לגבי מכירת מוצרים קצת יותר רציניים

gaya45

New member
לגבי מכירת מוצרים קצת יותר רציניים

אוקיי אז כפי שאתם כבר יודעים,אני מוכרת מתחילה ואני עוד איזשהי תקופה אמשיך למכור מוצרים זולים ושטויות כדי ללמוד איך כל זה עובד,אבל כמובן שאני כבר מתחילה להסתכל קדימה ולחשוב על מכירה של דברים יותר רציניים שמתישהו אוכל להפוך את זה ממש לעסק ופרנסה.אז הנה יש לי רעיון למוצר זה סוג של ציוד היקפי למחשב,אני לא רוצה לפרט מה זה בדיוק,אבל זה עובד רק על USB ואין שום קשר לחשמל.אז זה פותר לי את ענייני הבדלי החשמל והמתח השונים בעולם.הסתכלתי באיביי וראיתי שהמוצר הזה נמכר בצורה די טובה,וגם בדקתי באליבבה כדי לראות את המחיר לקנייה סיטונאית. תכלס זה מוצר סיני-אבל יש גם לא סינים שמייצרים את זה וכנראה יותר איכותי.יש לי אחד כזה בבית שקניתי לעצמי מעליאקספרס לפני שנה.אוקיי אז מה שרציתי להבין זה במידה ובעתיד הרחוק אני אעשה איזה רכישה מינימלית של המוצרים האלה מאליבבה או שאמצא ספק אמין.אז איזה דברים אני צריכה לקחת בחשבון?אני הכי לא מבינה את נושא האחריות,הרי אם אני מוכרת את המוצר אז אני צריכה לתת לאנשים אחריות,אז בעצם מי נותן האחריות פה? היצרן של הדברים האלה מסין? האם יהיו לי פה כל מיני עניינים מול מכון התקנים ומשרד התקשורת? האם כדאי להתעסק עם אליבבה או לחפש ספק במקום אחר-אני רואה פוטנציאל לרווח למרות התחרות הישירה עם הסינים ואפילו חושבת למכור את המוצר הזה גם כאן בארץ ולא רק באיביי .בקיצור אני טירון שמנסה להכנס למגרש של הגדולים בעתיד ואני רוצה להבין איזה דברים עליי לקחת בחשבון ובעיקר מה קורה עם נושא האחריות על המוצר.

Amiram_e

New member
יבוא מסחרי

יש כמה דרכים לעבוד מול ספקים וקנייה סיטונאית בשלב זה לא מומלצת.
קודם כל כי קנייה באליבאבא זו לא קנייה של עשרה פריטים, אלא בכמויות. מאוחת ואלפים. יש פה עלות גבוהה של משלוח כבד.
על מנת להביא לארץ כמויות, את צריכה להיות בעל עוסק מורשה שתוכלי לייבא יבוא מסחרי.זה נושא בפני עצמו שצריך ללמוד לעומק ולא בפורום. צריך לעושת קורס של משרד המסחר והתעשייה, להכיר את כל החוקים, המגבלות.
צריך לעשות חקר שוק מעמיק על מנת לזהות איזה מוצר נמכר טוב.
קחי לדוגמה מוצר שנמכר בפיצוץ עכשיו. ספינרים.
כל העולם קונה ספינרים נכון?
אז תחשבי לעצמך, איזה מגניב, אולי אני אקנה איזה אלף ואמכור. אפשר להשיג בכמות בשישה שקלים ליחידה. מה רע.
אבל יש פה סיכון גדול. כי את יכולה להשקיע, להביא לארץ, אחרי שעברת את כל המגבלות של יבוא מסחרי, מוכר אחר יוריד מחיר ואת תתקעי עם כל הסחורה.
אפשרות נוספת היא לשלוח את כל הסחורה למחסנים של אמזון ולמכור בתוך ארה"ב. גם שם, יש תחרות גבוהה ויש תאריך תפוגה למוצרים שלא נמכרים. אמזון לא מחזיק מוצרים לעד.

אופציה יותר טובה היא לחפש ספקים ולעבוד איתם על בסיס קונסיגנציה. מכירות יחידות. כשאת מוכרת את קונה. כבר עכשיו את יכולה להסתובב באיזוריך או בשווקים ולחפש מוצרים וספקים. יש תמיד בעלי חנויות שמחפשים להיפטר מעודפים.
אפשר גם לחפש בגוגל יבואנים מכל הסוגים. להתקשר ולהציג את עצמך בתור מוכרת במסחר אלקורוני.
חשוב לעשות הספק הסכם מסודר מול הספק:
להגדיר ציפיות. כמה כל אחד מרוויח.
מה קורה עם החזרות, מי אחראי?
מי שולח.
מתי משלמים?
האם יש ציפייה לכמות מכירות בחודש?
בקיצור. אני מציע שאחרי שתעברי את השלב של מכירת שטויות מהבית, תתחיליל לחפש מקורות של מוצרים בארץ. יש המון הזדמנויות.
בהצלחה

liranmelzer

New member
אם מתמקדים במוצר ספציפי, אמזון היא הכתובת לפני איביי

כדי למכור במסות, הדרך הנכונה היא לייבא לאמזון ארה"ב (או אנגליה אבל זה טיפה יותר מסובך), ולמכור דרך פלטפורמת ה-FBA של אמזון (כמובן אפשר למכור גם באיביי ולשלוח ממחסני אמזון).
זה דורש הרבה הבנה ולמידה, יש הרבה מאד מידע ברשת. יכול להיות מאד כדאי למי שפועל במקצועיות הנדרשת, יכול לגרום להרבה הפסדים למי שלא (כמו כל דבר בחיים, רק מדגיש שמדובר בסכומים אחרים ובהתנהלות אחרת לגמרי מאשר למכור כמה דברים מהבית באיביי).
ממליץ לך להתחיל לצפות בסרטונים ואז לנסות לחקור קצת יותר בתוך אמזון על המכירות של מוצרים דומים לזה שאת מתעניינת בו.

למעלה