לגבי נקניקים ושאר מזון כבוש

אביטל +

New member
לגבי נקניקים ושאר מזון כבוש

שאלתי בפורום אחר שבו משתתפת הדיאטנית טובה קראוזה והנה התשובה שהיא נתנה לי: בתהליך כבישת מזון, מוסיפים לו ניטריטים כחומרי שימור נגד החיידק הקטלני קלוסטרידיום בוטולינום (זה שהנבג שלו עלול להימצא בדבש, והסיבה לאיסור מתן דבש מתחת לגיל שנה). נמצא שחומרים אלו, בצריכה ממושכת לאורך שנים גורמים לסרטן. בעיקר לסרטן הושט והקיבה. לכן לא מומלץ לצרוך באופן קבוע את המזונות הללו, גם בגירסה דלת השומן שלהם.
 
אביטל,

נחשפנו למידע הזה כשהיינו טבעוניים, ונחרדנו!!!!! בגלל זה אנחנו בבית ממש ממעטים להשתמש בנקניקים ושימורים. בארץ שלנו לוקח שנים מה שבארה"ב ובאירופה כבר מודעים כבר עשרות שנים, למשל גם בענין של עודף הריסוסים של הפירות והירקות, יש פיקוח כזה הדוק באירופה וארה"ב לגבי זה. (ומה שמגיע אליהם גם במיוחד מחו"ל). מי שלא עומד בסטנדרטים שלהם נשאר בחוץ. ו...אצלנו בארץ, בדלת האחורית הזאת יש כזה זלזול בבריאות = חיי אדם !!! העיקר ויחי הכסף שמשתלשל לכיסם של האינטרסנטים "המאושרים" - כל השאר? What the hack!! יש לי ספר שנקרא: "עם ישראל חי וחולה" מאת יהודה מנור. מי שקורא אותו לא מוצא את נפשו. מתחלחל - באמת!! תודה אביטל, דליה.
 
למעלה