לגבי פשתן טחון - יש רעל בין הקליפה לגרגר?

לגבי פשתן טחון - יש רעל בין הקליפה לגרגר?

עד שהחלטתי לקחת כפית פשתן טחון כל בוקר, בשביל אומגה 3, עכשיו אומרים לי (שמועה ?) שיש רעל בין הקלפה לגרגר ? האם זה נכון או לא ?
 

TheFinalCut

New member
נכון (בגרגר השלם) בדומה לשקדים

בזרעי פשתן, כמו גם בצמחים רבים אחרים ובשקדים בפרט יש חומרים שמסוגלים לשחרר ציאניד כאמצעי הגנה מפני חרקים. החומרים הללו מאוכסנים במדורים כך שהם אינם נמצאים במגע עם האנזימים שמפרקים אותם ומשחררים את הציאניד במצב תקין. אולם כאשר הרקמה נשברת (עקב נשיכת חרק, או לעיסת ע"י בע"ח) האנזים והגליקוזיד באים במגע והציאניד משתחרר. תכולת הגליקוזידים המסוגלים לשחרר ציאניד נמוכה למדי בזרעי פשתן, ולמיטב הבנתי טחינה במעבד מזון אמורה לגרום לשחרורו עקב הפגיעה ברקמה. בדומה לשקדים, דרושה כמות גדולה מאוד מאוד כדי לגרום לנזק כלשהו, כיוון שיש בגופנו אמצעי הגנה שמסוגלים להתמודד עם לא מעט מהחומר, עד ריכוז מסוים.
 
במובנים של עלות/תועלת - להמשיך עם הפשתן ?../images/Emo9.gif

אם אני חושבת ככה : החיובי זה האומגה3 הנרכשת, והשלילי זה הטעם הלא נעים כל כך של כפית פשתן (אפילו שלוקחת עם חלב), כמו גם "יכולת" רעילות ברמה מסויימת. מה דעתך : אני ממשיכה או מפסיקה לקחת כפית פשתן טחון כל בוקר? מה האפשרות החלופית שלי : להגביר צריכה של אגוזי מלך ולקוות לאומגה3 נרכשת ברמה סבירה. אשמח לדעה/המלצה וברור לי שההחלטה בסופו של דבר שלילי. אני רק מבקשת דעה.
 

TheFinalCut

New member
לדעתי כן

כפי שאמרתי, בדומה למקרה השקדים צריך כמויות אדירות של פשתן כדי בכלל להתחיל להרגיש תופעות הקשורות לרעילות. אין ספק ששמן פשתן הוא... איך נאמר בעדינות, מגעיל. אבל למי שחושש חשוב לדעת שהוא לא כולל את הגליקוזידים הבעייתיים. אבל אני גיליתי שבסלט בכלל לא מרגישים את הטעם שלו (אפשר גם לערבב עם שמן זית), ולכן אני צורך אותו בארוחת הערב ולא בארוחת הבוקר... אגב, לפשתן טחון יש עוד המון יתרונות נוסף לאומגה3, כולל סיבים תזונתיים המסייעים בבקרה על רמות הכולסטרול, תכולת חלבון מכובדת וחומרים שהודגמו בצורה די משכנעת כמונעי סרטן ומחלות לב בבני-אדם.
 

omek

New member
../images/Emo207.gif האם נכון הדבר שצריך לטחון את הפשתן

סמוך למועד האכילה?- בשביל אומגה 3. זכור לי שקראתי משהו כזה, אשמח לשמוע סימוכין ופירוט - האם זה יעיל לאכול פשתן שנטחן לפני מס' חודשים. תודה.
 
אכן, ככל האפשר לטחון סמוך לאכילה

ואם טחנת מראש, לשמור בקור ובחושך (כלי אטום במקרר). זאת מכיוון שחומצות השומן מתחמצנות בקלות והפשתן מאבד מערכו התזונתי אם הוא פשוט מונח זמן רב אחרי שטחנו אותו. גם שמן פשתן, אם קונים - לשמור בכלי אטום במקרר.
 
למעלה