לגבי מחזק ציפרניים (מפוצלות) של כוססת לשעבר

meduza74

New member
לגבי מחזק ציפרניים (מפוצלות) של כוססת לשעבר

הי קניתי לפי ההמלצה כאן בפורום את OPI SENSITIVE&PEELING ההנחיות - לשים שתי שכבות ואחר כך לחדש שכבה יום כן יום לא ואחרי שבוע להסיר. התחלתי אתמול. עכשיו שאלות ברומו של עולם - האם מחזק ציפרניים טוב אמור "לתקן" לי את הציפורניים אחרי תקופה מסויימת כך שבאיזשהו שלב אני לא אזדקק לו יותר או שנידונתי להשתמש במחזק פוראבר אנד אבבר ? האם ציפורניים שנכססו שנים רבות (35+) יכולות אי פעם לשוב להיות בריאות ? מה אני אמורה לעשות כשמתפצלת לי ציפורן ? להתעלם ? לשייף ? לגזוז ? איכשהו אני כבר סופסוף מצליחה לא לכסוס , אבל עדיין הציפורניים ממש לא יפות ורחוקות מלהיות או להראות בריאות וחזקות. אהה - ואם צריך לחדש כל יומיים את שכבר המחזק - אני מניחה שהכוונה היא על השכבה הקודמת של המחזק כלומר כמה שיותר קרוב לציפורן ולא מעל שכבת לק צבעוני כלשהו, נכון ? האם זה אומר שכל תקופת הטיפול הזו עדיף שלא אמרח לקים כהים שאני כל כך אוהבת .....?! תודה על כל עצה וטיפ

צונית

New member
מדוזה יקרה

מניסיון, עם טיפול וטיפוח נכון (ואת בדרך הנכונה לשם) הציפורניים שלך ישקמו את עצמן. קמתי עם מצב רוח חופרני, אז התכונני
סתם אנקדוטה, פעם לשם שעשוע הלכתי עם איזה מישהי לבחינת הגמר שלה בקורס בניית ציפורניים. היא עשתה לי בנייה ובשביל זה היא שייפה לי את האימאימאימא של הציפורניים, כלומר לא רק שיהיו קצרות אלא שיהיו דקות. יעני את פני הציפורן. אחרי פחות משבוע הורדתי את הדרעק הזה ונשארתי עם ציפורניים פשוט קטסטרופה! פני הציפורן היו משוייפות למוות, מחוספות ודקות. אחרי מספר חודשים של שיקום וטיפוח, הציפורן צמחה וכל השכבה "החולה" התחלפה בציפורן בריאה שהתחזקה מכל הטיפולים. היום גם בלי לק ובלי מחזק ובלי כלום יש לי ציפורניים בריאות וחזקות. זה אמנם לא יחזיק ככה לעד אם אני לא אמשיך לתחזק - כלומר, אם אני אנטוש את הלקים לכמה חודשים והציפורן תגדל בלי שום תחזוקה, יש מצב שהציפורניים שלי יהיו חלשות יותר ויחזרו להתפצל. אבל בכלליות תחזוקה אינה מילה נרדפת לשיעבוד
לי יש פיצול תמידי באצבע המורה של יד שמאל (ציפורן מקוללת!!
), אבל אני ממש אוהבת ציפורניים ארוכות ולכן אני נמנעת מלגזור. אני משייפת עם פצירה טובה(!) כדי שהפיצול לא ימשיך ויגדל. לא יודעת אם זה טוב לעשות את זה או לא, אבל אני מקלפת פיצולים
פשוט כי אם הפיצול ישאר כמו שהוא - הלק שעליו יתרומם ויתקלף. אבל הכי חשוב זה שאחרי זה אני מעבירה באפר כדי לאחד כמה שיותר את פני הציפורן. זה בסך הכל די עוזר לי והפיצול הזה גוסס לו לאיטו. אני חושבת שבאמת עדיף שבינתיים תימנעי מלקים, פשוט כי המחזקים האלה בד"כ עובדים הכי טוב בלי. אבל זה לא אמור להיות ארוך מדי, בטח בהוראות רשום אחרי כמה זמן אפשר לחזור ללק... שבועיים שלושה ככה, לא? בהצלחה! ועדכני בתוצאות!

