לגבי משמעויות/פירושים של שירים

לגבי משמעויות/פירושים של שירים

אם מישהו יוכל לפרט על השירים הבאים אני יותר מאודה לו: הכל עד לכאן אלוף בשחור שיר הוודקה דרך

avivee

New member
סתכל אחי

הכל עד לכאן אני חושב שהמשמעות של השיר הזה זה שכל בן אדם שהוא קצת התפרסם חושב שהוא ה' שהוא גדול שהוא ענק מושלם... אבל סך הכל כולנו בני אדם אז הוא אומר אני בתוך בועה יעני שהוא חי בסרט זאת הדעה שלי...

amirfreak

New member
הוא פשוט בא לדבר פה על צניעות, שבן אדם כשהוא

עולה לגדולות-הוא בדרך כלל מעלה את האגו שלו השמיימה, ופשוט עמיר חושב שזה מזוייף ומגעיל, ולא אמיתי, והוא בא להגיד שאחרי כל הפוזה והכל-בסופו של דבר הכל נדפק ומתרסק! בקיצור המסקנה היא להיות צנוע ועניו, ולא לתפוס עכוז!

amirfreak

New member
הייתי אומר שהיא עדיין הורסת, ולצערי היא גם

תמשיך להרוס, והיא הסיבה הכי גדולה למריבות בינינו בני האדם!

יצדיק

ולגבי השיר, במילים יפות, השיר אומר לא לתפוס תחת פעם שמעתי את עמיר אומר משהו בסגנון שליצר הרע יש שני צדדים אחד או שאתה חושב שאתה יותר מידי והשני זה לחשוב שאתה אפס, ואם אתה חושב שאתה אפס אתה לא יכול לעשות כלום ''כי אתה אפס'' צריך להיות בשביל הזהב, באמצע. לי יש קצת בעיה אם הכל עד לכאן, כי זה נראה כאילו הוא חושב שהוא אפס ''סתם מנופח בלי שום ערך''

leka27

New member
מה שכתבת

על הקצוות זה דברים של הרמב"ם, והוא אומר שמי שנמצא בקצה אחד ורוצה לעשות תיקון הוא צריך ללכת לקצה השני וככה להגיע לאמצע הרצוי. האמצע הוא לא אמצע מתמטי- ענוה שהיא האמצע של שתי הקצוות שציינת היא 1/60 של גאוה, כלומר ה"אמצע" במידה הזו מאוד קרוב לקצה של הביטול העצמי).

leka27

New member
אני מקסימום יכולה להיות אחותך

אבל לא כדאי לך...

כנס אחי ..

אלוף בשחור זה ככה .. עמיר הסביר לא פעם שבני אדם הם אנשים שנבלעים בתוך עצמם .. על צבע לבן ניתן לקשקש זה צבע שמשתנה שחור זה צבע שלא חשוב מה תעשה הוא תמיד יישאר כמו שהוא .. האלוף בשחור זה בעצם תיאור לבנאדם עצמו . "יצור מוזר מודע קצת לנפש מן בעל חיים בשחור " אנחנו בעליי חיים בצבע שחור "נושם והולך על שתי רגליים רק שהוא גם מדבר " בעצם מתאר את הפעולות שהאדם יודע לעשות "וכשצריך הוא מוחא גם כפיים יודע הוא גם לאלתר " הוא יודע להיות כנה , וגם לעשות מעשים כי סתם בא לו . "והאמת שאין לו כנפיים אז איך הוא יודע לעוף ומענייך שהוא לי חי במיים אבל צולל כמו אלוף ..." פשוט אחי , בתאכלס אין לנו כנפיים אבל לפעמים אנחנו עפים למקומות שלא שיכיים לנו . ואז שאנחנו נתקעים באמת חזק אנחנו צונחים למטה וצוללים כמו אלופים ... לגבי שיר הוודקה , זה שיר שבא לתאר גם את האדם עצמו שבעצם אנחנו אף פעם לא החלטיים ולא יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים מעצמנו , כל פעם שמגיע רגע האמת אנחנו משתהיים ובורחים מההחלטה על ידיי שתיה , מחשבה , שינה וכ'ו , אנחנו כל פעם מתלבטים , מתחבטים ומתקשים למצוא מנוחה לנפש , פעם בא לנו לעשות משהו טוב פעם משהו רע אבל אף פעם לא החלטיים .. לגבי השיר "דרך " אחד הגדולים של עמיר ..שיר פשוט מאוד .. שמתאר לאורכו את הדברים שצריך האדם לעשות בכדי לעלות על הדרך הנכונה וברגע שעושים חשבון נפש עם עצמנו מגלים אנחנו נמצאים בתוך מאבק אדיר ויש ים אבק שמכסה אותנו .. ובעצם שכל אדם התחיל מ0 אצל הקב"ה אבל אנחנו מקשקשים לעצמנו על הדף החלק למרות שיש לנו את הדרך , את הטעם ואת הריח .. ובעצם בבית השני עמיר מדבר שהחיים האלה די מפחידים כבר מימה שקורה כאן היום .. "מבין ולא יודע כולם רואה רק את הסוף הזה " זאת אומרת שהוא יודע אבל מבין שאין מה לעשות הרבה הסוף ידוע מראש .. ובעצם הכי מפחיד שאין כבר למי לדבר ותמיד אנחנו צריכים לפחד להגיד מה שיש לנו על הלב ..

leka27

New member
אולי יעזור

ראיון על הדיסק "עומד בשער" עם פרשנות קצרה על כל שיר. ראיון על "הרהורים" עם הסבר על אלוף בשחור. שרשור שהיה פה בעבר על "דרך"

למעלה