לגבי מכללת שערי משפט

yoav298

New member
לגבי מכללת שערי משפט

לרני שביקש פרטים על איכות המכללה אינני מכיר אישית את המכללה אבל אני יכול להרגיע אותך, מוסד שקיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה, הוא מוסד בעל רמת הוראה איכותית. למעשה, מה שנשאר לאוניברסיטאות ומכללות "פלצניות" למיניהן למכור, היא התדמית היוקרתית ותו לא ,הרי ברור שמכללה קטנה וצנועה לא יכולה להתחרות בזרועות התמנון האוניברסיטאי,או של מכללות "פלצניות" שמקבלות בחפץ לב סלבריטאים מתחום הספורט והבידור ללא שום דרישות סף. אז שלוחה לך ברכת הדרך ללימודים מפרים ומהנים.
 

Kiru

New member
איכות זה דבר יחסי

אני לא מכיר את שערי משפט, אבל לומר קטגורית ש"מוסד שקיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה, הוא מוסד בעל רמת הוראה איכותית", זאת אמירה שעומדת בסתירה אפילו לדוחות של המל"ג עצמו.
 

yoav298

New member
לזרוק עובדות ללא בסיס כולם יודעים

לתואר האקדמי הראשון המוכר המוענק בכל מוסד להשכלה גבוהה (בין אם מדובר באוניברסיטה או מוסד שאינו אוניברסיטה) יש מעמד שווה. יחד עם זאת, כל מוסד רשאי לקבוע את תנאי הקבלה לתואר שני על-פי ראות עיניו, בהתאם לחופש האקדמי המוקנה לו על-פי חוק. לא ידעתי שהאישורים וההסמכות של המועצה להשכלה גבוהה מבוססים על משתנים אחרים פרט לאו שנמצאים בהליך הארוך של ההסמכה. אולי שוחד ושלמונים.
 

Kiru

New member
כדאי שתחליט

אם אתה מדבר על איכות או על מעמד. הסטטוס הרשמי של LLB מכל מוסד אכן זהה. לגבי איכות, אולי כן ואולי לא, אבל בוודאי שהעובדה שכל התארים מאושרים ע"י המל"ג לא מעידה על איכות זהה. האם גם איכותם של כל עורכי הדין זהה כי כולם עברו את מבחני הלשכה? אישור מל"ג מעיד על רף מינימלי, חלק מהתארים עומדים במינימום בלבד וחלק עוברים אותו. אתה מוזמן לקרוא את הדוחות שפורסמו מטעם המל"ג על תארים במדמ"ח ומינהל עסקים, מהם ברור לחלוטין שאיכות הלימודים לא זהה, לפחות לדעת חברי הוועדה.
 

B L I M P

New member
הדבר היחיד שיש לי לומר

הוא "אוי נו באמת"... יש מיליון ואחד קריטריונים לבחירת מכללה ללימודים (ובעיקר לימודי משפטים) שממש לא נובעים מעצם העובדה שיש אישור של המל"ג. ראשית, אם אין אישור המל"ג זה לא באמת לימודי משפטים, שכן אתה לא יכול להתחיל סטאז' ולגשת לבחינת הלשכה לאחר אותם לימודים. (וזה בערך שווה ערך ללמוד קורס משפט בויצו). שנית, במיוחד בלימודי המשפטים, ל"תדמית" של המוסד יש חשיבות גדולה. שכן היא משפיעה על קבלה לסטאז' ולמעשה, במובן מסויים (כמובן מבלי להיות דרמטיים מדי), על המשך הקריירה. שלישית, צדק KIRU שאמר שאישור המל"ג מצביע רק על תוכנית לימודים מינימלית שהם צריכים לעמוד בה. שלא לדבר על זה שאיכות הלמידה מושפעת גם מאיכות הסטודנטים (דיונים אינטלקטואליים וכאלה..) וזה משהו שהמל"ג בטוח לא יכול לערוב לו. אחרון חביב, עצם זה שמכללות מסויימות מקבלות סלבריטאים ללא תנאי קבלה (לא בטוחה שזה באמת כזה נכון, אבל שיהיה) לא באמת מוריד מערכן של מכללות אחרות. אני לא ממש יכולה לדמיין את הסצינה הבאה: מראיין במשרד עו"ד:" אז מה, למדת עם דודי בלסר?" סטאז'ר לעתיד: "כן" מראיין: "ואו, אתה כזה מגניב, תשיג לי חתימה ואני אתן לך סטאז'". אני בספק שמישהו הלך ללמוד במכללה למנהל כי הוא חושב ששווה לשלם 30000 לשנה כדי לשבת כל יום בכיתה עם איזה דוגמן/שחיין/שחקן/ווטאבר. ואם כן? אז תאמין לי שהאנשים באותה מכללה קטנה הם הרבה יותר נורמליים...
 

sacrament

New member
אגב, לגבי דודי בלסר...../images/Emo189.gif

שמעתי שהוא למד באת"א ואפילו היה קרוב להצטיינות דיקאן.
 

B L I M P

New member
הייתי אומרת טוב לדעת

אבל לא באמת כזה מעניין אותי
. סתם שם שנזרק לאויר..
 
אני חושבת שזה תלוי במה אתה רוצה

אם חשוב לך להתמחות במקום גדול ובעל שם, אז כדאי ורצוי להגיע לאונבסיטה ולא להתעצל. אבל אם זה לא משנה, ויש לך כבר התמחות מובטחת, או לא אכפת לך להתמחות במשרד בלי שם, או משרד קטן, יש מליון יתרונות במכללה. כל מקרה לגופו. בכל מקרה בשערי משפט אין סלבריטאים. חוץ ממני כמובן
 

קרן 834

New member
../images/Emo11.gifסלבריטאים

כל השחיינים/דוגמנים/שחקנים/ווטאבר לומדים בבינתחומי
 
למעלה