meduza74

New member
ההבדל ביננו שלך היו כנראה לפני זה צפרניים

בריאות, מה שלי לא היה מעולם.....
גם אצלי חלק מהפיצולים קולפו (אני ?! מה פתאום.....זה עדיין שאריות מאובססית הכסיסה וההתעסקות עם הציפורניים כל הזמן) ומה שקורה זה שהמחזק לא נתפס לי טוב על הציפורן ואני ממילא צריכה לחדש אותו בקצוות פעם-פעמיים ביום. וסליחה אבל מה זה באפר ? כזה שמחליק את פני הציפורן ? אני מקווה שהמצב ישתפר כי זה מבאס, אני כל כך משתדלת ומטפלת ועדיין התוצאות לא משהו. עכשיו זה בערך חודשיים מאש שהפסקתי לכסוס. קיבלתי במתנה עם ה- opi seneitive and peeling גם את ה- maintenance הנחיות השימוש בו אותו דבר אבל לא נראה לי שאני אערבב עכשיו בטיפול. אמשיך עם הראשון בינתיים. אני אעדכן, המון תודה

סקרמנטה

New member
אולי...

אולי את אנמית? אני סבלתי שנים מציפורניים עלובות ורק לאחרונה התברר לי שערכי הברזל אצלי בדם מאוד נמוכים. אז כמה חודשים של נטילת תוסף ברזל והציפורניים שלי קמו לתחיה :) ואת צודקת, בריאות לפני הכל... רפואה שלימה ומהירה לכל הנזקק לה!

meduza74

New member
את יודעת מה....יש מצב לגבי הברזל

אני לא ממש אנמית אבל "על הגבול", מדי פעם התוצאות מראות מחסור בברזל וומדי פעם לא. גם ככה התכוונתי להתחיל לקחת תוסף ברזל וסתם שכחתי והתעצלתי, עכשיו נתת לי סופית את המוטיבציה. האם המחסור בברזל בא אצלך לידי ביטוי בעוד משהו ? המון תודה ולילה טוב

muesli

New member
../images/Emo18.gif

את חייבת לעשות בדיקות דם לפני שאת מתחילה וגם תוך כדי, עודף ברזל = הרעלה.

תיקתקית

New member
אז חפירה קטנה גם ממני ../images/Emo13.gif

עכשיו בכל פעם שמישהי תגיד שיש לה מחסור בברזל, אני אגיד לה שכדאי לה לבקש גם בדיקת צליאק (זה באותה בדיקת דם). כי מחסור בברזל יכול להצביע על זה.. מניסיון
המחלה יותר נפוצה ממה שחושבים (והרבה לא חושבים כי הם לא ממש מכירים אותה וחבל). אז תוסיפי על הדרך.. אגב אם ב"על הגבול" התכוונת שיש לך ירידה ברמות הפריטין (אלה מאגרי ברזל, זה לא הברזל הזמין מיידית) אז בכלל הייתי מבקשת לבדוק. שוב, זה אם את כבר עושה בדיקה, שווה לשלול, סתם כי זו מחלה שמתחבאת טוב ..

meduza74

New member
הפחדתם אותי פה....

אז ככה - אין לי אפשרות לבצע בדיקת דם, כי לא מקובל פה ואין דרך לעקוף את זה, אלא אם יש סיבה רפואית מובהקת וברורה. אף רופא לא יאשר פה בדיקת דם תקופתיות , בדיקות שגרה ובכלל רפואה מונעת. ולא - אני לא גרה במדינת עולם שלישי, אני בלונדון. אין מה להשוות את מערכת הבריאות כאן לזו שבארץ, בביקור הבא בישראל אני אבצע את כל הבדיקות הנדרשות, פעם אחרונה עשיתי אותן לפני שעזבנו וזה היה יותר משנתיים אחורה בזמן. טמשיך עם מחזקי צפרניים בתקווה שזה יעזור מתישהו עד שאוכל לקחת בבטחה ויטמינים ספציפיים. תודה

למעלה