לגבי סוכר

vegan

New member
לגבי סוכר

בעקבות הסקר והשאלות בנושא: סוכר מיוצר מסלק סוכר או מקנה סוכר. פעם רוב הסוכר בארץ היה מסלק סוכר, אבל היום יכול להיות שהדבר שונה מכיוון שסוכר מיובא ממקורות שונים. סוכר מסלק סוכר לא מסונן בעזרת עצמות ומתאים לטבעונים. הבעיה שלא מצויין על האריזה אם הוא מסלק או קנים וצריך לברר. סוכר מקנים מסונן לפעמים (לא תמיד) בעזרת פחם פעיל המיוצר מעצמות של פרות (לא דגים), לאחר שהופק מהן ג´לטין. הפחם לא נשאר בסוכר ונעשה בו שימוש רב פעמי. לכן גם הדבר לא ניכר בכשרות. הסוכר החום הנפוץ, הכהה הוא סוכר לבן בתוספת מולסה. לכן הדבר לא פותר את הבעיה. המולסה עצמה היא תמיד מסוכר קנים, אבל לא מזוקק. גם סוכר חום בהיר מקנים עובר סינון, לפעמים בעזרת עצמות. סוכר חום מסוג "טורבינדו" מסונן על ידי צנטריפוגה ושטיפה בקיטור ובטוח לטבעונים. בכל מקרה, מדובר בשימוש בשאריות מהשאריות ומכיוון שנעשה שימוש חוזר רב בפחם, מדובר בכמויות קטנות והתרומה לתעשיית המזון מהחי היא זניחה. בעולם בו אנו חיים לא ניתן להמנע כליל מניצול עקיף של בעלי חיים. יש לחתור להקטנה ככל האפשר של הניצול ובמסגרת המאמץ שכל אחד מקדיש לכך, ראוי לתת עדיפות לתחומים בהם הניצול משמעותי יותר. למעוניינים להקפיד גם בנושא זה, להלן הפתרונות הבטוחים כטבעונים: ממתיקים לא מזוקקים כמו תמרים, רכז תפוחים, מולסה, לתת, סירופ תירס. סוכר חום טורבינדו סוכר לבן או חום מסלק סוכר (דורש בירור) סוכר לבן או חום מקנה סוכר אשר סונן לא בעזרת פחם מעצמות (דורש בירור)
 

Neta558

New member
וואו, המון תודה

אם יש מישהו שממשיך לברר לגבי סוגי סוכר שונים... שיבורך, ונשמח כמובן לשמוע עוד מידע.
 

tookmy

New member
יכול להיות שאני טועה, אבל דווקא

בארץ נדמה לי שלא אמורה להיות בעיה שכזו, כיון שאם הסוכר, לבן או חום מסומן כ"כשר פרוה" סימן שלא התקרב לעצמות. לא? אני יודעת שכשחייתי בארצות הברית והבנתי שהם מכניסים שומן מהחי לכל דבר, אפילו לסוכריות ועוגות, הקפדתי לקרוא מה שכתוב על העטיפה אולראות שזה כשר פרוה, אבל כאן כשהכל תחת השגחת החרדים?!
 

vegan

New member
לא הייתי סומך על הכשרות בעניין זה

לפחות בארה"ב יש סוכר שסונן בעזרת פחם מעצמות והוא כשר פרווה. גם ג´לטין יכול להיות כשר פרווה, כשהסיבות לכך הן: 1. מדובר בחומר חדש - העצמות עוברות עיבוד ארוך, כך שאין מייחסים את התוצאה למקור מהחי. 2. בטל בשישים - כמות זניחה ביחס למוצר הסופי 3. ג´לטין מעצמות דגים כשרים לגבי פחם מעצמות, השיקול השלישי לא רלבנטי מכיוון שמשתמשים בעצמת פרות. שני השיקולים הראשונים רלבנטים אף יותר מג´לטין. הפחם מיוצר על ידי שריפה של העצמות, לאחר שהופק מהן ג´לטין והפחם עצמו אינו נשאר בסוכר אלא נעשה בו שימוש חוזר, כך שמדובר במגע בלבד ולא ברכיב שנשאר במזון.
 
למעלה