לגבי מילואים

vAnillA009

New member
לגבי מילואים

אני משוחררת כבר כמעט חודש וחצי והיום קיבלתי צו להגעה לראיון בשביל קביעת שיבוץ במילואים, מה הסיכויים שבאמת יקראו לי למילואים? כשהשתחררתי המפקדים שלי אמרו לי שזה מאוד נדיר שבנות יעשו מילואים אלא אם זה מצב מלחמה, אבל הקטע של הראיון קצת מלחיץ אותי..

Haunted

New member
אין לך מה לדאוג

מה שקיבלת זה לא מילואים, אלא סה"כ ראיון לשיבוץ ביחידת מילואים, כמו שכתבת. יש אנשים שעושים להם את הראיון הזה כבר ביום השחרור בבקו"ם (כמוני למשל). ולחלק עושים את זה בזמן מאוחר יותר.

Haunted

New member
לא הבנת אותי

אני דיברתי על הראיון שקיבלת היום. מילואים באופן כללי - למה שלא תעשי ? אני לא יודע איפה שרתת ומי המפקדים שלך, אבל אם שרתת בתפקיד שבו בנות עושות מילואים, אז כנראה שתעשי כמו כולם, בלי קשר למלחמה.

vAnillA009

New member
כן?

להיות מכונאית רכב ולעשות מילואים במש"א תל השומר זה לא כיף בכלל:(

בנוסף לגבי מילואים-

מה התנאים? נגיד קוראים לי לשבוע מילואים ובדיוק התחלתי עבודה- זה יכול לסכן את העבודה? (ועזבו את הקטע שאסור לקרוא בשנה הראשונה, נגיד שאחרי שנה קוראים לי למילואים ובדיוק התחלתי עבודה) ומבחינת העבודה- זה זמן חופשה ללא תשלום?

oh-da

New member
הילטונים

המעסיק לא יכול לפטר בגין שירות מילואים, כמו כן אין לפטר עובד במהלך שירותו ועד 30 יום לאחר סיום שירותו. ובזמן השירות הצבא משלם לך משכורת במקום המעסיק והמעסיק גם מקבל תגמולים ופיצויים.

נצל"ש מילואים- מישהו מבין בגדודי מילואים?

בסדיר שירתתי כנהגת האמרים בהנדסה קרבית, כשהגעתי להשתחרר בבקום, אמרו לי שגדוד המילואים שאני מוצבת בו הוא גדוד קשר 5811. התחלתי לצרוח על כל הנוגע בדבר, ואמרתי שאני לא רוצה לשרת בגדוד של ג'ובניקים, ובטח לא להיות שם נהגת משאית. צעקתי שהייתי שנתיים ביחידה קרבית ושנתיים נהגתי רק על האמרים, ואני לא מוכנה להתייצב ביום שיקראו לי. הציעו לי להתקשר לקצינת קישור וזה מה שעשיתי. נתתי לה את הפרטים שלי, והיא אמרה שהיא תחזור אליי. זה היה לפני חודשיים והיא עדיין לא חזרה אליי. אמרתי להם שאני רוצ רק קרבי. אני לא מבינה, אני בחורה, רוצה לעשות מילואים(מאוד), ויש לי דרישה שהיא לא הכי הגיונית, לעשות מילואים בקרבי. מה כל כך קשה? מה עושים? :(

IrIsH BaBe

New member
בדיוק מה שאני רוצה,

ועוד יש לי פטור. אבל זה תמיד ככה. צה"ל יודעים רק להתלונן על משתמטים. כשבאים אליהם חבר'ה שמוכנים להתנדב הם שמים זין.

PurPle Elf

New member
תראייייי

הצבא לא שם זין על אף אחד זה פשוט התפקיד שאת רוצה דורש זין! את לא יכולה להיות בתפקיד הזה!!!!!

PurPle Elf

New member
שלי?!

יכאפות אני שומר עלייך כל לילה במילואים בזמן שאת מתחפשנת לך בבית! בחום

Haunted

New member
בקטע הזה

המילואים יכולים להיות קצת מעצבנים. מזכיר לי את אלה שלא מתפנים בבקו"ם אם לא נותנים להם מה שהם רוצים
בכל אופן, שווה לך להלחם על זה, ואל תחכי שהקצינת קישור תחזור אליך, כי סביר להניח שהיא לא. וללכת עכשיו ראש בראש עם הצבא ולא להתייצב לשירות מילואים זה לא הכי חכם. בדר"כ בשיבוץ ליחידות מילואים הצבא יותר גמיש מבסדיר. ואני ממליץ לך להציק להם לגבי זה לפני שתקבלי צו ליחידה שאת לא רוצה להיות בה. גם לי היה קטע דומה לשלך. בגלל שההכשרה שלי היתה קצת שונה משאר חברי למחזור, שובצתי ביחידה אחת כשכל החברים שלי ביחידה אחרת. עוד ביום של השחרור בבקו"ם ניסיתי לבקש שיבוץ מחדש, אבל לא הלך לי. לעומת זאת, חבר שלי מהמחזור הוצב גם ביחידה אחרת, ביקש שיבוץ מחדש, הגיע ליחידה עוד יותר לא קשורה, ואחרי בקשה נוספת הגיע לאן שכל החברים שלנו נמצאים. בשורה התחתונה, תציקי להם לגבי זה. וכל עוד לא תנקטי שום צעד, גם קצינת הקישור לא. באחריות.

למעלה