לגבי סוף העונה השישית (
ים בהמוניהם)

ailag

New member
לגבי סוף העונה השישית (
ים בהמוניהם)

הגבתי בשרשור קודם שלא קפץ, והנושא הזה עולה הרבה במקומות אחרים ואני שומעת מליון תאוריות שרובן לא מבוססות, אז אעתיק את התגובה גם לפה שיהיה אפשר להגיב: החתונה - זה משהו שהמון, המון אנשים פספסו. (אחרי ששודר הפרק האחרון ניסיתי לעדכן את זה בויקיפדיה וכל הזמן מחקו לי לטובת "כדי לנחם אותה הדוקטור מתחתן איתה". באמת? כי מה שהיא רוצה זה להיות אלמנה? והיא הרי שונאת חתונות) בפרק 8 (היטלר) כשאיימי ורורי בטסלקטה, איימי אומרת להם לתת לה לדבר עם ריבר, היא הבת שלה. והם אומרים שבגלל שהיא משפחה זה בסדר לתת לה גישה לסודות. בפרק האחרון הם שוב מדגישים שהם מאוד שומרי חוק. הדוקטור לא יכול היה לגלות לריבר שהוא בטסלקטה, כי זה מידע חסוי. את הטסלקטה עדיין מפעיל איזשהו צוות, ואלא אם הדוקטור יצר לעצמו גנגרים אז זה אותו צוות (כן, זה אומר שבסצנה של הנשיקה בעצם כל הצוות שם מסתבך עם לאן להזיז את השפתיים) והצוות הזה שומר חוק וסוד פדנטי. הדרך היחידה לספר לה - כדי שתפסיק להתעקש ותבין שאם תמשיך הוא לא ימות - היא להפוך אותה לבת-משפחה. זה קטע ציני בטירוף, מה ששימח אותי כי אני שונאת קיטש. בעצ אם זו היתה איימי או סתם איזו מעריצה מהרחוב גם איתה הוא היה מתחתן. כן, יש משהו בינו ובין ריבר אבל זו כלל לא הסיבה לחתונה - הסיבה היתה שריבר היתה צריכה סיווג בטחוני! וכדי לחזק את זה, כשריבר מבקרת את איימי ואיימי מבכה את הדוקטור ריבר אומרת לה משהו כמו: טוב, מכיוון שאת גם משפחה שלו עכשיו, אני יכולה לספר לך. (מה שגורם לי לחשוב שגם ריבר נמצאת בטסלקטה כי מה משנה לה אם היא משפחה או לא?) (fooling us once, moffat, is a pleasure. fooling us twice the same time would be a privilege - מתנצלת מראש על טעויות בציטוט. קובאריאן. 7.)

myaron

New member
ממש יפה

אין ספק שאת צודקת. מדהים כמה רבדים יש בכל פרק בסדרה הזאת.

tomer21010

New member
אממ..כמה דברים בנוגע לזה

קודם כל, אני חושב שהסיבה הרשמית יותר שלא הסכימו שתעלי את זה לויקיפידיה היא כי יצרת פה פרשנות משלך לסצנה- לא משהו שנאמר באופן רשמי. אז כביכול, זה רק היה מבלבל את הקוראים. דבר שני,אני אישית חושב שזה די ברור(כנראה לא לכולם) שבכדי לגלות לריבר את הסוד (שהוא בטסקלה)- הוא היה צריך למצוא דרך לקרב אותה... והחתונה באמת הייתה הדרך הטובה ביותר. דבר אחרון, רק לא הבנתי מה הקשר ל"ריבר נמצאת בטסקלה".

ailag

New member
-=-=-=-
(עונה 5, 6)

זהו שזו הפרשנות היחידה שהיא גם מבוססת. לא מצאתי שום פרשנות אחרת שהיה לה איזה שהוא קשר לפרק, רק כל מיני קפיצות למסקנות. בכולן יש בעיות שהן לא מטפלות בהן כמו: - הדוקטור לא פתאום רוצה להתאהב ולהתחתן, הוא חייזר שבבירור מתייחס אחרת לכל העניין הזה ולא מבין בכלל קשרים בין-אישיים. (אחרת אולי הוא היה שואל את הכלה שלו קודם אם היא מעוניינת להתחתן בכלל - שימו לב שהטקס לא נותן לריבר שום בחירה) - הוא מפוקס על המטרה שלו, במיוחד כשהמטרה שלו היא למנוע מהיקום לקרוס. וכבר ראינו את זה בעבר. - אין שום סיבה דוקא עכשיו לעשות הפסקה. כשהזמן לוחץ זה לא טריויאלי לפנות כמה דקות בשביל טקס חתונה חורני ומאולתר. - אם זה היה מתוך אהבה (מצידו) אז היו לו הרבה הזדמנויות טובות יותר ב200 שנה האחרונות. - יש עוד כל מיני דרכים לקרב את ריבר. לדוגמה: "היי, ריבר, בואי רגע, יש לי סוד להגיד לך" (לעומת "היי, ריבר, בואי רגע ושימי את הסרט עלייך") - חתונה לשם החתונה זה הדבר הכי לא קשור, אולי הוא יפצח בשירת אופרה במקום? גם זה הרי לא קשור. - הם לבד על גג הפירמידה. הוא היה יכול פשוט להגיד "טוב, שלושתכם, זוכרים את הטסלקטה? אז קמבנתי אחת." - אין שום סיבה להניח שריבר מעוניינת להפוך לאלמנה אינסטנט. היא אפילו לא בקטע של חתונות (כה אמרה מלס) עד כדי כך שהבריזה מהחתונה של ההורים / חברים הכי טובים שלה. אז יש רק הסבר אחד מאלו שקראתי שמטפל בכל אלו (הסבר צריך לטפל *בכולם*, לא רק באחד-שניים). לכן אני חושבת שזו לא פרשנות שלי אלא הפרשנות היחידה שעובדת. וטוב שאחרי הסוף של פרק 7 - כשצעקנו (אני וחברה) על המסך "נו, היא מלודי" במשך שעה כשמופאט משך ומשך את הסוף כדי שכולם יבינו - הוא עושה בפרק הזה סוף לא טריויאלי שצריך אחרי זה לעצור רגע ולהסתכל אחורה בשביל להבין מה קרה. בקשר לטסלקטה, בדקתי עכשיו ונראה שזכרתי ציטוט לא נכון. אבדוק שוב. בכל מקרה זה היה ניחוש פרוע..

ailag

New member
טוב אז

זכרתי ציטוט לא נכון (בע) והפרשנות הזאת קצת פחות מבוססת, אבל עדיין משמעותית יותר מכל האחרות. עכשיו הקשר שלה לפרק זה שאיימי אומרת שהיא החמות שלו בלי שום סיבה נראית לעין. משום מה זכרתי שריבר אומרת לאיימי שהיא תספר לה בגלל שגם היא במשפחה עכשיו..

Lhuna1

New member
פרשנות יפה, נשמע לי הגיוני.

לגבי הסוף (ריבר בטלסקטה) אני לא חושבת, אבל הפרשנות שלך לחתונה נראית לי נכונה בהחלט. לא חשבתי על זה.

למעלה