לגבי נקניקים ושאר מזון כבוש
שאלתי בפורום אחר שבו משתתפת הדיאטנית טובה קראוזה והנה התשובה שהיא נתנה לי: בתהליך כבישת מזון, מוסיפים לו ניטריטים כחומרי שימור נגד החיידק הקטלני קלוסטרידיום בוטולינום (זה שהנבג שלו עלול להימצא בדבש, והסיבה לאיסור מתן דבש מתחת לגיל שנה). נמצא שחומרים אלו, בצריכה ממושכת לאורך שנים גורמים לסרטן. בעיקר לסרטן הושט והקיבה. לכן לא מומלץ לצרוך באופן קבוע את המזונות הללו, גם בגירסה דלת השומן שלהם.
שאלתי בפורום אחר שבו משתתפת הדיאטנית טובה קראוזה והנה התשובה שהיא נתנה לי: בתהליך כבישת מזון, מוסיפים לו ניטריטים כחומרי שימור נגד החיידק הקטלני קלוסטרידיום בוטולינום (זה שהנבג שלו עלול להימצא בדבש, והסיבה לאיסור מתן דבש מתחת לגיל שנה). נמצא שחומרים אלו, בצריכה ממושכת לאורך שנים גורמים לסרטן. בעיקר לסרטן הושט והקיבה. לכן לא מומלץ לצרוך באופן קבוע את המזונות הללו, גם בגירסה דלת השומן שלהם.