתאם להכשרתם. זאת, למעט אבחון דידקטי שנלמד בנפרד ולומדים אותו אנשי מקצוע מכל התחומים.

את רוצה לטפל (ע"ס העניין שלך בפסיכותרפיה) ? מסלולי לימודי ההמשך מיועדים לאנשי מקצוע בתחום, רופאים, עו"סים, פסיכולוגים וכו' ולא תחליף להכשרה מקצועית.

עם זאת, יש דרכים אחרות להגיע לטיפול - יש מסלולי הכשרה (חלקם טובים וחלקם לא, חלקם אקדמיים וחלקם לא) בכלים טיפוליים שונים, כמו טיפול באומנות, בתנועה, במוסיקה, בבע"ח, ביבליותרפיה ועוד. אם אחת השפות הללו מדברת אליך, אפשר לבדוק את זה.

אפשר ללמוד דברים 'משיקים' כמו הדרכת הורים, ABA , לימודי CBT בלבד וכיוצב' שהם לא אקדמיים אבל מאפשרים עבודה מעניינת.

בקיצור, שפע של תוכניות הכשרה יש - עבודה בשוק, קצת פחות.

למעלה