לגבי מקצועית ב' סעיף אחרון עם נאוסיטי

shoham717

New member
לגבי מקצועית ב' סעיף אחרון עם נאוסיטי

הייתה שאלה בכלל לא פשוטה ואת הסעיף האחרון של 10 נקודות פותרים כך: לציבור על פי תנאי האג"ח ואחרי המרת האופציות יש 162 מיליון אג"ח ערך נקוב. במסגרת ההסדר יש תספורת ובעלי האג"ח מהציבור מקבלים רק 60 מיליון ועוד 35% מהון המניות של החברה אבל וזה חשוב לפי השווי אחרי ההסדר. עכשיו כדי למצוא באיזה שווי חברה בעלי האג"ח מקבלים את ההתחייבות המקורית צריך להפחית מ-162 מיליון אג"ח ערך נקוב את מה שמקבלים אחרי ההסדר במונחי ערך נקוב - כלומר 60 מיליון. עכשיו נשארנו עם 102 מיליון שכזכור בעלי האג"ח לא מקבלים. אזי לוקחים את הסכום הזה ומחלקים אותו ב-0.35. למה - כי זה סך ההון העצמי שמיוחס לבעלי האג"ח לפי השווי פוסט הסדר. התוצאה היא ששווי השוק של החברה צריך להיות 291 מיליון. אם למישהו יש הסתייגות או מישהו פתר כך אני אשמח לשמוע.

noam4u

New member
שכחת משהו חשוב!

קיבלו 20 מיליון מזומן במסגרת ההסכם! שווי החברה לפני החישוב נמוך ב20 מיליון ולכן שווי השוק הוא 234...

shoham717

New member
אבל היה אפשר להבין שה-20 מיליון זה חלק מה-60

לא נאמר חד משמעית שה-20 מיליון הם לא חלק מה-60 מיליון אג"ח ערך נקוב. לדעתי זה נתון לפרשנות. בכל אופן בהנחה שאתה צודק אתה חושב שיורידו לי את כל הנקודות? על פי הניסיון שלך

yanivbash

New member
אתם שוכחים אלמנט נוסף לפתרון...

להערכת השווי יש מספר אלמנטים שצריכים לקחת בחשבון: 1. הפסד של 102 ע"נ אג"ח. 2. קבלת 20 מלש"ח במזומן. 3. קבלת 60 מליון ש"ח בתנאי "סדרה חדשה" - יש צורך לחשב PV לסדרה ישנה פחות PV סדרה חדשה. (כמובן להניח ריבית). לדעתי בשקלול 3 הפרמטרים יש למצוא את הסכום שויתרנו מתוך סה"כ החוב של החברה כלפי הציבור. את הסכום הזה מחלקים ב-35% ומגיעים לשווי שוק.

shoham717

New member
לא צריך לחשב PV

אין כאן משמעות לערך הנוכחי של הערך הנקוב של האג"ח. מאחר ובמשך כל התקופה ממשיכים לקבל על הערך הנקוב ריבית. מעבר לזה לא נראה לי שרוצים עד כדי כך לסבך את השאלה זה נראה לי לא הגיוני ומספיק מסובך גם ככה.

אם כבר אז צריך לחשב פארי

אבל פארי מתחשב גם בשינוי במדד כי האג"ח צמודה. השאלה בכלל שאלה על ערך החברה שיחזיר לבעלי האג"ח את הערך הנקוב - זאת אומרת ללא ריביות והצמדה. בכל מקרה התשובה לשאלה 234.28 מיליון מבלי להתחשב בהצמדה.

למעלה