לגבי עבודה פרטית

לושקי1

New member
לגבי עבודה פרטית

אני עובדת באחד מקופות החולים. הורים של ילד מסוים מרגישים כי לא מספיק להם פעם בשבוע 45 דק' שמקבלים טיפול ושאלו אם אוכל לעבוד עם הילד באופן פרטי בביתו. בעקרון, יש כאן ניגוד אינטרסים עם קופ"ח. מה אתם חושבים? כשמסיים את מכסת הטיפולים שלו דרך קופ"ח אז אין בעיה להמשיך טיפול פרטני, נכון?

שירהד1

Member
מנהל
לושקי1 שלום

לפי דעתי אין בעיה אתית שכאשר הילד מסיים את מיכסת הטיפולים שלו דרך הקופה תמשיכי לעבוד איתו. אם יש קשר טוב בינך לבין הילד, וההורים נותנים בך אמון- הילד יכול להרוויח מהמשך טיפולך בו. יחד עם זאת, צריך לברר האם יש תנאים פיזיים מתאימים בביתו של הילד להמשך טיפול מוצלח- האם ישנו הציוד הדרוש? האם ישנו חדר שקט, ריהוט מתאים, וכדומה. אני באופן אישי מעדיפה לעבוד עם הילדים בקליניקה מסודרת ומאובזרת, כך זה גם נראה מקצועי יותר, אבל אם אינך עובדת בקליניקה שכזו, ואת בכל זאת חושבת שהילד ייתרם מהמשך הטיפול (ובוודאי גם זקוקה לכסף...), עלייך לדאוג לתנאים טובים להמשך הטיפול בביתו של הילד. בהצלחה, שירה דוד.

מציעה לך

לברר עם האחראים עלייך שזה בסדר. יש קופות בהן אסור למטפלים העובדים בהן לתת שירות פרטי למבוטח של הקופה בגלל ניגוד אינטרסים.

שלום לך ...

כשאני מולך וסומכת על יושרך, ומכירה אותך מלא מלא זמן... למראית עין אין שום בעיה. נכון ובורו לכולנו. בדיוק כמו שכתבת... אך ... עדיין עלול להיות ניגוד אינטרסים. ולכן ארגונים כמו קופת חולים, מוודאים שאין עובד שמבצע פעילות "חוץ" עם לקוחות הקופה. כשאת באה ומבקשת אישור, עם רציונל מקצועי אמיתי.. לא ראיתי שום בעיה... אבל לקחת... ולצאת עם חוק כמו הנ"ל... עלול להסתיים באישום של הקטנת ראש משהו ... וברמות גבוהות יותר של "עקרון" ... בהכתמת שמך הטוב. אז מאחר ואת מודעת לאפשרות שאת פועלת בניגוד אינטרסים ... פני לאחראית שלך, הסבירי לה מה קורה... יש סיכוי סביר שיתקבל אישור עקרוני חד פעמי ויצאת אחלה ישרה , ועם יושרה... החוק של ניגוד אנטרסים.. יוצר הכללה גורפת על מנת למנוע "פריצות"... והוא אומר שאסור לך להפנות לקוחות של הקופה אל עצמך... עכשיו לכי תוכיחי שהם באו אלייך מרצונם... ולא שלקחת אותם אלייך בעבור בצע כסף... מאמינה שתמיד עדיף ישר ... יותר קצר בטוח.

rodiy

New member
מסכימה עם כל מילה

המלצה חינם לפני שאת מתחילה לעבוד פרטי, א: תצברי מספיק ניסיון ב: אף פעם אל תרמי אף אחד, לא את המעסיק שלך, לא את הלקוחות שלך ולא את הקולגות שלך!!

לושקי1

New member
אז בסוף....

תודה לכן על העצות. בסוף שאלתי את המעסיקה שלי, והיא פנתה לאחד הרופאים הבכירים שטען כי זהו באמת ניגוד אינטרסים של קופ"ח וזה יכול ליצור תקדים למטפלים שעל דעת עצמם יפתו לקוחות לעבור לטיפול פרטי שלהם ולא יספקו את השירות הטוב ביותר דרך הקופה... אתן צודקות, אם אני רוצה לעשות טיפולים פרטיים, כדאי שאעשה זאת בתנאים מתאימים ולא בהסתר מאף אחד.

למעלה